DTP Yeni Anayasa İçin Harekete Geçiyor
-
öncelikle konuyu bilerek buraya açtım cünkü konunun gözükmesini istiyorum simdiden özür bu haber kafama takıldıda bilgi almak istedim ve bu anayasanın amacı düpedüz belli ama yinede neden türkiyede böyle bir amac icindeler?
neyse habere gecelim
ANKARA - Yeni anayasa için DTP’nin kurduğu komisyonda Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile bağımsız milletvekili Hamit Geylani yer alıyor.
DTP, AK Parti’nin anayasa taslağını kabul edilemez bulması halinde kendi anayasa taslağını hazırlayacak.
Önceliği sivilleşmeye veren DTP, 12 Eylül’ün bütün izlerinin anayasadan ayıklanması gerektiğini savunuyor.
DTP, yeni anayasayla bütün dil ve kültürlerin önündeki engellerin kaldırılmasını, “eğitim dilini seçme hakkı” tanınmasını, Kürt kimliğinin güvence altına alınmasını, Kürtçenin kamusal alanda kullanılmasını ve çok dilli resmi hizmet verilmesini istiyor.kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/419080.asp#storyContinues
-
hıhı tabi kral izninde seks.. kısaca fuck!
-
her insan kendi dilini konuşmakta ÖZGÜRDÜR!! Ama bu DTP nin harcı değil...Bu ülke ABD nin uşağıdır.Böle şeyler olması normal.Zaten Akepe gibi bir parti 2 ci defa başa geçerse.Bu ülke için affedersiniz sikimi bile oynatmam.Bu halka herşey mustaak.Hak ettiler bunu..Anlasınlar şimdi Akepe ye oy vermenin ne demek olduğunu.2010 da türkiyenin tarihi yazılcak.! bu gidişle.Hiç bir ideoloji kalmadı.Ne sağ ne sol. ılımal islam yüzünden.60-70 yıl once komonost deyip taşladıkları adamlar şimdi haklı çıkıyorlar ya ona seviniyom ben.Gerçek düşman sovyetler değildi.
Çünkü kominizm de hiç bir ülkeyi sömürmek ve hiç bir halkı katletmek yoktur.Dinci asalaklar beyinleri boş şeylerle doldurdular.Peki yıl şuan 2007 kazanan kim? ABD
Peki soruyorum 1 ci dünya savaşında kim kazançlı çıktı?ABD. Çünkü avrupalılar tüm güçlerini kaybettiler.Ama ABD kasmadı.
2 ci dünya savaşında kim kazançlı çıktı? ABD . Çünkü Adolf Hitler avrupanın anasını ağlatmasına rağmen ABD ye kadar ilerleyemedi.
ABD şuan avrupalılardan çok güçlü.Zaten onları uşağı yaptı. 3 cü dünya savaşı çok yakında başlıycak!
Peki sizce biz Dünyayı sömüren halklar birbrine düşürüp katleden ABD-Nato safında mı yer alcaz! Yoksa Rusya-Çinin kurduğu shangay 5 lisinin mi?
Kararı siz verin.... Ilıman islamı savunanlar ABD tarafında.. Ben şahsen bizi 80 yıl önce işgale gelen şimdiki Nato.(Avrupalılar) onların tarafında olmıycağım.
Bir çok türki devletinde içinde olduğu shangay 5 lisinin tarafında savascam..Sabancılar,Koçlar,Tayyipler rahat yaşıycak diye şehit olmam.Doğru taraf neyse o.
Halkları sömüren,kandıran,birbirine düşüren ABD-Nato ve ılımal islamcılar sizin ebenizi........... 2010 a kadar TBT açık kalırsa bu mesajı hatırlatırım....Ben 2010 dedim.Ama savaş 2011 de çıkarsa şaşmayın:D
-
sikiyim amk ! bu dtpde ne sikimden çıktıysa oraya sokacam haa ulan bi kıvılcım olsun yemin ediyorum ki molotoflarla bombalarla girecem binasına a.q..
-
haber komik geldi bana.22 kişiyle meclisten geçirceğini mi sanıyor muşş..:))
hazırlayabilir ama bu hazırladıkları taslağa ne chp ne mhp ne dsp nede akp vekilleri onay vereceğini sanmadığım için. komik.
asıl 367 bu gibi durumlar için gerekli.
ve ilk önce dtp pkkya yataklık ettiğini açıklasın. ve pkk yı terör örgütü olduğunu söylesin. söylemediği için dtp+pkk(kendi vekilleri içinde pkk lılarda var ve yargılanmaktalar halen)
-
Delikanlı olsalardı Bağımsız girmezlerdi... Ama onlarada hak verilmesi lazım... PKK nın alayını temizlemek lazım nede olsa Kürt kardeşlerimiz var onlara sözüm yok hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.. Bu ülkeye karşı çıkan S.gitsin o kadar!.
