Ramdisk Kullananlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Ramlerin bir kısmını hdd gibi kullanarak yavaş çalışan programları süper hızda (saniyede 6 gb ve üzeri) açmak mümkün görünüyor.Ramdisk kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak,

1-Maksimum kullanılabilecek ramdisk miktarını belirleyen nedir? (yazılım,anakart vs)

2-Ramdisk üzerindeki verilerin pc açılışında tekrar ram üzerine yazılması için geçen süre,bilgisayar açılışını ne kadar yavaşlatır?

3-Ramdisk olarak kullanmanın ram belleklere bir zararı varmı,sıcaklık sorunu yaşanır mı?

4-Hangi programı önerirsiniz? (hem windows 7,hem windows 8 için)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

çizik

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

Ramlerin bir kısmını hdd gibi kullanarak yavaş çalışan programları süper hızda (saniyede 6 gb ve üzeri) açmak mümkün görünüyor.Ramdisk kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak,

1-Maksimum kullanılabilecek ramdisk miktarını belirleyen nedir? (yazılım,anakart vs)

2-Ramdisk üzerindeki verilerin pc açılışında tekrar ram üzerine yazılması için geçen süre,bilgisayar açılışını ne kadar yavaşlatır?

3-Ramdisk olarak kullanmanın ram belleklere bir zararı varmı,sıcaklık sorunu yaşanır mı?

Aga şurda bir Ram drive Yazılım listesi var Link

+ Şurada da instruction vermişler Link

hatayi tarafından 19/Tem/13 10:21 tarihinde düzenlenmiştir

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    hatayi bunu yazdı
    akustikelektrik bunu yazdı

Aga şurda bir Ram drive Yazılım listesi var http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_RAM_drive_software

gördüm hacı onları,bazıları mesela 4 gb dan sonrası için paralı versiyon diyor,ücretsiz programalardan farkı varmı acaba? Amd radeon ve dataram kullananları duydum sadece

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    hatayi bunu yazdı
    + Şurada da instruction vermişler Link

güzel yazı,teşekkürler.

up olsun 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

sen denedin mi hacı,bilgisayar açılışı ne kadar yavaşlıyor onu merak ediyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

ne oldu sizlerin iş hacılar

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

ram e zarar olarak omrunu yiyecektir. ssd yi tercih et derim.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fox89hakan
    fox89hakan's avatar
    Erkek

cizik

Döndürün dunyayı inmek istiyenler var
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

ram e zarar olarak omrunu yiyecektir. ssd yi tercih et derim.

Kısa süreliğine arkadaşın bilgisayarda deneme fırsatım oldu,programların açılış hızları falan mükemmel.Ama ssd kullanan birisinin farkedebileceğini pek sanmıyorum.Bilgisayarının önceki açılış hızını bilmediğim için açılma hızının fark edip etmediğini bilmiyorum.  Sanırım 4 gb alandan fazla disk oluşturmak için paralı programı tercih etmek gerekiyor. Deneme imkanı olan, fazla ram bulunan arkadaşlar denerse,bizde daha iyi bilgileniriz =) Ssd alamayıp birkaç önemli programı süper hızlı kullanmak isteyenler için güzel bir yöntem,ayrıca boşta duran ram bilgisayara pek fayda sağlamıyor.

Ram ömrü konusunda,kingston ram kullanıyorsanız ömür boyu garantisi var.Pek sorun olacağını düşünmüyorum, zaten her gün binlerce kez doldurup boşaltıyoruz belleği.

Toplam Hit: 1513 Toplam Mesaj: 11