Grafoloji
-
Merhaba müritler,
Aranızda grafoloji ile uğraşmış olan var mı ? Varsa meraklandım bakalım el yazısını gönderecem neler çıkaracak ?
-
Son zamanlarda ufaktan bakmaya çalışıyorum ama bu iş için tek bir yazıdan çıkarım yapılmıyor.
Hatta okuduğuma göre 10larca farklı zamanlarda yazdığın sayfalarca yazı birleştirilip karşılaştırılıyor falan uzun iş.
Kaynak olarak buralara bakabilirsin.
http://cikarim.blogspot.com/2013/12/grafoloji.html
http://cikarim.blogspot.com/2013/12/yazm-sekilleri.html
-
2 yazdığım yazıyı benzetmenin imkansız olduğu durumlar olabiliyor.insan özenerek yazarsa veya özenmeden yazarsa farklı yazılar yazar.kişilik değişmediğine göre yazıdan nasıl kişilik analizi yapabiliyorlar ki?
-
arcsinx bunu yazdı
2 yazdığım yazıyı benzetmenin imkansız olduğu durumlar olabiliyor.insan özenerek yazarsa veya özenmeden yazarsa farklı yazılar yazar.kişilik değişmediğine göre yazıdan nasıl kişilik analizi yapabiliyorlar ki?
mesele yazının güzelliği değil ki. yazının düz gitmesi, yukarı-aşağı kayması, kullanılan zamir miktarı gibi birçok şey hesaba katılıyor.
-
Prometheus bunu yazdıarcsinx bunu yazdı
mesele yazının güzelliği değil ki. yazının düz gitmesi, yukarı-aşağı kayması, kullanılan zamir miktarı gibi birçok şey hesaba katılıyor.
anladım hocam.merak ettiğim bi konu.araştırcam
-
yüz ifadelerine de kastırın. geçen bi eleman çıktı yeteneksiz türkiyeye. 5 dakkada kitap okudu sonra acun buna kitaptan sorular soruyor. şıkları okuyor adam da bilmeye çalışıyor. 10 sorudan adam 6sını bildi. ben 9unu bildim. acunun şıkları söylerkenki ifadesinden doğru şıkkı çözdüm. çünkü başlamadan önce doğru şıkkın işaretli olduğunu söylemişti. yani soruyu okurken cevabı da görüyordu.
-
hocam bi ara "lie to me" diye bi dizi vardı.ben izlemedim hiç ama sanırım o tür şeylerden bahsediyor.Bir kerede hakan mengüç diye bi adamın seminerine gitmiştim.o da böyle şeyler yapıyodu,çok merak ettim. ama nasıl yapılır,hangi aşamaları takip etmek gerekir.hiç bilmiyorum.hocam bu konuda bana önerebileceğin bi kitap vb. var mı??
-
bi zamanlar bende araştırmıştım biraz hocam özel değilse pm gönderin bi
-
Grafoloji özellikle ileriki yıllarda webtasarımı dünyasında çığır açacak bir stil.
Özellikle FWA genelinde ödül almış büyük tasarımlar grafoloji stilinden oluşmuş çalışmalar.
-
Bende aynı işle uğraşmaya çalışıyorum, aylardır araştırıyorum diyebilirim. Sonuçta önce adam akıllı bir yol haritası çıkartmaya karar verdim.
Öncelikle hızlı okumayı öğrenin müridler, hem zihninizi ciddi manada geliştirir, hemde öğrenilecek o kadar çok şey varken okuma süresinden çok kazanç sağlarsınız.
Sonrasında hafıza sarayı oluşturun, hafıza tekniklerine çalışın. Zira o kadar vaktinizi ayırıp öğrendiğiniz şeyleri unutmak istemezsiniz. Şöyle söyleyeyim hafıza tekniklerini bilmeden birşeye çalıştığınızda ezberlemek için saatlerimizi harcıyoruz, ama kısa süre sonra unutuyoruz. Hafıza teknikleriyle ise çok daha kısa sürede ezberleyip ömür boyu unutmuyoruz.
Sonrasında beden dili gibi konulara geçin bence, zira bu iş çok dikkat ister ve hafıza teknikleri de bu dikkati, farkındalığı büyük oranda sağlayabiliyor.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Bende aynı işle uğraşmaya çalışıyorum, aylardır araştırıyorum diyebilirim. Sonuçta önce adam akıllı bir yol haritası çıkartmaya karar verdim.
Öncelikle hızlı okumayı öğrenin müridler, hem zihninizi ciddi manada geliştirir, hemde öğrenilecek o kadar çok şey varken okuma süresinden çok kazanç sağlarsınız.
Sonrasında hafıza sarayı oluşturun, hafıza tekniklerine çalışın. Zira o kadar vaktinizi ayırıp öğrendiğiniz şeyleri unutmak istemezsiniz. Şöyle söyleyeyim hafıza tekniklerini bilmeden birşeye çalıştığınızda ezberlemek için saatlerimizi harcıyoruz, ama kısa süre sonra unutuyoruz. Hafıza teknikleriyle ise çok daha kısa sürede ezberleyip ömür boyu unutmuyoruz.
Sonrasında beden dili gibi konulara geçin bence, zira bu iş çok dikkat ister ve hafıza teknikleri de bu dikkati, farkındalığı büyük oranda sağlayabiliyor.
bu hafıza sarayı zımbırtısı karşıma çok çıkıyor yararı gerçekten çok mu nasıl bir taktik izleyeceğiz ? orjinal konu dışına çıkacam ama neyse