Ramdisk Kullananlar
-
Ramlerin bir kısmını hdd gibi kullanarak yavaş çalışan programları süper hızda (saniyede 6 gb ve üzeri) açmak mümkün görünüyor.Ramdisk kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak,
1-Maksimum kullanılabilecek ramdisk miktarını belirleyen nedir? (yazılım,anakart vs)
2-Ramdisk üzerindeki verilerin pc açılışında tekrar ram üzerine yazılması için geçen süre,bilgisayar açılışını ne kadar yavaşlatır?
3-Ramdisk olarak kullanmanın ram belleklere bir zararı varmı,sıcaklık sorunu yaşanır mı?
4-Hangi programı önerirsiniz? (hem windows 7,hem windows 8 için)
-
çizik
-
akustikelektrik bunu yazdı
Ramlerin bir kısmını hdd gibi kullanarak yavaş çalışan programları süper hızda (saniyede 6 gb ve üzeri) açmak mümkün görünüyor.Ramdisk kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak,
1-Maksimum kullanılabilecek ramdisk miktarını belirleyen nedir? (yazılım,anakart vs)
2-Ramdisk üzerindeki verilerin pc açılışında tekrar ram üzerine yazılması için geçen süre,bilgisayar açılışını ne kadar yavaşlatır?
3-Ramdisk olarak kullanmanın ram belleklere bir zararı varmı,sıcaklık sorunu yaşanır mı?
Aga şurda bir Ram drive Yazılım listesi var Link
+ Şurada da instruction vermişler Link
hatayi tarafından 19/Tem/13 10:21 tarihinde düzenlenmiştir -
hatayi bunu yazdıakustikelektrik bunu yazdı
Aga şurda bir Ram drive Yazılım listesi var http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_RAM_drive_software
gördüm hacı onları,bazıları mesela 4 gb dan sonrası için paralı versiyon diyor,ücretsiz programalardan farkı varmı acaba? Amd radeon ve dataram kullananları duydum sadece
-
-
http://blog.laptopmag.com/faster-than-an-ssd-how-to-turn-extra-memory-into-a-ram-disk
şöyle birşey var birde, macde deniyorum hemen
-
Genki bunu yazdı
http://blog.laptopmag.com/faster-than-an-ssd-how-to-turn-extra-memory-into-a-ram-disk
şöyle birşey var birde, macde deniyorum hemen
sen denedin mi hacı,bilgisayar açılışı ne kadar yavaşlıyor onu merak ediyorum
-
ne oldu sizlerin iş hacılar
-
ram e zarar olarak omrunu yiyecektir. ssd yi tercih et derim.
-
cizik
-
rakkoc bunu yazdı
ram e zarar olarak omrunu yiyecektir. ssd yi tercih et derim.
Kısa süreliğine arkadaşın bilgisayarda deneme fırsatım oldu,programların açılış hızları falan mükemmel.Ama ssd kullanan birisinin farkedebileceğini pek sanmıyorum.Bilgisayarının önceki açılış hızını bilmediğim için açılma hızının fark edip etmediğini bilmiyorum. Sanırım 4 gb alandan fazla disk oluşturmak için paralı programı tercih etmek gerekiyor. Deneme imkanı olan, fazla ram bulunan arkadaşlar denerse,bizde daha iyi bilgileniriz =) Ssd alamayıp birkaç önemli programı süper hızlı kullanmak isteyenler için güzel bir yöntem,ayrıca boşta duran ram bilgisayara pek fayda sağlamıyor.
Ram ömrü konusunda,kingston ram kullanıyorsanız ömür boyu garantisi var.Pek sorun olacağını düşünmüyorum, zaten her gün binlerce kez doldurup boşaltıyoruz belleği.