Bozuk Ram Tespiti Nasıl Yapılır ?
-
Evet arkadaşlar benim ramlerden bir yada ikisi bozuk,ama hangisinin bozuk olduğunu anlamam için,ramlari teker teker windows kurarak test etmem gerekiyor.Buda işin uzun yolu olduğu için alternatif çözüm önerilerine ihtiyacım var.Eğer başka yol,program vs varsa cevaplarınızı bekliyorum.
Ha uzun zamandır forumda yoktum Hamd olsun kriz yoktu işsiz dim,tabikide hamdolsun paramda yoktu,Ayrıca kredi kartı borcuda vardı ha! bu borç beni"kötü niyetli!" mi yapar?(anlayan anladı)
-
windows kurmaya gerek yok hacı ramleri uygun bir anakarta tak tek tek çalıştır eğer bios ekranına kadar ilerlerse sorun yok ama ilerlemezse bozuk ram o :W bu kadar
-
Okey kardeş deneyeceğim,yalnız işin garibi ramlerin hepsi sağlam gözüküyor,windows kurarken yükleme yarıda kalıyor,normalde sorun yok gibi.
-
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------
Okey kardeş deneyeceğim,yalnız işin garibi ramlerin hepsi sağlam gözüküyor,windows kurarken yükleme yarıda kalıyor,normalde sorun yok gibi.
-----------------------------format attığın cd de sorun vardır muhtemelen
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------format attığın cd de sorun vardır muhtemelen
farklı farklı cdler denedim en son 2 rami birden çıkardım öle kurdum windowsu. -
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------eğer bios ekranını falan geçiyrsa ramlerde sorun yoktur hacım kullandıgın cd yi değiştir o da olmadı cd surucusunu kontrol et ramlerden kaynaklanan bir şey oldugunu sanmıyorum..
-
ok hocam çok sağolasınınız hepinizde...
-
Merhaba, eğer Linux işletim sistemine sahip herhangi bir kurulum CD'in varsa RAM'leri taktıktan sonra Linux'daki 'RAM Testi' ile test edebilirsin. Bu işlem için herhangi bir kuruluma gerek yok.
-
Ramlerin tekini sistemde bırakıp Ram Stress Test,Memtest86,Gold Memory,Doc Memory gibi yazılımlarla arızalı RAM'i bulabilirsin..
-
hea eleman doğru söylemiş linux live cdler bellek olarak ram kullanır cd'den başlat makinanı direk bi sorun çıkmıyosa ramlerde sağlamdır..
-
arkadaslar ram in ddr veyahut ddr 2 olduguna nasil bakabiliriz yardimlarinizi bekliyoruz tsk