C Başlangıcı, Adım Adım Yol
-
merhabalar,
ben C'ye başlamak istiyorum, bana adım adım yol gösterir misiniz? yani sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Fakat, gönderdiğiniz anlatımlar görüntülü olmazsa sevinirim.
-
C'ye başlamandaki amaç ne peki, ne tür uygulamalar geliştirmeyi düşünüyorsun da C'ye yöneldin ?
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
C'ye başlamandaki amaç ne peki, ne tür uygulamalar geliştirmeyi düşünüyorsun da C'ye yöneldin ?
C'ye başlamamın sebebi, eskiden vb ile uğraşıyordum, baktım büyük projeler yapamıyorum, dedim c'ye yada C++'a başlayayım, bende adım adım yol istedim. yapacağım programlar satılabilecek türden olmalı.
sizce C'ye mi, C++'ya mı başlayayım. -
farlan bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
C'ye başlamamın sebebi, eskiden vb ile uğraşıyordum, baktım büyük projeler yapamıyorum, dedim c'ye yada C++'a başlayayım, bende adım adım yol istedim. yapacağım programlar satılabilecek türden olmalı.
sizce C'ye mi, C++'ya mı başlayayım.
-----------------------------soruyu sormamın nedeni buydu :)
Masaüstü uygulamalar için C# öğrenebilirsin, Linux'te takılıp python öğrenebilirsin ki gerçekten güzel bir dil.
C Sistem programlama konusuna giriyorki VB'den geçeceksin C'ye, tamamen ayrı bir mantık, 3 günde saçların beyazlar.
C'yi hızından dolayı socket uygulamalarımda kullanıyorum sadece yoksa herkese hitap eden bir dilde değil, irade istiyor, ayrıca 5'e 1 oranı var, 5 yılda C'ye verdiğin çabaya karşın 1 yılda C#'a vereceğin çabayla daha çok kazanırsın. (!)
edit:
C'ye başladığım 30 dk içinde yaptığım uygulama al fikir edinirsin :
#include <stdio.h>
#define ARRAY_SIZE 100
int main(void)
{
printf("Farlan'a örnek kod \n \n _______ Input : ");
char csd[ARRAY_SIZE];
gets(csd);
printf("\n _______ Output : @ %s \n\n\n" , csd);
return 0;
}(Pelles C)
-
VBDream bunu yazdı:
farlan bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
sizce C'ye mi, C++'ya mı başlayayım.
-----------------------------soruyu sormamın nedeni buydu :)
Masaüstü uygulamalar için C# öğrenebilirsin, Linux'te takılıp python öğrenebilirsin ki gerçekten güzel bir dil.
C Sistem programlama konusuna giriyorki VB'den geçeceksin C'ye, tamamen ayrı bir mantık, 3 günde saçların beyazlar.
C'yi hızından dolayı socket uygulamalarımda kullanıyorum sadece yoksa herkese hitap eden bir dilde değil, irade istiyor, ayrıca 5'e 1 oranı var, 5 yılda C'ye verdiğin çabaya karşın 1 yılda C#'a vereceğin çabayla daha çok kazanırsın. (!)
edit:
C'ye başladığım 30 dk içinde yaptığım uygulama al fikir edinirsin :
#include
#define ARRAY_SIZE 100
int main(void)
{
printf("Farlan'a örnek kod \n \n _______ Input : ");
char csd[ARRAY_SIZE];
gets(csd);
printf("\n _______ Output : @ %s \n\n\n" , csd);
return 0;
}(Pelles C)
şimdi, c++ c#'dan daha mı çabuk öğreniliyor. benim istediğim bir mud yazmak o yüzden C++ öğrenmem lazım.C++ hakkında hangi kitapları okumalıyım, kaynak gösterir misiniz. birde mesela hangi derleyiciyi kullanmalıyım?
-
Ben Deitel&Deitel C ve C++ diye bi kitaptan başlamıştım.Baya kolay anlatıyo.Derleyici olarak da Dev-Cpp uygun bence kullanımı diğerlerine göre çok kolay ve bedava.
-
Hocam masaüstü programlama yapacaksan ya C# ya da Java öğren..
C++ veya C ile program yazmak daha zahmetlidir, QT veya GTK da öğrenmen gerekecek daha sonra :)
-
elektronik otomasyon okuyom şimdiden başlicam ama başlayamadım ben nasıl başlamalıyım C diline.. yardımcı olcak yol gösterecek.. ışık tutacak yeri geldiğinde oğluma filolar kurup bana deniz feneri ile rota çizebilcek var mı
-
slm ben yeni çocuk bilgi yönetimi 2. sınıfa gectim c programlamayı gorcez bu sene yardımcı olabilirmisinizz
-
gowand bunu yazdı:
slm ben yeni çocuk bilgi yönetimi 2. sınıfa gectim c programlamayı gorcez bu sene yardımcı olabilirmisinizz
-----------------------------acayip sempati kazandım sana bu kelimeyle
-
HeadBanger bunu yazdı:
elektronik otomasyon okuyom şimdiden başlicam ama başlayamadım ben nasıl başlamalıyım C diline.. yardımcı olcak yol gösterecek.. ışık tutacak yeri geldiğinde oğluma filolar kurup bana deniz feneri ile rota çizebilcek var mı
Eml 2 senelik programlama "biliooom" :D
toprağımsın hadi gel diom :D
her türlü kopeğin olsun C#