Sağlık Raporu Ücretini Kim Öder ?
-
arkadaşlar yeni işe başlayacağım pazartesi adamlar tam teşekküllü sağlık raporu istediler yanlız fiyatları 100 - 200 arası değişiyor bunun parasını iş veren mi öder yoksa işçi mi öder biraz araştırdım bazı elemanlar işçi öder diyor bazılarıda iş veren sizin bilginiz vardır brlki .
iş veren öder ile ilgili kanun linkte
6331 Kn. 15.md 1 Alt bendi b fıkrasında 4. maddesinde yazan yazı
https://www.alomaliye.com/2012/6331-sayili-kanun-is-sagligi-guvenligi-kanunu.htm
-
Normalde kendi hekimi olması lazım yok ise şirket öder diye biliyorum.
-
memurlukta falan da istiyolar rapor tam teşekküllü.
herkes kendi cebinden veriyo.
iş verene söylesen kapıdan kovar hocam :-)
-
valla 35 adet işyerinin sigorta işleri ile uğraşırım daha rapor parasını cebinden veren işveren görmedim
-
Kanun derki işveren öder,yalnız iş verene dersen kanuna göre sizin ödemeniz gerekli diye,biz ödeyecek birini buluruz yada biz sizi sonra arıcaz deme ihtimalleri çok yüksek.Bu durumda Seve Seve sen ödüyosun
-
gittim adamlar ile konuştum adamların tepkisi iyi di bilmiyorum araştıracağım dedi ödeyeceklerini söyledi.
-
benden de istediler, orman ürünleriyle ilgili bir ağır sanayii fabrikasında çalıştım, baktım adamlar aşırı aşırı cimri, raporu vermedim 3 ay sonra da çıktım zaten. İki konuş sağda solda çalışanla o zaman anlıyorsun, 3 ayda alacağım 3000 lira, 300 lirasını rapora mı vercem enayi miyim ben?
-
Staj gördüğüm firmada iş veren ödüyordu .
-
tam teşekkülden ziyade anlamadım ama yakın zamanda gıda firmasında işe girdim aile hekiminden bedavaya aldım sıkıntı olmadı
-
Hocam bazı iş yerler ödüyor, benim ödemişlerdi işe girdikten bir kaç hafta sonra. İşe girdikten sonra gidip muhasebeden iste rapor parasını verin diye. Ne parası derlerse "hadi ya siz bilmiyor musunuz ?" diye şaşır.
-
rewolt84 bunu yazdı
tam teşekkülden ziyade anlamadım ama yakın zamanda gıda firmasında işe girdim aile hekiminden bedavaya aldım sıkıntı olmadı
Aile heyetınden aldıgın tam tesekkullu degıl kank , ağır yada daha detaylı işler için gereklı olan HEYET RAPORU tarzında adam akıllı bır saglık raporu var , arkadasın bahsettıgı o rapor... Senın Aile Hekımınınkını butun işyerlerı kabul etmıyor :)
O tam tesekkullu rapor da 60 TL ile - 150 TL arasında degısıyor dıyorlar ...
Adam bunu firmaya iteleyebılırmıyım dıyor ama bence zor ... !