Database Yükleme Boyutu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeseLiTurq
    NeseLiTurq's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2008
    Erkek
    Arkadaslar ben hazır bir yedekten gözat seçeneği ile .sql seklinde yüklencek dosyadan daha büyük bi sql dosyası yüklemek istiyorum sisteme nasıl olur ? bu 1. diğer sorum ise o eski yedeği yeni siteye kursak içerik çok olunca google botları falan siteye çok gelio ya yine gelir mi?

    İyi bilirdik derler elbet ardımdan, bundan büyük bi yalan yok !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2008
    Erkek
    ssh ile yaparsın büyük yedekleri yüklemeyi linux sa tabi

    insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    phpmyadmin'e atmayı planlıyorsan kişisel blog'umdan alıntı;

     

    Eski yazılarımda bahsetmiştim Database’de Türkçe karakter problemi, databasein boyutunun büyük olmasından İçe Aktarım problemi ile uğraşırken artık olmuyor olmuyor dedim google’a baş vurdum.Ve BigDump ile karşılaştım, aslında daha öncelerde forum databaseni aktarırken aynı sorunları yaşamış ancak BigDump karışık geldiği için yanaşmak istememiş ve günlerce uğraşarak zar zor İçe Aktarımı gerçekleştirmiştim.

    Film-Tr’nin database’i ~4.5mb yani PhpMyAdmin’e göre oldukça büyüktü.İlk İçe Aktarım denemem 1-2 saat sürmesine rağmen performans alamayınca baktım olmuyor BigDump yapalım dedim.

    BigDump’u indirdim.

    BigDump’u BU adresden indirebilirsiniz.Öncelikle BigDump’u açıp, Aşağıdaki kısımdaki ayarlamaları backup’unuzu yükleyeceğiniz Database’in bilgilerini yazıyorsunuz.

    // Database configuration

    $db_server = ‘localhost’;
    $db_name = ”;
    $db_username = ”;
    $db_password = ”;

    Diğer yerlere bilginiz yoksa dokunmadın.Ben dokunmadan halettim BigDump’u kaydedip Ftp’mize gönderiyoruz.Ardından Backup’umuzu gönderiyoruz.Yanlız burda dikkat etmeniz gereken bir husus var.Yüklemek istediğimiz Backup’un uzantısı yok ise onu “.sql” şeklinde düzenleyip öyle ftp’nize upload edin.Aksi taktirde Bigdump dosyayı algılamaz.Bu işlemde bittikten sonra.

    Browserımızda Siteadı.com/Bigdump.php ‘yazıp enterlıyoruz.Karşımıza Ftp’mizdeki dosyalar çıkacak burada databaseimizi seçiyoruz.

    BigDump gerisini hallediyor.Çok hızlı şekilde işlemi gerçekleştiriyor ve tıkladıktan sonra baktım alla alla ne yapıyor dolacakmı dolmayacakmı diye ancak saniyeler içerisinde işlemi gerçekleştirdi.

    Avantajları;Zaman ve Türkçe karakter problemini ortadan kaldırması.

    BigDump ile Türkçe karakter problemi yaşadağınız Veritabanlarını ve büyük boyuttaki veritabanlarınızı bir anda yükleyebilirsiniz…
     


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    wp mi kuramaya çalışıyorsun wp haricinde yedeğin xml değilse sql formatında ise bigdump.php arat bul oldukça güzel hostuna atamdan önce sağ tıkal düzenle bu meleti sonra siteadı/bigdump.php olarak çalıştır sql aynı yere at ana dizinde olsun bigdump.php girinc ee sql üzerinde insttal yazan yere bas yuklmesini bekle bukadar. yada php my adminden içeri aktarlada yapabilirsin.

    eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 1883 Toplam Mesaj: 4