Fotograf Yarışması, 300 Dpi Çözünürlük Nedir?
-
Bir fotograf yarısmasına katılma fikri aldık. Fakat şartlar şu şekilde:
1)Büyük baskıya uygun olacak şekilde (uzun kenarı 45cm),
2)En az 300 dpi çözünürlükte ve jpeg formatında olması gerekmektedir.
300 dpi olayı nedir? google.com üzerinden baktım ama iyi birşey bulamadım açıkçası. Var mı yardımcı olabilecek?
-
dot per inch tir hocam baskıda bir inçkareye gelicek pixel sayısıdır (1inch kare = 2.54 cm x 2.54 cm)
pixel le ve baskı yapıcağın boyutla hesaplayabilirsin kaç pixel denk geliceğini
-
10 MP kameram var, yeterli midir?
-
hacı 300 dpı baskıya uygun olması içinde jpeg baskı formatı değildirki bi yanlışlık olmasın ?
-
şöyle düşün 45 cm x 45 cm = 17.71 inch
17.71 x 300 dpi = 5315 pixel
gibi bişey ama kesin ben yanlış hesaplamışımdır :D dpi hesaplama diye aratıver googlede ?
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
şöyle düşün 45 cm x 45 cm = 17.71 inch
17.71 x 300 dpi = 5315 pixel
gibi bişey ama kesin ben yanlış hesaplamışımdır :D dpi hesaplama diye aratıver googlede ?
-----------------------------Tamam hocam şimdi net olarak oturdu kafamda teşekkürler.
-
ama sen kalkıp resmi 5000 pixel yaparsan o resim 300dpi olmaz.
uğraşmana gerek yok, makinayı kurcala biraz dpi ayarını bulursun.
@ceo
jpeg vektörel baskı formatı değil evet ama baskı yapılabiliyor. baskılarda da 300dpi'dan aşağısı kaliteli olmuyor :)
-
10 mp cihaz ile çok rahat halledersin hocam
inc ini felan karştırma makinada dpi ayarlarından hallet ps ile açtığında görürsüb zaten makinada ayarladığın çözünürlüğü
jpeg baski formati değildir (RGB)
ama teknoloji gelişti la 150 dpi jpeg kartvizit basan matbaalar var manyak kaliteli oluyo :|
-
büyük paftalarda dpi çok fark etmez 150 filan da yeterlidir çünkü paftayı zaten uzaktan görecek(yani bu paftada yazı mazı var ufak resimler varsa gerek yoktur)
böööyle gözünü sokarsan belli olur
bilgisayarda ppi neyse çıktıda dpi odur
-
Fotoğraf yarışması ne ve konu ne merak ettim :)
-
tarama çözünürlüğü nü anlatmak istemişlerdir çünkü bende katılıyom tarayıcıdan en düşük olanı linke anca yüklersin