folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Honda Today Hakkında Bilgisi Olan ?

Honda Today Hakkında Bilgisi Olan ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    merhaba arkadaşlar yazlıkta kullanmak için honda today alıcam şehir içinde kullanıcam bu motoru 65 kiloyum acaba benim isteklerimi bu motor karşılarmı honda today seçmemin nedeni ehliyetsiz ve vergisiz oluşu bunun dışında param anca ona yetiyor 2.el almayı düşünüyorum.2.el bir motorda nelere dikkat etmem lazım eskiden kaza geçirip geçirmediğini veya bir arıza çıkarıcak bişeysini nasıl öğrenebilirim teknik bilgiler varmı ? ve o motora 2.el o kadar para verilirmi yoksa türk veya çin markalara baksamda olurmu yoksa honda today sağlammı ? bilginiz varsa çok makbule geçer..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

1. olarak ehliyet lazım e vergili trde yaşıyoz neye vergi yokki unutma.

2. olarakta beni taşıyosa seni hayli hayli taşır ve sağlam motordur tasiye ederim...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    50 cc motorda vergi ve ehliyet sorunu olmadığını duymuştum demek yanlış peki hocam ben diyelim adamdan almaya gittim motoru bu ehliyetle ilgili işler ne kadar sürer devir işi ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    yaşın tutuyosa ehliyet almaya motor için 17 yaşında olman lazım şimdi başvursan eylül ekim gibi alırsın devir içinde 18 yaşındna büyük biri lazım 1 2 günde hallolur devir işi...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

100cc altı motorlar için ehliyet kalkacak dedikodusu uzun zamandır ortalıkta fakat herhangi bi gelişme yok.Yani ehliyetsiz ve kasksız kullanamazsın.

Today şirin 50cc lik bi motor şehiriçi özellikle yazlıkta kullanmak için birebir.Tek kişilik biliyorsun.Motor hacmi düşük diye az yakar ve ona göre performanslıdır.

70km/sa in üzerine kolay kolay çıkamazsın zatende çıkma.

Sadece 3-4 ay kullanıp kalan sürede motor yatacaksa aküsü boşalır ve paslanmalar meydana gelir. Bu yüzden elektrikli-bisikletlerede bakmanı tavsiye ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek
    o motor ehliyet gerektirmez hocam arkadaşımda vardı çokda az yakar 1 depo benzinle yazı çıkartabilirsin o derece yani:) 2.el alacaksan kmsine bak zaten fazla zorlanacak bir motor değil o.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

yaklaşık 150 kg ile alanya kalesine çıkıyo o motor :)

çok fantastik :|

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    ehliyet gerekip gerekmediğini tam bilen yokmu ? diğer forumlara baktım birisi var diyo birisi yok diyo ona göre gidip sorucam ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    ehliyet gerekiyo nerden biliyom dersen aynı motordan arkadaşımda vardı ehliyeti olmadığı için 2 senedir trafik otoparkında yatıyo motor... :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Avira bunu yazdı:
    -----------------------------
    ehliyet gerekip gerekmediğini tam bilen yokmu ? diğer forumlara baktım birisi var diyo birisi yok diyo ona göre gidip sorucam ?

hacım normal şartlarda plakası olan her araç için ehliyet gerekli Türkiye'de. Ama bir yasa çıkacaktı hala çıkmadı 125cc ye kadar olan motorlarda ehliyet zorunluluğunu kaldıracaklar.Avrupada birçok yerde 50cc motorlar ehliyetsiz kullanılıyor.Türkiye'de de polis çevirirse eğerki uslu uslu giderken abi 50cc bu abi ufacık motor diip geçebilirsin.arkadaşım yıllardır kullanıyor ama daha çevirmediler hiç.Yani 50cc olunca şartlar yumşuyor.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek
    Nitrous bunu yazdı:

Avira bunu yazdı:

hacım normal şartlarda plakası olan her araç için ehliyet gerekli Türkiye'de. Ama bir yasa çıkacaktı hala çıkmadı 125cc ye kadar olan motorlarda ehliyet zorunluluğunu kaldıracaklar.Avrupada birçok yerde 50cc motorlar ehliyetsiz kullanılıyor.Türkiye'de de polis çevirirse eğerki uslu uslu giderken abi 50cc bu abi ufacık motor diip geçebilirsin.arkadaşım yıllardır kullanıyor ama daha çevirmediler hiç.Yani 50cc olunca şartlar yumşuyor.

Mevzu sadece polisi atlatmaksa evet ehliyet almayabilirsin. Ancak kırmızıda geçen öküzün teki seni altına alıp sakat bıraktığında ehliyetin olmadı için 8/8 sen suçlu olacaksın. İşte o gün sakat kaldığına mı üzülürsün yoksa adamın arabasındaki hasarı ödediğine mi? yada hala yaşıyor olduğun için sevinir misin?

Solak Cerrah
Toplam Hit: 3165 Toplam Mesaj: 11