İnternet Üzerinden Karasal Tv Yayını

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Bir arkadaşın yerel karasal televizyon kanalı var

Şimdi de  internet üzerinden yayın yapmak istiyorlarmış.;

Beni aradı  google baktım ama media player ve shotcast tarzı seyler var.

Bu iş nedır ne degıldır detaylıca bılgı verırsenız cok sevınırım .

Ne kadar a mal olur ekstra olarak ne almamız gerekmekte vs vs

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Öncelikle elimizde bir adet yayın olması lazım :)

Sonra o yayını publish edeceğiniz bir noktaya ihtiyacınız var, Windows Media Encoder gibi örneğin.

Oradan aldığınız yayını istediğiniz yerde gösterebilirsiniz ama muhtemelen bağlantınız yetmeyecek :)

Onun için bu işi profesyonel yapan datacenterların biriyle anlaşacaksınız.

Siz görüntünüzü oradaki datacenterın Streaming media serverına basacaksınız, oda web üzerinden internete basacak...

Bu şekilde oluyor.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle elimizde bir adet yayın olması lazım :)

Sonra o yayını publish edeceğiniz bir noktaya ihtiyacınız var, Windows Media Encoder gibi örneğin.

Oradan aldığınız yayını istediğiniz yerde gösterebilirsiniz ama muhtemelen bağlantınız yetmeyecek :)

Onun için bu işi profesyonel yapan datacenterların biriyle anlaşacaksınız.

Siz görüntünüzü oradaki datacenterın Streaming media serverına basacaksınız, oda web üzerinden internete basacak...

Bu şekilde oluyor.

rene bildiğin datacenter var mı kanal zaten yllardır aktıf halde ne kadara mal olur bu bir de karasal oldugu ıcın en yakın datacenter izmirde buradanda yayının cekme durumu zor :)

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

internet üzerinden radyo yayını yapabilmesi için radyo hosting/shoutcast hosting alması gerekiyor.fiyatları incelediğim kadarı ile 10-100 TL arasında değişiyor.

bir de dj_alper radyo kuracaktı diye hatırlıyorum ona özel mesaj atabilirsin :)

edit:ben internetten yeni yayın kuracaksın sanmışım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

http://www.livestream.com/ adresinden bedava yayın yapılabiliyor ama kaliteyi arttırmak için ve diğer özellikler için ücretli olarak da aynı siteyi kullanabilirsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şuan Tivi Bu Kullanıyor :D

http://www.tahribat.com/Forum-Silverlight-Expression-Encoder-Ve-Windows-Media-Services-Ile-Canli-Yayin-107459/

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

windows media encoder hem tv hem radio yayını yapabilirsin.bide simplecast var ama sanırım onda tv yayını yok

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

kanal kuşadasında turktelekom sanırım yeni hat döşemiş fiber diye bılıyorum ama ttnet ın verdıgı fıber ne olacakkı .Kanala henuz gıtmedım ama teknık servıste bir tane arkadas var oda pek anlamıyor ısleyıse bakıyor.

Yayın en son media player uzerınde toplanıp oradan vericiye aktarılıyormus ve dagıtım yapıyormus.

livestream premium kullansak olur mu acaba :)

media hosting hizmeti veren yer var mı bıldıgınız _

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

tv hostıng olayına baktım 500 tl kdv dahıl media encoder ıle server a gonderıyorıuz oradan yayın yapılmakta

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

hipokondriyak bunu yazdı:

tv hostıng olayına baktım 500 tl kdv dahıl media encoder ıle server a gonderıyorıuz oradan yayın yapılmakta

aylık pahalı imiş.

http://www.hostingradyo.com/tv-hosting-fms.php

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

sansar55 bunu yazdı:

hipokondriyak bunu yazdı:

aylık pahalı imiş.

http://www.hostingradyo.com/tv-hosting-fms.php

Hocam vergi levhası var mı bellı bıle degıl duzgun bır fırma olmalı acıkcası tv kanalı ıcın olucak bu servıs patlamayalım sonra

Toplam Hit: 1647 Toplam Mesaj: 11