folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Tahribat.Com Minecraft Server - Kale Savaşları 2 - Yenilendi



Tahribat.Com Minecraft Server - Kale Savaşları 2 - Yenilendi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2011
    Erkek

    Tahribat.com Minecraft Server, Kale Savaşlarıyla birlikte geri döndü. Birçoğunu kendimize özgü yazdığımız pluginlerle yeni bir Minecraft deneyimi sizleri bekliyor.

    Sunucu açıldı.

    İlk savaşı KIRMIZI takım kazandı. MertSt, kaleyi fethetti. Tebrikler.

    Server Ip: 108.61.211.62
    Durum: Online
    Sıradaki Savaş Tarihi: 26 Eylül Cuma, 20:30 (kesinleşmedi)
    Sunucu Minecraft Versiyonu: 1.7.9+

    Test serverine göre şu değişiklikler yapıldı;
    1) Faction sayısı 2'ye indirildi.
    2) Map genişletildi. (5000*5000)
    3) Birçok müritten fikir alınarak takım listesi oluşturuldu. Listede olmayanlar 2 takimdan birine random atılacak.
    4) Bir kaç gün içinde arena eklenmesi planlanıyor.

    ** NOT: Sunucuyla ilgili sorunları bana yazın.


    SUNUCU TBT UYELERINE AÇIKTIR (Dışarıdan gelmek isteyen olursa keyleri elle veriyoruz, bana ulaşın). AŞAĞIDAKİ LİNKTEN KEY ALARAK KAYIT OLABİLİRSİNİZ. KAYIT OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN REGKEY'İNİZİ ALIN:


    http://www.tahribat.com/minecraft2.asp

    Nasıl kayıt olacağınız da sayfada yazıyor.

    Diğer bilgiler 2. postta yer alacak.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2011
    Erkek

    Server Ip: 108.61.211.62
    Sunucu Minecraft Versiyonu: 1.7.9+

    Tam puan durumunu: http://mc.tahribat.com dan görebilirsiniz.

    Minecraft Download Link (hsyN'e teşekkürler):
    exe: https://www.dropbox.com/s/7d57l6b62nxsb5y/KN%20Launcher%20v1.404.exe?dl=0
    jar: https://www.dropbox.com/s/vr8nylbrj2jyno1/KN%20Launcher%20v1.404.jar?dl=0

    * Oyuna girmeden önce sol alttan edit profile yapıp versiyonu 1.7.9 olarak değiştirin.

    Sorunuz varsa ilk önce konunun en altındaki Sık Sorulan Sorular kısmını okuyunuz.

    Kırmızı Takım Lideri: Flagellumdei

    Mavi Takım Lideri: Aeros

    Takım Listeleri


    Kırmızı Takim

    1. Flagellumdei
    2. tuncaxz
    3. tri
    4. karanlıklord
    5. odin
    6. prodhiphop
    7. mhasan
    8. lotus
    9. stremauncion
    10. ewalanche
    11. mertst
    12. umut38
    13. nevoropat
    14. madrew
    15. anarsistherif
    16. hsyn
    17. Yigit
    18. pSkpT
    19. ka1nsha
    20. crafty
    21. wert
    22. HarryWinston


    Mavi Takım

    1. Aeros
    2. overbite
    3. kovboy287
    4. torpedo_xl
    5. remixir
    6. j4x
    7. hypnot1c
    8. Holyone
    9. babe
    10. sinusx
    11. lightsaber
    12. converse
    13. Pathfinder000
    14. bayarbatuhan
    15. Ehveniser

    16. Daft

    17. BosphorusPasha

    Takim listesine itirazı olanlar server açılmadan bana ulaşsın. Server açıldıktan sonra değişiklik yapılmayacak.



    Oyun Sistemi ve Sunucu Kuralları:

    - TbtMcAdmin dışında hiçbir accountta admin yetkisi yoktur, verilmeyecektir.

    - Her türlü hile kullanımı ve şahsa yapılan her türlü küfür, hakaret yasaktır. Banlanmayla sonuçlanır.

    - TNT, Lav normal kullanımı açıktır. Ancak rakip factionun bölgesini gidip lav ya da su kaplamak yasaktır. Banlanmayla sonuçlanır.

    - Sunucu dışarıdan oyunculara açıktır. Login forum üyelikleriyle değildir ancak kayıt olabilmek için keye ihtiyacınız vardır. Site anasayfasındaki Minecraft logosuna tıklayarak açılan sayfadan key alabilirsiniz. Bir key her üyeye bir tane verilir ve başka nickler için kullanılamaz.

    - Tbt içinden arkadaşlar sunucuya yamuk yapmaları durumunda siteden de uzaklaştırılabilirler.

    - Oyun 5000x5000 alan içinde oynanacaktır. Bu alanın dışına çıkılamayacaktır. Böylece ebesininkine gidip orda herkesten uzak yaşayanlar engellenecektir. Ayrıca çıkarılabilecek maden ve materyaller sınırlı olduğundan oyun daha çekişmeli olacaktır. Her savaşa diamond itemlerle gelmek zorlaşacak belki de imkansız olacaktır.

