Megane 2 Kart Çalışmyor
-
Meraba arkadaşlar. 2003 model megane 2 nin kartı alışmıyor. Kart içindeki pili bitmiş olabilir diye düşündüm. Laptopun bios pili ile değiştirdim fakat halen çalışmıyor. Kartın içindeki anahtar kısmıda çalışmıyor.
Servis çağırsam 120km = 190 lira istiyormuş. Okadar param yok ve 2 gün sonra tr ye gidicem araba lazım. Ne yapsam bi fikri olan varmı nasıl açarım bu kapıyı ? -
kartı telefonla yan yana koydun mu hiç? RFID i bozmuş olabilirsin diyeceğim ama pil ne alaka çözemedim.
-
Kart anahtar yapan anahtarcılar var . Kopyalıyorlar.
Yetkilii servisin Istedigi sadece yol parasi olabilir bilgin olsun anahtari da pahalidir.
Suan neredesin ?
-
hocam ben elektronik anahtar işi yapıyorum ayrıyetten.tekirdağ civarlarında olsan yardımcı olurdum.daha önce bir müşterimin başına gelmişti aynı şekilde. hem yenisi yapmıştım.hemde diğerini tamirlemiştim. devre üzerindeki lehim bacaklarına iyi bak.kopabiliyor. yada yakın bir elektronikçiye götürüp kontrol yaptır. pil bacakları yuvasının lehimleri kopmuş olabilir.düştüyse eğer hasar almış olabilir.
Elektronikçi halledemezse mecbur yenisini yaptıracaksın. Yakınında ki bir anahtırcıda işi çözebilir ve ucuza kapatabilirsin.
-
meganeclup diye bir site/forum olması lazım. Bende de 2005 var, orada bozulan kart vs ile ilgili ayrıntı bulabilirsin diye düşünüyorum.
-
@SweetyVolty Hocam kart sürekli telefonun dibinde duruyor :/
@THT2005 Saraybosna hocam
@flickR Hocam açmaya tırsıyorum. Ayrıca açsam bile tamir edecek alet edevat yok. En kötü ihtimal tr de birine yaptırıyım.
İstanbuldan tamir yapan bikaç yer buldum. Ayın 10unda tekrar bosnaya dönmek için ist'a gelicem ozaman yaptırıyım. Tavsiye tamirci varsa oraya gideyim
manhyak tarafından 29/Oca/14 02:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Yeni sıfır bir pil ile dene hocam önceden kullanılmış piller ile çalışmayabiliyor bende senin gibi bios pilini taktım çalışmadı ardından gittim sıfır pil aldım çalıştı.
-
Çok kuvvetli ihtimal immoblizer arızası immobilizer chipi değişecek ya da yeniden tanıtımı sğlanacak araba, anahtar(kart) ve yedek anahtar hepsinin aynı yerde olması ve tek tek yeniden tanıtıılması gerekir.
-
Eğer sorun pilinin bitmesiyse ve sen pili değiştirdiysen, senkronize etmen lazım arabayla. mesela 2 kere şuna uzun bas teyipten şu kodu gir gibi. Kullanım kılavuzunda yazar.
-
kapılarımı açmıyor arabayımı çalıştırmıyor...
-
scuderia bunu yazdı
kapılarımı açmıyor arabayımı çalıştırmıyor...
Kapılar açılmadığı için çalışıp çalışmadığını bilmiyorum :D