Sql Yardım
-
Merhaba muritler,
Php icinde bir sql satiri kullanmam gerek,istedigim sonucu bir turlu alamadim.Simdi bir siteden maclar geliyor ve iki adet tablom var.
Birinde mac isimlerinde Türkçe karakter bulunmuyor.Mesala Besiktas yada Fenerbahce gibi.
Siteden gelen veride Beşiktaş oldugu icin eşlesmiyor bu veriler.Buna cozum olarak diger tabloda(takimlar tablosu);
stakim - dbtakim
Beşiktaş - Besiktas bulunuyor.Tekrarlamak gerekirse,gelen veriyi takimlar tablosuyla eşleştirip,takim var ise diger tablodan verileri almak(mac id vs.)
Sql
$sorgu = mysql_query("Select distinct evsahip,misafir,gbd_id,tagline,tahmin,ytarticle,yt_video_id,tarih From gbd inner join takimlar on gbd.evsahip = takimlar.dbtakim or gbd.misafir=takimlar.dbtakim where gbd.tarih='15 Mart 2012'
and (takimlar.stakim = '$Evsahipdizi[$i]' or takimlar.dbtakim = '$Misafirdizi[$i]')") or die('Hata'); -
up! yokmu sql'den anlayan
-
Neden okadar kastın anlamadım. Ve mac diye yazdıklarını macintosh olarak algılayınca epey zorlandım. Ama maç demek istemişsin sanırım :D
Hocam iki tablo filan birleştirip napıcan.
1.si mesela birinci tablodan eşleştirme yaparsın. "select id from maclar where isim ='$isim' limit 1" daha sonra daha sonra id'sini alırsın. Bu id'yi $id değişkenine atarsın. "select * from maclar where id ='$id' limit 1" şeklinde yaparsın. tek sql sorgusuna ne gerek?
2.si 2 tabloya ne gerek var yahu! fenerbahçe'yi fonksiyon yazıp fenerbahceye çevirmek çok mu zor?
Sanırım ben seni anlamadım bukadar uğraştığına göre var bişeyler. Ama eğer anladığımda doğruysam daha basit yolları var. (2. yöntem gibi)
-
hocam gelen veriyi al i ı g ğ s ş değişimlerini yap sorguyu tekrarla (: en basit bu geldi aklıma
-
Ustam tabloya ihtiyaç duyma sebebim yazım yanlışları,örneğin Bayern Münich dogrusu ama tabloda Bayern Munih olarak var dolasıyla bunlarda eşleşmiyor.Tablolarda ortak bir id yok,ama çözemediğim için iki sorgu kullanmayı deniyim şimdi.Cevap icin teşekkür ederim.
-
Hocam iki tane tablon var ancak;
Select distinct evsahip,misafir,gbd_id,tagline,tahmin,ytarticle,yt_video_id,tarih From
yukarıdaki gibi sorgunun ilk kısmındaki alanlar(evsahip,misafir,vb...) hepsi aynı tabloda mı? Select te kullanırken tablo isimlerinide beraber kullanmayı denedin mi? Yani örn;
Select distinct gbd.evsahip,gbd.misafir,gbd.gbd_id,takimlar.tagline,takimlar.tahmin,takimlar.ytarticle,takimlar.yt_video_id,takimlar.tarih From
-
sLeymN bunu yazdıhocam gelen veriyi al i ı g ğ s ş değişimlerini yap sorguyu tekrarla (: en basit bu geldi aklıma
Hocam tablo siteden gelen maç isimlerini önce Türkçe karakterden ayikliyor,sonrada diger tabloda ki yakin verileride alıp kaydediyor.
Beşiktaş - Besiktas
Beşiktaş - BJK
gibi siteden geli ne olursa olsun match ediyor olmasi lazim -
aercys bunu yazdı
Select distinct evsahip,misafir,gbd_id,tagline,tahmin,ytarticle,yt_video_id,tarih From
yukarıdaki gibi sorgunun ilk kısmındaki alanlar(evsahip,misafir,vb...) hepsi aynı tabloda mı? Select te kullanırken tablo isimlerinide beraber kullanmayı denedin mi? Yani örn;
Select distinct gbd.evsahip,gbd.misafir,gbd.gbd_id,takimlar.tagline,takimlar.tahmin,takimlar.ytarticle,takimlar.yt_video_id,takimlar.tarih From
Gelen verilerde sikinti yok ustam,yinede denedim ama sonuç değişmedi.Sorun maclarin eksik gelmesinde,atiyorum 5 mac gelmesi gerekirken 2 mac geliyor.Ama hepsi tabloda var.
-
onparlak bunu yazdıaercys bunu yazdı
Gelen verilerde sikinti yok ustam,yinede denedim ama sonuç değişmedi.Sorun maclarin eksik gelmesinde,atiyorum 5 mac gelmesi gerekirken 2 mac geliyor.Ama hepsi tabloda var.
Anladım hocam, o dediğinde distinct ten kaynaklanıyor olabilir. distinct aynı verileri tek kabul edip çekiyor veritabanından bildiğim kadarıyla -
aercys bunu yazdıonparlak bunu yazdıaercys bunu yazdı
Anladım hocam, o dediğinde distinct ten kaynaklanıyor olabilir. distinct aynı verileri tek kabul edip çekiyor veritabanından bildiğim kadarıylaAyni verileri tekrarlamiyor bir defa cikti olarak veriyor.Ama sorun burda degil.Farkli veriler istiyorum zaten
-
hocam dah abasit bir yöntemle (belki sistem daha fazla zorlanıyordur bilemem ama )
$varmi=mysql_query("SELECT * FROM tablo WHERE takim=besiktas")
if(!($varmi["id"]==0=)){echo "yok";}else{echo "var"}
bir dene tabiki syntexi bir kontorl et istersen arada satir bile atmalis olabilirim