    - Oyunda chest koruması yalnızca kendi bölgeleriniz için vardır. Bölgenize koyduğunuz chestleri, kapıları v.s. rakip factionlar kullanamaz. Takım arkadaşlarınızın bölgedeki chestleri kullanmasını istemiyorsanız Sign ile kitleyerek kendinize özel yapabilirsiniz (istiyorsanız başkalarına da yetki verebiliyorsunuz). Faction liderine ve modlarına bu koruma işlemez. Lider isterse signleri kırabilir. Korumalı bölge dışına koyulan chestler, fırınlar, kapılar v.s. tüm itemler korumasızdır. Herkes açabilir ve kırabilir. Yani chestten ev yapıp beleşe korumalı yaşamanız ya da rakip takımın bölgesini fırınla çevirmeniz v.s. mümkün değildir.

    - Oyunda faction ve puan sistemi mevcuttur ve tarafımızdan hazırlanan Kale Savaşları 2 plugini aktiftir. Kale savaşının nasıl oynandığını görmek için alt kısma bakınız.

    - Oyunda Fortune enchantı yoktur. Kalenin sahibi takım kaleyi elinde bulundurduğu müddetçe çıkardığı madenler için bonus maden elde etme ihtimaline sahiptir (Fortune 2'ye benzer ve herhangi bir enchant gerektirmez).

    - 2 adet hazır faction bulunmaktadır (KIRMIZI , MAVİ). Bunlar dışında faction kurulamaz. Oyuna yeni katılanlar oyuncu sayısı dengesini bozmayacak şekilde rasgele olarak bir factiona atanır.

    - Factionlar arası PvP her zaman açıktır.

    - Normal şartlarda oyuncunun aldığı her puan factionun toplam puanına da yansır. Savaş dışında her PvP kill alan oyuncu 1 puan kazanır. Adminshop'a satılan Diamond ve Emerald başına 10, Gold ingot başına ise 1 puan kazanılmaktadır. Savaşta ise her PvP kill 3 puandır. Savaşı kazanan takıma ayrıca 500 puan verilir (sadece takıma). Kazanan factionun savaşa katılan oyuncularına 100, kaleyi fetheden oyuncuya ise 250 extra bireysel puan verilir (bu puanlar ayrıca faction puanına etki etmez). Savaşa katılan herkes oyuncu başına 20 puan kazanırlar (faction puanını etkiler). Eğer kaleyi savunan taraf kazanırsa takıma 250 oyunculara ise 50'şer puan verilir (normalin yarısı). Savaşta en az 1 kill alamamış oyunculara puan verilmez.

    - Puanlar ile bölge alınabilmekte ve genişletilebilmektedir. Ayrıca Tbt anasayfasında en çok puanı olan kişi ve faction anlık gösterilecektir. Oyun bittiğinde ise kazanan ilan edilecektir ve nick altına sıfat yazılacaktır. Harcanan puanlar ve toplam puanlar ayrı gösterilecektir (puan/toplam puan formatında). Kendi bireysel puanınıza bakmak için /points komutunu kullanabilirsiniz. Birinciler toplam puana göre belirleneceğinden puanları harcamak dezavantaj değildir. Puanlara bakmak için /points f FACTION_ADI ya da /points p OYUNCU_ADI komutlarını kullanabilirsiniz. Sıralamaya bakmak için /rank f ve /rank p komutlarını kullanabilirsiniz.

    - Kalenin sahibi takım kaleyi elinde bulundurduğu süre müddetçe fazla puan kazanır. (PvP killerden 2, Diamond ve Emeralddan 12). Bu bonus savaştan kazanılan puanlar için geçerli değildir. Ayrıca başka kişilerin yaptığı satışlardan %20 extra kazanç sağlarlar (satış yapanı etkilemez). Yani herhangi bir kişinin bu eşyaları(dia ve emerald) satmasından tane başına 2 puan alırlar.

    - Puan karşılığı satış yapmak için /sell diamond, /sell emerald, /sell gold komutlarını kullanabilirsiniz. Örneğin 5 emerald satmak için: /sell emerald 5. Bu komutları kullanabilmek için kalenin üst katındaki diamond blockun üstünde olmanız gerekmektedir.

    - Her factionun bölgesi başlangıçta 16x16'dır. Alınabilecek her extra bölge yine 16x16'dır. Bölge almak için puan gereklidir ve puan gereksinimi katlanarak artmaktadır (1000, 2000, 4000, 8000, ...). Bu şekilde alınabilecek en fazla alan 64x64'tür. Alınacak yerlerin önceki bölgeyle bağlantılı olması gerekir. Bölgeler admin tarafından verilir.


