folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Pratik Laptop Bakımı Yaparak Arızaları Önlemek



Pratik Laptop Bakımı Yaparak Arızaları Önlemek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Arkadaşlar bir süreden beridir farkettim, özellikle yüksek işlem gücüne sahip laptop kullanıcısı müritlerin muzdarip olduğu, aşırı ısınma, çipset sorunları, ekran kartında yanmalar şeklinde giden bir problemle ilgili sorunlar yaşadıklarını fark ettim..

    Laptopların bir çoğunda aşırı ısı koruması mevcuttur, ancak aşırı ısı nedeniyle nihayetinde lehimle yerine oturtulan Chipsetlerin bazı bacaklarının temas etmemesi ile ekransal görüntü sorunları yada fanın sürekli çalışması gibi durumlar meydana gelmektedir. Tabi ki bir çok programsal sebeplerde benzer etkileri yaratsa da ben size pratik olarak Laptopunuza bakım yapacak bir tüyo vereceğim, hiç Laptopunuzu açmanıza gerek yoktur, kurcalamayada gerek yoktur, sadece hava üflediği yerden sağlıklı bir şekilde fan çalışıyorken hava geldiğine titizlikle uyanık olursanız, ve fark ederseniz ki, hava çıkmamakta o zaman anlarsınız ki belli bir şekilde bir tıkanıklık olduğu barizdir, o zaman ne yapmanız gerektiğini söylüyorum, ben böyle yaparak yıllardır Laptopumu kullanırım, Termal macun da 4 yıl kadar iyi idare eder, ama bu dediğimi yaparsanız termal macun kup kuru olmuşsa bile Laptopunuzda sorun yaşamazsınız.

    Çok basit, Kılları uzun bir fırça ve Elektrik süpürgesi kullanacaksınız, havalandırmadan kılları uzun fırçanızın kıllarını sokuşturacaksınız, ardından dağıttığınız toz yumağını, elektrik süpürgesine emdireceksiniz, bu işlemden sonra Laptopunuzu açtığınızda gözle görünür şekilde bariz bir üflemede fark yarattığınızı ve Laptopun rahatladığını göreceksiniz. Laptopunuzu ısınmaya karşı korumazsanız, arızalanır...!

    Konuya farklı ve pratik bakım fikirleri ile katılım yapmak isteyen arkadaşlar olursa, fikirlerini ekleme yapabilirler..

    ShockMan tarafından 08/Oca/18 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Teşekkürler deneyeceğim


    Dünyayı iyiler kurtaracak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    Dünya üzerinde en uyuz olduğum konu fanların ve soğutma kanatçıklarının toz toplayıp tıkanmasıdır. teflon kaplasalar keşke :@


    Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

    Dünya üzerinde en uyuz olduğum konu fanların ve soğutma kanatçıklarının toz toplayıp tıkanmasıdır. teflon kaplasalar keşke :@

    Hocam dediğim gibi, uzun ve dökülme yapmayacak fırçanın uclarını içeri sokuşturuver, sonrada elektrik süpürgesi ile çek, hiç laptopu açmaya falan gerek yoktur, rahat nefes almasını sağlarsın.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!