-
yarramı ye ajdarlar
-
Lord-Nespace bunu yazdı:
-----------------------------
sikiyim amk ! bu dtpde ne sikimden çıktıysa oraya sokacam haa ulan bi kıvılcım olsun yemin ediyorum ki molotoflarla bombalarla girecem binasına a.q..
adamım sana köküne kadar katılıyom giderken banada pm at beraber bombalıyak bombalar benden amk dtp sizükcem onları yakında.. çok yakında. -
Hsssktrsinler ordan a.q. Hala daha özgürlük die bağırıyorlar. Lan bizim insanlarımızdan daha özgürler be. Bugüne kadar neyi istediler de yapamadılar. En basitinden biz eşşek gibi vergi, elektrik vs öderken onlar ne yaptı? Taksimin göbeğinde 8 tane çapulcu pkk bayrağı açıp slogan attı. 8 tane züppeye polis dahil kim haddini bildirebildi? Allahtan özgürlük tanınmıyo bunlara tanınsa Apo piçini de meclise sokacak ipneler...
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------kominizm de hiç bir ülkeyi sömürmek ve hiç bir halkı katletmek yoktur.
stalin stalin stalin mao mao mao .... araştır bi ;)komünizm ancak devletin başında milliyetçi bi lider olduğunda güzeldir..
-
cold-m4 bunu yazdı:
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------kominizm de hiç bir ülkeyi sömürmek ve hiç bir halkı katletmek yoktur.
stalin stalin stalin mao mao mao .... araştır bi ;)komünizm ancak devletin başında milliyetçi bi lider olduğunda güzeldir..
-----------------------------sanırım şimdi sana sağ ve sol ideolojileri anlatmak lazım.Komünizm ile milliyetçilik çok farklıdır.Hatta alakasızlardır birbirlerine.
Mao Zedong Çini japon işgalinden kurtarıp Çin Halk Cumhuriyeti kuran adamdır.O yıllarda öle bi kıtlık vardır ki halkı örgütlemek verdiği vaidleri halkı kandırmak yerine onlara ''herkeze bir kaç pirinç'' sözü vermişdir.O dönemin şartlarına gore iyi teklifdir bu. Şuan çinde komünizm yoktur.Şuan çinde dikdatorluk vardır.
Staline gelince.Stalin olmasaydı şuan almanlar senin ej........... dını yapmıs olucakdı.Aslında onun olması pek yeterli değil.Almanya Batılıları hafife almayıp sovyetlere bir yıl sonra saldırsaydı.(Dahada güçlenip) Onu stalin değil,gökden mesih inse gene durdurmazlardı.Yıldırım orduları taktiklerini araştırmanı önerrim.Parisi 12 saatde ele geçirdiler...Stalin, Lenine göre daha iyi bir lider olmaya bilir.Ama şunuda unutmamak lazım.Lenin bi sözü var.''Bizden sonra gelecekler belki bu rejimi yıkacaklar ama biz onlar için ellemizden geleni yaptık'' Sağ ve sol ideolojilerden zerre kadar anlamıyorsun.Olabilir.Ama bilgi edinceğin zaman wikipedia gibi her satılmıs şeylerden bilgi edinmemeni önerrim.Milliyetçilik ile Komünizm çok farklıdır.Milliyetçilik zaten saçma sapan bişiydir faşizme kaydığı zaman ama... Örneğin sen italyada doğsaydın ve ben Türk üm ve türk çüyüm deseydin,seni tedaviye alırlardı...:DHe bu arada insanın memleketi doğduğu yer değil doyduğu yerdir.Nerenin ekmeğini yersen oranın kılıcını çekersin.Ama mesela Rusya gibi bir milliyetçilik birden fazla milletin yaşadığı ülkelerde ideal olabilir.Mesela rusyada 10 tane millet var.Ama onlar biz şuyuz biz buyuz demiyolar.Biz rusuz diyolar.Rusyanın ekmeğini yemiş rus gibi davranır. Z.Zidane cezayir asıllı ama onun ekmeğini fransa veriyor.O halde fransa için top oynar anlamıssındır umarım;)