    Kale Savaşı:

    Kale savaşı başladığında herkes kendi factionunun bölgesine ışınlanır. Herkes öldükçe kendine ait spawnda doğar. Kale savaşında amaç kaleyi feth etmektir. Bunun için kalenin üst katında diamond blockla belirlenmiş kismın üstüne gelip /cap komutunu yazmanız ve 30 saniye hareket etmeden beklemeniz gerekir. Eğer diğer takım üyeleri 30 saniye size birşey yapamazsa kaleyi feth etmiş olursunuz ve tekrar herkes kendi bölgesine ışınlanır. Kale bir dahaki savaşa kadar sizindir. Kalenin getirdiği bonuslardan faydalanabilirsiniz. Kalenin sahibi bir dahaki savaşta kaleyi savunacaktır. Kale savaşı sırasında ilk 9 slotta bulunan ve üzerinizde giyili olan itemler ve exp orblarınız ölünce düşmez. Savaş 30 dakika sürer.


    Zorunlu Nick Değişiklikleri:

    * Bu arkadaşlar soldaki eski nicklerinden bir daha oyuna giremezler.

    KaranlikZort -> KaranlikLord

    Nomm -> Nomm85

    arkinfes -> arkinfesci

    Yigit -> YigitDe


    Sık Sorulan Sorular

    1. Kaleye bişey yapamıyorum, bloklarını kıramıyorum. Neden?

    Cevap: Kale, savaş kalesi olup SafeZone'dir ve oyuncular tarafından müdahale edilemez.

    2. Kalenin etrafındaki renkli bölgeler neyi ifade ediyor? Takımımın bölgesi nerede?

    Cevap: Renkli bölge takımınıza ait spawn bölgesidir ve SafeZone'dir (takımızın inşa edebileceği bölge değildir). Bu spawn bölgeleri kalenin çarprazındadır. Bu doğrultuda devam ederek takımınızın bölgesine ulaşabilirsiniz.

    3. Takımımın bölgesine hiçbirşey yapamıyorum. Ne blok koyabiliyorum ne de kırabiliyorum. Neden?

    Cevap: Bunun için takım liderinizin(**) ya da moderatörlerinizin(*) sizi Recruit (-) yetkisinden /f promote komutunu kullanarak Member (+) yetkisine yükseltmesi gerekmektedir. Takımlar otomatik atandığından rasgele birisinin girip herşeyi berbat etmesini engellemek için default olarak bu şekilde yapılmıştır. Takım liderinizle konuşarak yetki isteyebilirsiniz.

    4. Faction chat ve genel chatten nasıl yazı yazılır?

    Cevap: Faction chate geçmek için /f c f komutunu kullanabilirsiniz. Faction içi mesajların "[FACTION_ADI] Oyuncu_Adı: Mesaj" şeklinde yazdığından genele atılan mesajlardan ayırt edebilirsiniz. Genel chate geri dönmek için ise /f c p komutunu kullanabilirsiniz.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tri
    tri's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2009
    Erkek

    takımları oyuncu sayısı fazla oldugu ıcın oyuncuları akılda tutmak zor olur o yuzden 

    oyuncuları kırmızı vey mavı olduklarını gosteren bır ayrım olsun

    ısımlerın yazıları takım rengi olabılır 

    tri tarafından 20/Eyl/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2011
    Erkek

    sürekli sorun çıkaran holyone takımlara alınmasın tek başına gezsin :D


    ulan bir susar mısın?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    takımlar güzel ben sevdim yani 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

    takımlar güzel ben sevdim yani 

    Ben yokum daha ne istiyosun :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo
    PathfindeR00 bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

    takımlar güzel ben sevdim yani 

    Ben yokum daha ne istiyosun :)

    :D abi bak Ka1nsha sizde 1-0 dönde başladınız kafadan :D

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

    takımlar güzel ben sevdim yani 

    Ben yokum daha ne istiyosun :)

    :D abi bak Ka1nsha sizde 1-0 dönde başladınız kafadan :D

    adamın blok üstğne blok koydugunu görmedim ki :D

    yaralı bloga  işemez.

    ben en çok madrew i özlicem. :(

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    ee ne zaman açılıyor oynuyorduk kaç gündür ne güzel canımız sıkıldı yav

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2011
    Erkek

    Map ayarlancak hipno gelince sonra açılır herşey tamam.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Şimdi 2 faction dan birisi kaleyi ele geçirdiğinde ve sayıların sabit olması durumunda vede oyuncuların homojen yani aynı nitelikte varsayıldı bir minecraft ekonomisinde mavi faction ın kaleyi ele geçirdiği varsayarsak;

    18 oyuncu nun armor düzeyi ve saldırı düzeyi 27 oyuncu varmış gibi olacaktır. Çünkü %50 armor %50 attack.

    Yani 18 oyuncunun 27 oyuncu tarafından savunulacak bir kaleyi ele geçirmesi oldukça zor olacaktır. 

    Önceki 4 facition lu durumda kurulabilecek ittifaklarla bunu halledebilecek durumdaydık. Ancak suanda mümkün değil.

    Bunun yerine oyuncular 6 şar kişilik 6 factiona ayrılsa. Factionlar arası federasyon kurulabilse. Daha çok siyaset ön plana çıksa nasıl olur ?

    Üzerine beyin fırtınası yapılabilir yani. 2 fact li modelde yukarda belirttiğim nedenden dolayı kale her daim bir fact te kalacak. Çünkü bonuslar sayılarını arttırırmıs gibi etki yaratacak. 

Toplam Hit: 14111 Toplam Mesaj: 104