folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Mimarlik Ogrencisi İcin Laptop Onerisi



Mimarlik Ogrencisi İcin Laptop Onerisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2011
    Erkek

    Merhaba muritler bi akrabamizin kizi mimarlik okuyor ve laptop almasi lazimmis. Onerilen makine 5k dolaylarindaymis . Mimarlik yapan varsa veya kullanilan programlari normal bir sekilde calistiracagina inandiginiz ya da bu hepsini calistirir olm diyebileceginiz daha uygun bir laptop onerisi varsa acigiz. Tesekkurler.


    Mobil uygulama geliştirilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2013
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    2500tl kadar bir laptop al yeter. Mimarlık için bilgisayarlara binlerce lira vermek gereksiz.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    muhtemelen 3D max, after effects benzeri programlarla render alacak makina iyi olmalı yoksa yaptığı işten soğur.. yani özetle render laptopu alacaksınız buraya bakın; https://www.google.com.tr/search?site=&source=hp&q=render+almak+i%C3%A7in+en+iyi+laptop&oq=render+almak+i%C3%A7in+lapt&gs_l=psy-ab.3.1.0i22i30k1l2.497.4659.0.5972.24.20.0.0.0.0.306.2911.0j13j1j2.16.0....0...1.1.64.psy-ab..8.16.2902...0j0i131k1j0i10k1.NeeImtgR6UU

     


    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2010
    Erkek

    hocam render işleriyle çok içli dışlı birisiyim bölümüm dolayısıyla. arkadaşa minimum 1050ti grafik işlemcili bir makine alırsanız gerçekten bu işten sogumadan yapabilir. ben 670 ile çalışıyorum ve ben bile zaman zaman bunalım geçiriyorum. işlemci önerisine felan girmeyeceğim, zira 1050ti olan bir laptop a "u" işlemcili eski nesil bir şey koymazlar, o konuda içiniz rahat olsun.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam benim kardeşim mimar. Diğer arkadaşların dediği gibi render yapacak bir bilgisayar gerekiyor, bu da işlemcinin sağlam olmasını gerektirir. Piyasada bazı kişiler "i3, i5 de render alır ne var" diyebiliyor ama bizzat yaşadığım deneyimlerime göre işlemciyi kesinlikle i7 düşünün derim. Render süresi olarak oldukça fark olacağını göreceksiniz. AMD düşünüyorsanız da i7 işlemcilere eşdeğer bir AMD işlemci seçmeye çalışın. Ama ben tercihimi Intel'den yana kullanırdım. Ayrıca işlemci tipini HQ olarak tanımlanmış olan yüksek güçlü olan versiyonlardan edinin. U tipi gibi güç tasarrufuna yatkın modellerden kaçının.

    Tabi render işi sadece işlemci değil, ekran kartı da gerektiren bir işlemdir ama oyuncu bilgisayarı gücünde bir ekran kartına ihtiyacınız yok. https://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Laptop-Graphics-Cards.130.0.html sitesinden yararlanarak görebileceğiniz ekran sınıflarında Class 1 in alt sıraları veya Class 2 nin üst sıralarında yer alan dizüstü bilgisayar ekran kartlarından biri olan bir model düşünün. Class 2'nin ortalarına kadar inebilirsiniz (Örn: NVidia GTX 950M) Özellikle "şunu alın" demiyorum, herhangi iki üç marka arasında kalmamışsınız, marka model belirtmektense özellik belirtmek daha mantıklı geldi.

    RAM'e gelirsek, kesinlikle ama kesinlikle 8 GB'tan yüksek olsun. En az 12 GB düşünün. Mimarlık öğrencileri bazen çok büyük boyutlarda Photoshop dosyalarını kullanmaları gerekiyor, bunun yanı sıra bazı 3D Max çizimleri de oldukça geniş ölçüde hazırlanmak gerektirebiliyor. 8 GB RAM'in sadece Photoshop için yeterli gelmediğini gözlerimle görmüş biri olarak RAM tercihiniz en az 12 GB olmalı. 12 GB RAM, yolda kalmamak için tabi, daha üstünü alırsanız rahat edebilirsiniz ama 32 GB gibi uçuk RAM miktarlarına ihtiyaç yok :) en fazla 16 GB RAM kâfi gelecektir.

