folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı



Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/7327/japonyadan-turkce-uyari-nukleer-felaket-olacak.aspx


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    Biri gecenlerde bir seyler soyluyordu.

    "Yenilebilir enerjiler yeterince verim saglamiyor bu yuzden nukleer gerekli" diye.

    Bilen eden var mi? Herkesin gorusu nedir?


    ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek

    Yemin ediyorum nefesim daraldı ya.İki kelime edecen amma kastın.Japonca konuş alt yazı Türkçe olsun... 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    https://www.google.com/maps/place/Metsamor+Nuclear+Power+Plant/@40.1815008,44.1391361,779m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x675c84053215605

     

    Zaten dibimizde (Ermenistan gibi bir ülkede) santral var. Endişelenmek için ülkemizde kurulmasına gerek yok, ordaki bir sızıntı da bizi etkileyecektir.

     

    ayrıca

    http://asolutionforpollution.com/images/global-map.gif

    gibi dünyadaki bir çok ülke hiç mi düşünmemiş tehlikeyi. 


    Gereksiz panik oluşturmaya çalışıyorlar..

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Ben ülkemize nükleer santral kurulmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak herhangi bir TÜRK o santralda görev almadığı sürece. Çaycısından, yöneticisine kadar!


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    La inanmayın Zeytinburnu çocuğu bu. :) Şaka bir yana Nükleer yapma HES yapma.Nereden enerji üretelim ? Rusya doğalgazı kesse hepimizin ağzına eder ülkece.Rüzgar gülü diyeceksiniz.Onlardan çıkan elektrik telefonumuzun şarjına yetmez.Yazın klimayı köklemeyi biliyorsunuz.Hemen burnumuzun dibinde Ermenistan'da 2 tane nükleer santral var.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    1- Nükleer zorunlu bir enerji üretim kaynağıdır gelişmekte olan ülkeler için. Olmak zorunda! Diğer güneştir rüzgardır (yenilenebilir enerji kaynakları) vs bunlar pratikte verimli olmayan enerji üretim kaynakları. Gelir-Gider oranı nükleere göre vasat. 

    2- Gördüğünüz o rüzgar gülleri kurduk, güneş enerji santralleri kurduk reklamları varya, seçim kampanyasından başka birşey değil. Biz (halk) alıcıyız ve satıcıdan talebimiz (birey zekidir fakat toplum aptal) bize tehlikeli denen enerji kaynağına alternatif temiz ve verimli olduğuna! inandığımız (aptallık burada) enerji kaynaklarını sağlaması. Her ticari firma gibi seçilmek/yükselmek isteyen kişi de göz boyama amaçlı da olsa bunu yapmak zorunda kalır. 

    3- Bugün sadece Fransa'da 50'yi aşkın santral mevcut. Siz sanıyormusunuz ki Türkiye çok güvende. Bir santral kurulmuş kurulmamış, Fransa'da bir tanesi patlasa bütün Avrupa bitik.

    Bugün Federal Almanya kendi gençliği tarafından alay konusu olmuş durumunda. Yaşlılar Fukuşima olayından sonra isyan çıkartınca Almanya santralleri kapatma kararı aldı güya ama, gençler kararın saçma olduğunun farkında zira ülkenin dört bir yanı zaten nükleer santral dolu ha ülkede olmuş ha komşuda. Nükleer sızıntı sınırda durup pasaport kontrolü mü yaptıracak.

     

    Şu saçmalık artık bir son bulsa iyi olur. Ben Mersinde yaşıyorum, santral burnumuzun dibinde yapılacak ve ben destekliyorum bunu. Enerjide dışa bağımlılık kadar bir ülkeyi köle eden birşey yoktur. Barajlarla, Güneş/Rüzgar santralleriyle çözülecek iş değil bu.


    Almanya Fatihi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    valla bu konuda bilgim yok ama eğer nükleere doğru bir adım atılacaksa umarım dikkatli planlanır herşey.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2010
    Erkek

    O değilde Japonya gibi bir yerde patladıysa bü nükleer bizim burada çok rahat patlar :) Kedi filan girer vs...


    Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    İşin teknik kısmı konusunda, AYEN hissedarı biri olarak, yenilenebilir enerji ile bir ülke tüketimini karşılayamaz, teorik olarak ingilterede yüzde 30 hesaplandı bu oran, yani sistemdeki dalgalanmayı absorbe edebilecek barajlar vs yoksa rüzgar esmediği zaman elektrik kesilir, peki bu durumda yapılabilecekler nedir, mevcut hükümetin gücü veya çapı yeter mi bunu irdeleyelim ;

     

    Çözüm 1: Uluslararası yüksek DC hatları, bu hatlar dünya üzerinde doğu-batı ve kuzey-güney olarak çekilecek, ardından doğu-batı farkından gündüz üretilen güneş enerjisnin gece, yazın GüneyYarımkürede üretilen güneş enerjisinin kışın, kullanılmasının önü açılacak. Bu sayede önce dünyada tüketim %30'a gelecek. Hükümetin gücü ve çapı konusunda yapabileceği bir şey göremiyorum.

    Çözüm 2: Halihazırda dünyada nükleer bombaların test edildiği ücra köşelere, yine uluslar arası bir ağ yoluyla 100 tane nükleer santral yerine, dev 10 tane nükleer santral kurup dünyaya enerji basmak. Hükümetimizin gücü ve çapı yetmez.

    Çözüm 3: Baraj doldurma, bilindiği gibi elektrik depolanamamakta, ancak bunu rüzgar eserken açığa çıkacak fazla elektriği baraja basarak, ardından rüzgar esmezken bu potansiyeli kullanma yoluyla eksik tamamlanabilir, bu tüm yenilenebilir enerji kaynakları için geçerlidir, ancak şu anda mevcut amortisman süresi zaten kritik bi seviyede bulunduğudan devlet teşviği gelmezse kimse bu işe girmez. Hükümetin çapı yeter mi yetmez.

    Son olarak; Yenilenebilir enerji alanında, güneş enerjisinin aynalarla odaklanma usulüyle üretildiği sistem haricindeki tüm üretim tesisleri doğaya zararlıdır. Fotovoltaikler üretilirken kimyasal kirliliğe, rüzgar kuşların ölmesine, barajlar akıntı boyu yüzen balıkların ölümüne vs neden olur, elbette önceliğimiz, zehir sacan kömür santralleri, enerjide tasarruf, kayıp kaçağı önlemek olmalı, yine üzülerek söylüyorum ki, mevcut hükümetin dünya görüşü tüm bu sorunları aşmanın çok gerisinde, yıllardır bas bas bağırıyorum şebeke suyu çift sistemden gelsin, biri deniz suyu olsun sifon deniz suyundan beslensin diyorum, dinleyen yok, içme suyuyla bok yıkıyoruz afedersiniz.

    glaurung tarafından 16/Nis/14 23:50 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    paylaştım feysbukta


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
Toplam Hit: 3909 Toplam Mesaj: 37