folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Beyin Nasıl Çalışıyor?



Beyin Nasıl Çalışıyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    sa. arkadaşlar geçen gün mahalleden geçerken, benim taa orta okul lise zamanlarımda büyük ihtimalle daha ilk okula başlamamıştır sevimli bi çocuk vardı o zamanlar takılırdım çocuğa falan. yani kafadan 10-15 yaş küçük benden işte geçen gün mahallede denk geldim alenen adını hatırlamadım hatta yanlarından geçecem, benden önce çocuğun adını biri söylese de bozuntuya vermesem falan diye düşünüyordum selam verdim yanlarına gittim eminim özel hiçbirşey yapmadım, olmadı, düşünmedim tamamen beyin kendi kendine "enes" naber falan muhabbete başladım. o kadar sene sonra bana bu kadar uzak çocuğun adını bir kerede böylece doğru olarak hatırladım. 

     

    doktorların demesiyle benim alt beyin hasar almamış. alt beyin= çocukluktan beri sabit olan şeyleri bize sormadan kayıt edermiş. örneğin anne baba falan gibi sabit şeyleri otomatikman kayıt edermiş kullanmak gerektimi hiç düşünmeden bilgiyi verirmiş. benim eneste olduğu gibi. ben kazamda gözlerimi bi kapatmışım ilk 3,5 ay sonra açmışım ama anne baba falan hiç tanımamışım. boş boş bakıyor muşum. hiçbir soruya cevap vermiyor muşum. 1 sene sonra iyi hatırlıyorum ikindi vakti kendime geldim, ulan ikindi okundu mu duymamışım kıldım mı kılmadım mı hatırlamıyorum kılmadıysam babama ne hesap verecem diye düşündüm bendeki nasıl bir baba korkusu-saygısıysa artık (: sonra annem yanımdaydı annemle konuşmaya çalışıyorum falan sonra bütün herşey 2 sene önceki halimdi. anne, baba, abi, abla, mahalle okul askerlik arkadaşlarım, kazam öncesi yaptığım işim falan hepsini doğru hatırlıyorum. tamam kabul ettim, alt beynim sağolsun belli hasar almamış (: 

     

    ama ben kaza dönemi nişanlıymışım nişanı, nişanlımı hiç hatırlamadım. işte benim kaza dönemimde ortalama 2 senelik bilgiler shift+delete silinmiş durumda. bu beyin denen organ nasıl çalışıyor? neyi hangi bilgiyi neresine nasıl saklıyo? kafasına göre mi bilgi kayıt ediyo? kullanmak gerektimi nasıl cevap veriyor?

     

    sanki birazda beyin yakacak bir muhabbet dikkat edin (:   (;

     


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    beyin yakacak bi tarafı yok hocam. üst beyin düşünme yani zeka ağırlıklı çalışıyor. fransa'da mı ne vardı adamın birinin beyni bi hastalıktan sulanmış bi tek alt beyin, beyincik falan sağlam kalmış günlük işlerini devam ettiriyormuş. üstelik adam memurmuş. oldukça dindarmış galiba. siyasi eğilimi konusunda derin tartışmalar vardı pek okumadım. 

    şurda biraz anlatıyor bak
    https://eksiseyler.com/beyninin-yuzde-90i-olmadan-yasayabilen-fransiz 

     

    Prometheus tarafından 07/Şub/24 23:26 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    beyin yakacak bi tarafı yok hocam. üst beyin düşünme yani zeka ağırlıklı çalışıyor. fransa'da mı ne vardı adamın birinin beyni bi hastalıktan sulanmış bi tek alt beyin, beyincik falan sağlam kalmış günlük işlerini devam ettiriyormuş. üstelik adam memurmuş. oldukça dindarmış galiba. siyasi eğilimi konusunda derin tartışmalar vardı pek okumadım. 

    şurda biraz anlatıyor bak
    https://eksiseyler.com/beyninin-yuzde-90i-olmadan-yasayabilen-fransiz 

     

    ---

    beyin sapı yani beynin solunum merkezi gibi hayati bölgelerini içeren kısım basınç etkisiyle omuriliğe doğru kayar ve sıkışır. sonucu ani koma ve dakikalar içinde müdahale edilmezse ölümdür. kronik hidrosefalinin klinik triadında idrar inkontinansı(idrar kaçırma), unutkanlık, yürürken denge problemleri görülür. hasta, masabaşı çok fazla sorumluluğu olmayan bi işte çalışabilir. ülkemizde olsa bunun 10da 1i bir rahatsızlıkla sağlık kuruluna başvurup ya malulen emekli olur ya da bakım parası falan bağlatır. hangi parti muhabbetine diğer arkadaşlar değinmiştir. esen kalın. 

    ---

    aynı ben (: ben gece gündüz fix 2 saatte bir idrarımı yaptığımı bilirim. iyiki bizm için ördek denen şeyi yapmışlar (:

    yeni olan, olacak şeyleri unutabiliyorum.

    denge problemim zaten var hastanenin dediği; denge ve yürüme merkezim hasar almış.

    nick altı yazım sağolsun yazıyor= şerefli yaşımda emekli oldum zaten (:

     

     

     

    bunlar tamam o olmuş bu olmuş böyle yaşıyor falan tamam da mesela; beyinde ne oluyorda idrar kaçırmaya sebep oluyor? yani sonuçta mesane karnımızın altında olan bir organ başka türlü yazmayım under. amcamız eller klavye ve mousede tetikte bekler :D beyinde ne oluyorda idrar kaçırma oluyor? ve daha diğerleri.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

     

    sanki birazda beyin yakacak bir muhabbet dikkat edin (:   (;

     

    Dikkat etmeden düşünmüşüm yandı varmı düzeltecek kimse 


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Valla benimki çalışmıyor pek.


    anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    Hacı abi benimki de iflas bayrağını çekmek üzere.

    Ne isim hatırlıyorum, ne iş hatırlıyorum, ne müşteri..

    Beyni çalışan birini bulursam sorar yazarım buraya :D 


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    garga bunu yazdı

    Valla benimki çalışmıyor pek.

    ben de onu sormaya girdim konuya.

    benimki çalışmıyo siz nası çalıştırdınız ?


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    götümden atacam ama bence beyindeki bilgiler nöronlarda asılı ve 2 nöron arasında fiziksel bağlantı varsa, beyin bu bilgiyi biliyor hatırlıyor. fakat bu bağlar dış hasarla beraber koparsa bilgi orada olmasına karşın bağlantıda olmadığı için o bilgi yok sayılıyor. network gibi. network içindeysen online'sın network dışında kaldıysan, orada olmana rağmen online olmadığın için yokmuş gibi oluyor.

    iyi hatırladığınız şeylerin nöron bağlantıları çok güçlü olduğundan kopsa  da bazı bağlar halen online kalabiliyor. o nedenle birşeyleri öğrenirken saçma şeylerle hatırlamak bu bağları arttırdığı için hatırlamak daha kolay oluyor. 500 tane kartı aklında tutan adamların anlattığı teknikte bu. karo as gibi değil de karo mermer 1 tane gibi oyun kartını mermerle birleştiriyor zihninde. böylece bağlarını arttırıyor.

     


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 453 Toplam Mesaj: 8
beyin çalışması