folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Rusça Eğitim Seti Güncel + Rusça Bilenlere Bir Kaç Soru

Rusça Eğitim Seti Güncel + Rusça Bilenlere Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Hocalar Rusça öğrenmeye karar verdim. konularda aradım fakat hepsi ölü link. Güncel görsel bir eğitim seti arıyorum.

Hangi kaynak sağlamdır, hangi set tercih edilmelidir bilmiyorum. Piyasada kimler at koşturuyor onları da bilmiyorum.

Bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim. 

Torrent olursa aliyyül ala olur. 

Bu arada Rusça bilen arkadaşlar varsa, ne önerirler ? Kolaymıdır öğrenmesei ? 

Yardımlarınızdan ve Desteklerinizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abdullah_CAN
    Abdullah_CAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hazır vizede kalkmışken bi gidp gelim diyorsun çapkın hı :)

Linux
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

Abdullah_CAN bunu yazdı:
    -----------------------------

hazır vizede kalkmışken bi gidp gelim diyorsun çapkın hı :)

hahaha yok hocam önce o bi taksime gidip gelsin ondan sonra rusyayı düsünsün :P

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Pek araştırmadan karar vermissin galiba hoca :).Ruscayı intermediate seviyesine yakın biri ve upper intermediate ingilizcesi olan biri olarak sölüyorum.İnternetten düzgün rusca öğrenmen çok çok zor.İngilizce olabilir ama ruscayı hic düsünme bence.İnternetten öğrenebileceğin ancak gramersiz ve gülünc bir sekilde konusmaya yetebilecek kadar olur ama onu bile öğrenmen zor aşırı çalışmadan.

Başka sorun varsa sorabilirsin.

Edit:Bu rusyaya kerhane gözüyle bakma muhabbetide baydı amk.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

Pek araştırmadan karar vermissin galiba hoca :).Ruscayı intermediate seviyesine yakın biri ve upper intermediate ingilizcesi olan biri olarak sölüyorum.İnternetten düzgün rusca öğrenmen çok çok zor.İngilizce olabilir ama ruscayı hic düsünme bence.İnternetten öğrenebileceğin ancak gramersiz ve gülünc bir sekilde konusmaya yetebilecek kadar olur ama onu bile öğrenmen zor aşırı çalışmadan.

tamamiyle katılıyorum arkadaşa. ben 2 sene rusçaya kastım, ama konuşma/yazma hiç bişey yok. bide kiril alfabesi oldugundan okumak işkence gibi oluyor, yazmak daha beter zaten. ben kiril alfabesini çok rahat okuyorum mesela ama anladığım yok, ingilizce kelime varsa oradan çıkartıp anlıyorum yani. almanca'ya falan dön bence, ingilizcen varsa tabii. 2 ayda almanca bilgim, 2 senelik rusça bilgimi geçti. internetten hiç kasma rusçaya falan, kursla falanda olmuyor öyle. direk yerine gidip öğrenmen lazım. yerinde kolay öğrenilen bir dil.

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Rusçayı elinde sonunda öğrenmek istiyorum. Rusçadan sonra sırada Arapça var. Zaten İngilizceyi normal seviye de biliyorum.

Diğer bu dilleri öğrenmemin sebebi şuanda dünya nüfusunun çoğunluğunda bu dillerin konuşuluyor olması.

hala ergenlik triplerinde olanlara da selam ediyorum.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

bence normal seviye olarak tarif ettiğin ingilizceni mükemmelleştirmeye bak rusça öğreneceğine.  

enjoy i'm vaccinated
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hocam kendini parçala rusça öğrenicem diye öğrenemeyince nasıl bi vakit kaybı yaşadım diye gelirsin buraya :D

ingilizcen orta seviyeyse en üste çek. rusçaya başlaman boşa vakit kaybından başka birşey olmaz :) ruslarla ingilizce konuş :D ya da rusya'ya gidip öğren. internetten öğrenmeye çalışma en azından. 

