64Bit
-
Evet arkadaşlar.64 bit işlemciler masaüstüne inmeye başladı.peki nasıl olacak.bir de benim merak ettiğim mesela assambly.komutlar aynı mı kalacak acaba?
-
?_?
-
ulen yazın bişiler 64 bite dair
-
64bit ne lan işlemcinin bitleri okuma katsayısımı nedir
sanırım ilk amd çıkardı.. -
ewet herşey asm komutu olarak tıpkısının aynısı fakat artık "eax" demiyecezde "rax" diyeceğiz (en azından AMD öyle)bazı opcodelarda da değişim var.
mmx'lerin karizması düzeltilip :) 128-bit XMM'ler hizmete girecekmişşşşşşş
burayı tam bilmiyorum eax, rax'in low kısımı olacakmış...(manual'leri okumaya üşendim.) -
64 bit opteron cekirdekli amd ler artık piyasada...
1400 mhz 64 biz amd opteronların fiyatı yaklaşık 350$..
fakat xp 3200 ü tüm benchmarklarda geçiyor..
çünkü 800 mhz :)))
manyak bi şet abü..
biraz daha geçsin kesin almak gerek :) -
MSI boardı da çıkartmış ikisini birlikte 600$ ye satıyorlardı vatan bilgisayarda.yakında düşerse iyi olur walla süper bi işlemci zaten...
-
Ama şuan masaüstü işlemciler için yazılmış 64bitlik bir işletim sitemi yok değil mi?
-
sanırım şuan da piyasa da yok ama zaten athlon64 şu anki sistemlerde de çalışabilecek alt yapıya sahip...
-
AMD
AMD Athlon64 FX-51
AMD Athlon64 3200
ile 64 bit teknolojisini masa üstüne taşıma yolunda büyük bi adım atmış oldu.
64 bit ile birlikte 32 bit in getirdigi en büyük kısıtlama olan 4 GB ın üzerinde fiziksel hafıza adresleme sorunuda ortadan kalkıyor.
bu konu hakkında daha fazla bilgiyi
PC-WORLD dergisi KASIM ayı sayısında bulabilirsiniz. -
kabus bunu yazdı:
-----------------------------
64 bit ile birlikte 32 bit in getirdigi en büyük kısıtlama olan 4 GB ın üzerinde fiziksel hafıza adresleme sorunuda ortadan kalkıyor.
-----------------------------
4GB ın üzerinde hafıza kullannan makina olduğunu zannetmiyorum, -ki 4 GB nedemek yaw. bi silkelenin.- olmuşsada ben duymadım. olmamışsa bu zaten bir sorun olmaz.
tabi 64 bit e çıkınca terabyte cisinden fiziksel hafıza adreslenebilecek
...
Toplam Hit: 2690 Toplam Mesaj: 11