folder Tahribat.com Forumları
linefolder Kriptoparalar & Blockchain
linefolder GPU'nuzu Kiralama Ve Airdrop Sansi (İo.Net)



GPU'nuzu Kiralama Ve Airdrop Sansi (İo.Net)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selam arkadaslar

    Cok begendigim bir projeden bahsetmek istiyorum. Sanirim eylül ayindan itibaren aktifler ama hala yükselme sansiniz var.

    Proje Cloud ve AI birlesiminden olusuyor. 

    Cloud tarafi:

    Proje aslinda Akash network'e benziyor. Kendi GPU'nuzu ya da ARM islemci bir macbook kullaniyorsaniz CPU'nuzu müsterilere ML (machine learning) amacli kullanimlar icin kiralabiliyorsunuz. Bu sekilde para kazaniyorsunuz. Tabi bazi sartlar mevcut. Yüksek hizli internet, iyi bir ekran karti gibi kriterler var. Buna "worker" deniyor. Yani siz bu agin parcasi olup kendi kaynaklarinizi sistemle paylasiyorsunuz

    https://cloud.io.net/explorer/home 

    burda ilgili listeyi görebilirsiniz. Cok detaya girmiyorum bununla ilgili arastirabilirsiniz. Hem windows hem macbook icin mümkün.

    Windows icin burayi takip edebilirsiniz mesela https://developers.io.net/docs/installing-on-windows 

    Ayrica grupta yakinda yönetim video yapiyor bu konuyla ilgili. Sorun yasayanlar oluyormus. Sistem docker imageleri kullaniyor ve siz onu calistiriyorsunuz o kadar. Eger bir müsteri sizin bilgisayari kiralarsa zaten websitesinde canli anlik her seyi görebiliyorsunuz

    AI Tarafi:

    Burada güzel bir Image generator olayi yapmislar https://imagine.bc8.ai/gallery

    Size ilk gün 100 kredi veriyorlar daha sonra her gün 10 kredi daha veriyorlar. Ben basarili buldum (bazen timeout hatasi veriyor ama tekrar deneyince hemen yapiyor). 

    Airdrop Firsati

    Proje göre yeni ve henüz bir token'lari yok. Solana agi üzerinden yayinlanacak. Suan icin puan toplamaniz, tier yükseltmeniz gerekiyor.

    Tier yükseltmek icin discord'da bazi isler yapmaniz gerekiyor. Ben sirasiyla yazayim

    1- Discord'a katilin https://discord.gg/JWCvcYUsey  ve kurallari vs kabul edin

    TIER 1 Icin

    2- #wallet-submission kanalina submit butonuna basarak Solana cüzdan adresinizi verin (phantom, solfare gibi bir cüzdan kullanabilirsiniz). Bu sizi TIER 1 yapacaktir. Check wallet diyerek de kontrol edebilirsiniz

    DIGER TIER'lar icin

    3- Carsamba günleri olan AMA etkinliklerine katilmak. Türkiye saatiyle 18:00'e denk geliyor (15:00 GMT) ve orda sorular sorabilirsiniz

    4- https://imagine.bc8.ai/gallery sitesinden yaratici görseller olusturup #⁠made-with-bc8 kanalinda paylasin. Modlari etiketleyin :)) 

    5- Twitter ve discord profilinize bu olusturdugunuz resimleri koyun ve bunlarin ekran görüntülerini modlara verin (modlari darlayin :) )

    6- Discord'a yeni katilanlara yardimci olun bilginizle ve ara bir ana kanalda yazin. (Türk grubu da mevcut)

    7-  Galxe görevlerini yaparak puan kazanin. Burada günlük görevler de oluyor. O yüzden onlari da yapin her gün, ne kadar cok puan o kadar kazanirsaniz  o kadar cok airdrop kazanirsiniz. Benim referans linkim ile katilirsaniz sevinirim 

    https://galxe.com/8xehTTQLX6wAAFMgKa7UiH/campaign/GCNzot4eCx?referral_code=GRFr2JNgrCmvVv4tJthNsWnoxlgD9yhjny0aXP-JOFge2qq 

    Galxe görevi icin sartlardan biri bu ikisinden birini yapmaniz gerkemekte 

    Blockchain tabanli bir kimlik sistemi. Ben ikisini de yaptim ama Any yazan her kisimda, birini yapmaniz yeterli. Sanirim polygon agi icin cüzdaninizi baglayip mint islemi yapmaniz lazim. Iki islem icin de yaklask 5 usdt gidiyor. Ayrica bu galxe'yi baska projelerde kullanabilirsiniz (eger daha önce yapmissaniz yani humanity score falan varsa bir daha yapmaniza gerek yok ya da galxe passport varsa)

    8- Ve son olarak üstte bahsettigim GPU kiralama icin cihazinizi sisteme baglayin. Ben bir kac gündür bagliyim, henüz bir müsteri kiralamadi ama cok önemli degil, sistemde oldugunuz müddetce reward aliyorsunuz.

    Yukarida söyledigim seylerden baska projeyle bir iliskim yok. Sadece hosuma gitti ve yükselecegini düsünüyorum. Token'i ciktiginda da bir miktar almayi düsünüyorum. Ilerde bir chip krizi gibi bir sey ciktiginda bu tarz "kaynak paylasimi" olaylari degerlenebilir. Ayrica fiyatlari diger GPU servislerine göre cok daha uygun. 

     

    Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Konuyu saptiracaksa cevaplama

    hocam ama bu blockhain in burda yerini anlamiyorum. Direk blockchainsiz duz odeme alsa verse noolur?


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

    Konuyu saptiracaksa cevaplama

    hocam ama bu blockhain in burda yerini anlamiyorum. Direk blockchainsiz duz odeme alsa verse noolur?

    O soruyu ben de sormustum hocam, detaylar henüz belli degil demislerdi ve RNDR token'ini biliyorsun, resmi olarak onlar da destekliyor bu projeyi ayrica filcoin de. Belki bu sebeple blockchain'i de ekleyecekler. 

    Cloud tarafi icin ödemeleri zaten usdc üzerinden yapiyorlar, ilerde sol da eklenir buna. Image Generator icin ise ücretli olayi gelince muhtemelen ücretler solana olacaktir.

    Proje aslinda yeni; isin basari kismi adamlar efektif olarak GPU ve silokon islemcileri kullanabiliyor olmasi ve fiyatlarin rakiplere oranla daha iyi olmasi. Eko sisteme bizleri katmasi da güzel. 

    O grupta ilk baslardan beri olan bir türk arkadas var. Yeni bir macbook almis kendine, sisteme baglamis ve 2 haftada o parayi cikardim dedi. Cünkü insanlar cok cihaz ekliyor. Burada sizin GPU'nuzun özelligi, internet hiziniz gibi faktörler devreye giriyor ve müsteriye onlar sunuluyor. 

    Bir de cihazin kapatilmamasi gerek. Eger müsteri sizin cihazi kiraladiktan sonra siz kapatirsaniz bir dahaki sefere siralamalara geri düsüyorsunuz. 

     

    unbalanced tarafından 05/Mar/24 14:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    30 milyon dolar yatirim almis proje simdi

    https://twitter.com/lwcrypto34/status/1765119753599816058 

    kacirmadan katilin puanlarinizi toplayin.

    Ayrica okuduguma göre projenin token'i nisan ayinda cikiyor. Bir iki saatinizi ayirip katilin gruba. Bana cok bir faydasi yok, burdakilerin de airdrop almasini istiyorum. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 377 Toplam Mesaj: 4
airdrop io.net gpu kiralama