=)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

tamamiyle katılıyorum arkadaşa. ben 2 sene rusçaya kastım, ama konuşma/yazma hiç bişey yok. bide kiril alfabesi oldugundan okumak işkence gibi oluyor, yazmak daha beter zaten. ben kiril alfabesini çok rahat okuyorum mesela ama anladığım yok, ingilizce kelime varsa oradan çıkartıp anlıyorum yani. almanca'ya falan dön bence, ingilizcen varsa tabii. 2 ayda almanca bilgim, 2 senelik rusça bilgimi geçti. internetten hiç kasma rusçaya falan, kursla falanda olmuyor öyle. direk yerine gidip öğrenmen lazım. yerinde kolay öğrenilen bir dil.

hacı rus alfabesi işin en kolay kısmı sana öle diyeyim.Zaten zor olan grameri ve anlamı.Ha kaldı ki kolay dediğim alfabenin bile yazı alfabesi başka kitap alfabesi başka.Nasıl bizde şuan yazdığımız a harfi başka el yazısında yazdığımız a harfi başkaysa onda da öle bir durum var ama hemen hemen alfabenin %70 i değişiyor sadece a harfi değil : )

Sana  bu dilin belli başlı zorluklarından bahsedeyim.Yani hepsi değil sadece bir kısmı.Alfabe falan kısmını geçtim.

1.Padejler denilen bir olay var bizdeki ismin halleri yani.6 tane padej var bunlara göre isimleri çekiyorsun hep.Bir ton istisna kelime var.

2.Kadın erkek ve cansız olarak ayrılıyor isimler o yüzden onlara görede çekiyorsun.

3.Anlamları zor mesela araçla gelmek başka,gidip gelmek başka,ayakla gelmek başka kelime.

4.Dilde genel olarak her gramer baslıgında bir sürü istisna var.Yani istisnalar o kadar çok ki 15-20 tane dil bilimcisini alıp atmışlar bir odaya ve demişlerki 2 saat içinde bir dil yazın ve adamlar yazmaya baslamıs 2 saatin içinde bakmışlar bir ton kelime uymuyor yazdıkları kurallara e demişler o zaman bunlarada istisna diyelim çıksın aradan :D 

5.Pratik yapmadan öğrenileceğin bir dil değil.6 aydır ukraynadayım ve hala ruscam iyi diyemem.

Sadece 2 tane kolaylık var bu dilde 1.si ingilizcedeki gibi yüzyüze konuşmada cok fazla aksan ağız burun kıvırma yok yani karşındakinin söylediğini rahat anlıyabiliyorsun bide soru cümlesi yapmak için sadece soru tonlamasıyla sorman yetiyor.Onun dısında baska hiç bir kolaylığı yok.

Ha benim internetten değil direk buraya gelip okumaya calısıpda başaramayıp geri giden arkadaşlarım var sen bide internetten diyorsun.Çinceden sonra dünyanın en zor dili diyorlar bu dil için var sen düşün : )

Çok çalışırım vaktimi buna verir gece gündüz başından kalkmam diyorsan minimum 2 - 2.5 senede öğrenirsin hemen hemen herşeyi pratikde olucak tabi ki.

Ha bunları gözede almayıp internetten öğrenirim diyorsan hala buyur başla sonucuda bana yaz 3 ay sonra : )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

Rusçayı elinde sonunda öğrenmek istiyorum. Rusçadan sonra sırada Arapça var. Zaten İngilizceyi normal seviye de biliyorum.

Diğer bu dilleri öğrenmemin sebebi şuanda dünya nüfusunun çoğunluğunda bu dillerin konuşuluyor olması.

hala ergenlik triplerinde olanlara da selam ediyorum.

hade len züzük ergenlik tripleriymiş bebeye bak hele :D

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RUZI
    RUZI's avatar
    Erkek

Oyrenmek istersen yardimci olurum.

nemnoga znayu ruskiy yazik:)A dlya cevo ti xoces ucit tot yaziku?:))

1.Evlilik. 2.Cep Telefonu. 3.Para. Iste Insan Oglunu icat etdigi 3 sacma sey. RUZI
Toplam Hit: 3555 Toplam Mesaj: 11