Alman Sanatçısı Hagen Rether - Türk Yorumu
-
http://www.youtube.com/watch?v=OvsxH_yulYY
bişeyler bişeyler
-
bi kendilerini bi türkleri eleştiriyor, ya ben anlamadım ya çok karışık anlatmış. ama özet olarak şunu diyor galiba, Türk insanı iyi Türkiye devlet yönetimi kötü, almanlar yabancılara (Türklere) önyargılı ve buna rağmen çokbilmişlik taslıyor.
en sonunda dediklerini de türkiye'de olsa diyemezdi tabi. ben bile şiddetli muhalif olmama rağmen çok şaşırdım böyle bir bilgiye. neden şaşırdım onu da anlamadım. nerden bulmuş öğrenmiş bi bakmak lazım. anlaşılan o ki türkiye'de bilgiye ulaşımımız da kısıtlı internete rağmen.
-
Prometheus bunu yazdı
bi kendilerini bi türkleri eleştiriyor, ya ben anlamadım ya çok karışık anlatmış. ama özet olarak şunu diyor galiba, Türk insanı iyi Türkiye devlet yönetimi kötü, almanlar yabancılara (Türklere) önyargılı ve buna rağmen çokbilmişlik taslıyor.
en sonunda dediklerini de türkiye'de olsa diyemezdi tabi. ben bile şiddetli muhalif olmama rağmen çok şaşırdım böyle bir bilgiye. neden şaşırdım onu da anlamadım. nerden bulmuş öğrenmiş bi bakmak lazım. anlaşılan o ki türkiye'de bilgiye ulaşımımız da kısıtlı internete rağmen.
Hocam söylediklerine ilaveten konuklar da alkışlıyor aynı düşünceyi nasıl paylaşmışlar şaşırdım doğrusu ama tebrik ettim adamı.
-
konukların alkışlaması beni pek şaşırtmadı. her toplumda iyi de kötü de vardır. almanyadaki türkler arasında iti kopuğu yok mu var tabi ki hatta oraya ilk giden yurttaşların önemli bi kısmının eğitim seviyesinin düşük olduğunu biliyoruz. şu an oradaki türkler, bir anadoluluya iyi bir eğitim verirsen nerelere gelebilirin cevabıdır bi bakıma.
neyse demem o ki almanalrın da %100ü önyargılı olacak hali yok. sanatçı da muhtemelen fazıl say gibi belli kitleye hitap eden biri. seyirciler de önyargısızca alkışladıklarına göre genele oranla aydın kişiler. herhangi bi grup olsa illa ki aradan çıkıp slogan atan da olurdu.
insanın içinden alman ysistemiyle bizim toplumu birleştirip refaha ersek ya diye geçiyor bi yerde =P ama sağolsun yönetimde de büyük ölçüde temsil edilen bazı kardeşlerimiz geleceğe değil de 150 yıl öncesine gitmek istiyor. gericilik yapmayalım deyince de ne batı taklitçisi olmadığımız kalıyor ne gavurluğumuz ne cahilliğimiz. oysa videoda adamın söylediği ince ayrıntılar da var. diyor ki 60 yıl önce dünyanın en büyük diktatörünü başımızdan attık şimdi dünyaya demokrasi satmaya çalışıyoruz. evet eleştirisi haklı, fakat bir yandan şunu da gösteriyor ki 60 yıl önce tarihi bi çöküş yaşayan bu devlet şimdi dünyaya demokrasi öğretebilecek bi konuma gelmiş. yine diyor ki dünyanın en büyük üçüncü silah ihracaçısıyız. bu devlete ikinci dünya savaşı sonrası silah ambargosu uygulanmıştı oysa. aynı dönemlerde bizim uçak ve araba üretme şansımız vardı.
neyse uzatmayayım çünkü yaz yaz bitmez.
-
En azından dağ almanlarının botlarından çıkan tırk tırk seslerinden bahsetmiyor :D
-
Tebrik ettim herifi. iNokta atışları var.
Türkiyede olsa, başbakanımız hemen ergenekoncu ilan ederdi:
-
Adam komple kendi milleti adına öz eleştiri yapmış. Diğerleride alkışlamış...
Bu olay bizde şöyle gerçekleşirdi sanırım;
Programa çıkan eleman biz böyleyiz, biz şöyleyiz biz mükemmeliz derdi.. Millet alkışlardı...
Yada biz çok kötüyüz biz bunları yaptık deseydi millet yuhlardı.
-
DrKill bunu yazdı
Programa çıkan eleman biz böyleyiz, biz şöyleyiz biz mükemmeliz derdi.. Millet alkışlardı...
Hocam o kadar da karamsar olma derim. Hoş başta yuhalarlar ama sonra katılırlar. En büyk 2 örneği ;
Fazıl Say ve Aziz Nesin...
-
zumsuk bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Hocam o kadar da karamsar olma derim. Hoş başta yuhalarlar ama sonra katılırlar. En büyk 2 örneği ;
Fazıl Say ve Aziz Nesin...
emin ol bu ülkede fazıl say ve aziz nasinin yediği küfürü kimse yememiştir.
-
teror orgutu pkkya destek verdiklerinide soyleseydi bi alman halki biliyor zatende
arastirilsa osmanli dan avrupaya goc etmis bi ailenin mensubu cikma ihtimali cikar
adamlarin ulkesinde demokrasi var
bizde ki gibi korku imparatorlugu yok
kaygusuz tarafından 24/Kas/12 15:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Az önce Beşiktaş iskelesindeydim,bir grup elinde pankartlar hükmeti eleştiri,ergenekona destek gösterisi yapıyordu.Yaş ortalaması 50-60.Yüzüne bakıp ta bir tanesini sıradan Türk milletinden birine benzetmek mümkün değildi.Hatta ilk başta turist kafilesi sandım,pankartları okuyuncaya kadar...
Etiler'den,Ulus'tan ak babam ak yapmış kokanalar.Yani bilmiyorum ama o Kürklere bürünmüş kokanalar,Atilla İlhan şapkalı emekli Amcalar haklı bile olsa yanlarında yer almak için bir uçurum uzadığını hissettim.O insanlar asla kazanamazlar artık.Benden senden daha çok Haliçte'ki Simonlar tanımını karşılıyorlardı
HuwelAsK tarafından 24/Kas/12 15:55 tarihinde düzenlenmiştir