Cepten Yurt Dışını Aramda Aranan Kişiye Yazar Mı?
-
Gençler
Yurt dışında kayıtlı GSM operatörüne bağlı telefonu aradığımızda aradığımız kişiye ücret yazar mı?
-
ltcelik bunu yazdı
Gençler
Yurt dışında kayıtlı GSM operatörüne bağlı telefonu aradığımızda aradığımız kişiye ücret yazar mı?
Gsm'de roaming hizmeti bagli ulkenin operator anlasmalari geregi cift tarafli yazar. Operatorlere ve ulkeye gore degisebilir Dk/0.20$ , Dk/0.40€ olabilir. Mesela Vodafone'un kendi aboneleri diger 23 anlasmali ulkedeki abonelerine kendi dk. kullanip arama yapabiliyor ama bu bizde red tarifesinde var.
-
Hayır yazmaz sadece sana yazar. Tabi adadığın kişide o ülkenin hattı olduğunu varsayıyorum.
Türk hattı kullanıyorsa aradığın kişi onada yazar fatura.
-
mkyb bunu yazdı
Hayır yazmaz sadece sana yazar. Tabi adadığın kişide o ülkenin hattı olduğunu varsayıyorum.
Türk hattı kullanıyorsa aradığın kişi onada yazar fatura.
OK.
-
Şuan ben yurtdisindayim ama Türkiye’deki hattimi kullanıyorum. Beni biri arayınca hem onun dakikaları gidiyor hem benim. Ben birini arayınca sadece benimki gidiyor.
-
Delegado_Zero bunu yazdı
Şuan ben yurtdisindayim ama Türkiye’deki hattimi kullanıyorum. Beni biri arayınca hem onun dakikaları gidiyor hem benim. Ben birini arayınca sadece benimki gidiyor.
iPhone kullandığını görüyorum hocam. Turkcell veya Vodafone kullanıyorsan telefonun Vowifi özelliğini aktif etmeni öneriyorum. Ses WiFi bağlantısı üstünden iletiliyor. Üstelik görüşmelerin sanki Türkiyedeymiş gibi ücretlendiriliyor.
-
mkyb bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
iPhone kullandığını görüyorum hocam. Turkcell veya Vodafone kullanıyorsan telefonun Vowifi özelliğini aktif etmeni öneriyorum. Ses WiFi bağlantısı üstünden iletiliyor. Üstelik görüşmelerin sanki Türkiyedeymiş gibi ücretlendiriliyor.
Hocam maalesef Türk Telekom kullanıyorum. Desteklemiyormuş.
-
Delegado_Zero bunu yazdı
roaming olayına giriyor sanırım.
Yunan hattı kullansan sorun olmamamsı lazım
-
Birader İngiltere de yaşıyor ama geziyorda önceleri google dan konuşurduk unutmam sonraları vodafone ile konuşuyoruz direkt ararım ben aradığımda pahalı oluyor diyordu genelde ben ararım sadece bana ücretleniyor.amerika arjantine vs gitti degişen bişey olmadı küba ya gitti arama normal olarak bana da yazıyor dedi vs vodafone olan ülkelerde daha ekonomik diyebilirim.
-
ltcelik bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
roaming olayına giriyor sanırım.
Yunan hattı kullansan sorun olmamamsı lazım
Hocam şimdi de sorun değil. Tarifeme tanımlı yurtdışında kullanabileceğim 200 dakika 200 SMS 2 gb internet var.evde WiFi var zaten. Dİsarisi icin yetiyor bana fazla bile kalıyor. GOrusmelerimi evde WiFi üzerinden yapıyorum genelde. Numaramı değiştirmek istesem buradaki hatlar da ucuz.
-
mkyb bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Hocam şimdi de Türkiye’ye geldim ve yurtdışı numarasını aramam gerekiyor. Bu defa bi Vodafone hattı var. Bu özelliği aktif etsem burdan yurtdışını bununla arasam yurtdışı tarifesi mi yazar normal dakikalardan mi gider ?