Android Uygulama Geliştirmek?
-
ben şimdi kodlamadan falan hiçbişeyden anlamayan biri olarak; androide uygulama geliştirmek için neleri öğrenmem gerekir? ne yapmam gerekir?
-
Hocam,şimdi bilen birileri gelir ama işin en temeli java,yanlışsam düzeltin arkadaşlar
-
http://www.tahribat.com/Forum-Android-Programlama-165867/
buradaki konuda iki tane kaynak tavsiye ettim onları kullanabilirsin. türkçe kitaplar çok dandik, internetteki makaleleri kopyalamış şekildeler.
android için genelde java kullanılıyor ve bana göre de doğru olan bu. javayı çok iyi derecede bilmen gerek yok ama en azından bir programlama
temeli atmanı tavsiye ederim. çünkü android yazılım geliştirmesi bir yazılım dilinin üstüne temellenmiş durumdadır.
-
şimdi başlasam günde 1 saat kassam ne kadar sürede ne yapar hale gelebilrim? bilgim sıfır bunu da tekrar belirteyim.
-
günde 1 saat ve hiç bilgin yok.. şöyle düşün. ben rusça öğrenmek istiyorum. günde 1 saat çalışarak ne kadar öğrenebilirsem sen de o kadar
sürede bu işi kavrarsın. Bu işe biraz daha emek vermen lazım hocam. android kitaplarında temelden java eğitimini vermezler. java çok da önemli
değil. sadece programlamanın temelini öğrenmeye çalış. çünkü hepsinde yapı aynıdır, değişkenler, döngüler ... bunları öğrendikten sonra
uygulama geliştirmen daha mantıklıdır
-
appinventor.mit.edu
-
unbalanced bunu yazdı
günde 1 saat ve hiç bilgin yok.. şöyle düşün. ben rusça öğrenmek istiyorum. günde 1 saat çalışarak ne kadar öğrenebilirsem sen de o kadar
sürede bu işi kavrarsın. Bu işe biraz daha emek vermen lazım hocam. android kitaplarında temelden java eğitimini vermezler. java çok da önemli
değil. sadece programlamanın temelini öğrenmeye çalış. çünkü hepsinde yapı aynıdır, değişkenler, döngüler ... bunları öğrendikten sonra
uygulama geliştirmen daha mantıklıdır
anladım hocam sağolasın. bi sürü çoluk çocuk yapıyor, düşündüm ki o kadar da zor değildir. galiba bana göre iş değil :S yine de yavaş yavaş başlasam seneye kadar az çok bişeyler yaparım galiba.
-
panxer in verdiği ile sürükle bırak yaparak yapabilrsin ama cidden iyi bir şeyler yapmak istiyorsan elini taşın altına koyup çalışman lazım. sağlam bir
kitap ve eğitim seti ile önce programlamanın temelini öğren. java %100 nesneye yönelimli program olduğu için işin daha olay. c# da öğrenebilirsin
bu temeli. ondan sonra android yazılıma geçebilirsin. ya da java öğren biraz. daha doğrusu programlama dilinin yapısını, işleyişini, mantığını öğren.
çok zor değil. sana gerekli olan azimle çalışmak. o kadar.
kolay gelsin
-
sağolun beyler, bilgiler faydalı oldu. dediğim gibi beni kasar ama yavaş yavaş uğraşıcam. seneye uygulamalarıı paylaşırım belki =) benim istediğim kendime özel uygulamalarım olsun, bi ihtiyacım olduğunda oraya buraya bakmayayım da kendi hazırlayayım. mesela güzel bi rehber, basit bi oyun gibi.
-
Android market uygulamalarından iyi para kazanılıyor mu ?
-
u235 bunu yazdı
Android market uygulamalarından iyi para kazanılıyor mu ?
türkler parayla pek almıyor hocam :) parasından değli de 1-2 dolar için markette kredi kartı hesabını tanıttırmayla falan uğraşmıyorlar. ama
yabancılar genelde parasını verip alırlar eğer uygulamayı beğendilerse. genelde uygulamadan para kazanmanın yolu şöyle
iki tür yazılım yaparsın. biri full versiyon biri de lite versiyonu. full versiyon düşük ücretle satılır bi kaç dolara. lite versiyonunda ise google
reklamlarını (admob mesela) koyuyorsun. bununla para kazanıyorsun free uygulamada bile.