    HDD durumuna gelirsek, eğer mali açıdan nispeten düşük bir bilgisayar düşünüyorsanız SSD düşünmenize gerek yok. Son zamanlarda bilgisayar modellerinin fiyatlarını artıran en temel özelliklerden ikisi ekran kartı ve SSD diyebilirim. SSD yerine normal bir HDD seçebilirsiniz ancak baştan uyarayım mutlaka 7200 rpm ve üstü tercih edin. Daha üstü dizüstü bilgisayarlar için çıktı mı görmedim henüz ama SSD yerine 7200 rpm lik bir HDD seçmeniz, piyasada diğer 5400 rpm'lik HDD li modellere göre özellikle büyük boyutlu dosya çağırma ve çizim yaparkenki performansınıza çok büyük etkisi olur. 5400 rpm li bir HDD'de daha dosyayı açarken fıtık olursunuz. Bir de piyasada gördüğüm kadarıyla bazı bilgisayar modellerinde SSD+HDD şeklinde kombinasyon yapan ve HDD kısmına 5400 rpm lik bir disk koyan markalar var ve bunları kesinlikle tavsiye etmiyorum. SSD seçseniz bile boyutu çok büyük olmayacak ve akrabanızın kızı dosyalarını diğer HDD de tutmak zorunda kalacak. Çünkü yedeklemesi gereken çok fazla dosya olacak, neyi ne zaman kullanacağı belli olmadığı için dosyalarını tek bir yerde toplayacak ve zamanla alan ona yetmeyecek. Bu da hiçbir avantaj sağlamaz. 7200 rpm'li bir HDD işinizi görecektir. Boyutu ne olsun derseniz de 500-750 GB arası boyut ortalama olarak belirlenebilir. İleriki zamanlardaki kullanımları da göz önüne alırsanız 1 TB'a kadar düşünebilirsiniz tabi. Daha fazlasına gerek yok (ve evet, dizüstü bilgisayarda 1 TB'tan daha fazla alan sağlayan modeller mevcut sadece 2 ayrı HDD olarak veriliyor).

    Fiyat konusuna gelirsek, bir defa 3.5k üzerini gözden çıkarmanız şart. Bunun dışında farklı özellik ekledikçe fiyat 5k lara çıkacaktır tabi ama 5k ya belli markaların oyun bilgisayarlarını bile alabilirsiniz. O bakımdan istediğiniz özelliklerde bir bilgisayara sahip olabilmeniz için asgari 3.5k - 4k arası bütçeniz olmalı.

    Son olarak, bilgisayarın alınacağı kişi kız olduğu için malesef 17" önermedim, çünkü bilgisayarların genel ağırlığı adaptörle 5 kg civarı. Ama taşıyabilir derseniz 17" almasında yarar görüyorum, zira daha sonra çizim yaparken programın panelindeki tuşlar 15.4" monitörde çok çok küçülüyor ve bir süre sonra çizen kişiyi bir hayli yoruyor. Ben kardeşime 15.4" dizüstü bilgisayar seçmiştim ama eski masaüstü bilgisayarımın monitörünü de vermiştim ihtiyaç durumunda kullansın diye ki bozulana kadar kullandı da :) Yani demem o ki eğer ağırlık sorun olmaz derseniz (ki bilgisayarı aldığınız yerde genellikle taşımak için sırt çantası verilir, verilmezse de piyasadan istediğiniz ekran boyutuna göre kolaylıkla temin edilebilir) 17" seçerseniz en azından çizim yaparken daha rahat kullanır. Ama 15.4" boyutun altını kesinlikle düşünmeyin.

    Şimdiden güle güle kullanmanızı dilerim.

    edit: Düzeltme.

    RaNGeR tarafından 07/Ağu/17 02:27 tarihinde düzenlenmiştir

    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1116 Toplam Mesaj: 6
laptop oneri