MP3 Dönüştürürken Hangi Değerde Sıkıştırmalıyım ?
-
Hocalar 1000 km lik bir yola çıkacağım sıkılmamak için bi müzik cd si yapayım dedim arabaya. Cd çalarda bir problem var galiba.
WMA/MP3 destekliyor fakat Track cd'si yaptıgımda sorunsuz çalışıyor, mp3 cdsi yaptığımda ya hiç okumuyor yada 1-2 dk zorluyor oyle okumaya başlıyor. O zamanda müzikler arası geçiş yapılmıyor.
.mp3 ve .wma formatlarının her ikisini de denedim bi değişiklik olmadı. Şimdi merak ettiğim konu şu :
Resimdeki müzikleri çevireceğim. Yan tarafta sıkıştırma oranları filan var. Bitrate, Sample Rate, Encoder Mode gibi değerler var. Bu değerlerle oynarak Cd çaların müzikleri daha kolay okuyabileceği bir değerde sıkıştırmak istiyorum bu değerlerin anlamlarını yada yapmam gereken işlemi bilen bir mürid varmı yardım ihtiyacım var.
-
ashampoo burning studio kullansana hocam.
down/ http://www.warezturkey.net/program/17777-ashampoo-burning-studio-v12.0.5.12.3510-turkce.html -
Eyvallah hocam bunun lisansı sıkıntılıydı zaten sağolasın. Ama ne farkedicek ki önemli olan cihazın müziği okuyabileceği bir boyutta sıkıştırabilmesini sağlamak :S
-
orjinal ses kayldıysa 256 bit tavsiye ederim neşet ertaşta
-
DJ_Alper bunu yazdı
orjinal ses kayldıysa 256 bit tavsiye ederim neşet ertaşta
Hacım kaliteden önce Cd çaların okuması gerekiyor. Azcık duysam yeterli kalitesini ben beynimde canlandırrım zaten :)
bitrate değerini düşürdüğümde mi daha çok sıkıştırılmış oluyor, yükselttiğim de mi ? Yani ne kadar az sıkıştırırsam okuması o kadar kolay olur diye düşünüyorum ?
-
Sometimes the CD player will spin the disc up but won't start playing it. Sometimes it will have no problem playing the tracks, but will have a great deal of difficulty seeking between tracks or moving fast-forward. Using a different brand of media or a different CD player may produce better results.
demiş amcamın biri.
bu adamın dediğinden çıkardıklarım
1- sorun kullandığın cd'de olabilir, kaliteli marka dene
2- yazdırma ayarlarında olabilir (düşük hızla yazdır)
3- düşük ihtimal mp3 ayarlarından olabilir
4- he asıl önemlisi cd player'da da sorun olabilir
MP3'ü dönüştürürken 44.1 (441000 olarak da geçebilir) kullan herkes öyle önermiş (sample rate)
diski yazdırırken, diski sonlandır (finalize disk, close disk) gibi seçenekler mutlaka işaretli olsun.
yani bir daha yazılamasın (close session da olur)
cd yazdırma hızı 4x önermişler daha fazla olmasın demişler
YekteranBaymedir tarafından 30/Ağu/13 16:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam normalde mp3 okuyorsa her turlu okumasi gerekir. Bitrate degeri kalite ile dogru orantilidir. Tavsiyem 256 ya da 320 kbit degrinde cevirmen, daha azinda kalite kaybi bariz bir bicimde hissedilir.
Senin sorununa gelince %90 cdye cok hizli yazdirdigin icin oluyor. Yazma hizini 2x veya 4x olarak ayarla oyle dene bir de
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam normalde mp3 okuyorsa her turlu okumasi gerekir. Bitrate degeri kalite ile dogru orantilidir. Tavsiyem 256 ya da 320 kbit degrinde cevirmen, daha azinda kalite kaybi bariz bir bicimde hissedilir.
Senin sorununa gelince %90 cdye cok hizli yazdirdigin icin oluyor. Yazma hizini 2x veya 4x olarak ayarla oyle dene bir de
Evet parçaları 44.100 sample rate ve 256 Bitrate değerlerinde mp3 e çevirdim. Bulabildiğim en kaliteli cdleri aldım farklı markalarda. Şimdi de 4x ile yazdırcam sonradan parça ekleme olayı zaten kapalı birde yazdıktan sonra doğrulama seçeneğini açıcam buda olmazsa gidip adam gibi bi medya oynatıcı alıcam. Artık mp3 çalar mı olur plazma mı olur yoksa arabanın döşemeye Laptop monte edicem o olacak en sonunda :D
-
mfatihbodur bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Evet parçaları 44.100 sample rate ve 256 Bitrate değerlerinde mp3 e çevirdim. Bulabildiğim en kaliteli cdleri aldım farklı markalarda. Şimdi de 4x ile yazdırcam sonradan parça ekleme olayı zaten kapalı birde yazdıktan sonra doğrulama seçeneğini açıcam buda olmazsa gidip adam gibi bi medya oynatıcı alıcam. Artık mp3 çalar mı olur plazma mı olur yoksa arabanın döşemeye Laptop monte edicem o olacak en sonunda :D
aslında player'ın ses girişi varsa (input) hiç uğraşma tak telefonu/tableti geç. (2 ucu erkek ses kablosu ile)
-
Daft bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
aslında player'ın ses girişi varsa (input) hiç uğraşma tak telefonu/tableti geç. (2 ucu erkek ses kablosu ile)
FM Transmitter olayı şu götü boklu Nokia da varda, kamyon yükü para verdiğimiz S4lere koymamış Samsung.. Bi akıl edemedi şu işi gerizekalılar.
-
Olmadı :D Galiba okuyucu göz de bir problem var :) Sağolun hocalar ilgi ve alaka için