Şu Sıralar En Beğendiğiniz Reklamlar Hangiler?
-
Evet şu sıralar beğendiğiniz reklamlar ve beğenmediğiniz reklamlar hangileri?
Beğendiklerim:
Marshall Fashion Reklamı : Görsellik anlamında bu sene (ve müziği) izlediğim en güzel reklamlardan biri,
Sunny : Tam bir yaz reklamı öüziğide gayet başarılı.
Aysun Kayacılı Pepsi :D (Şu an yok ama çok harikaydı :D)
Dandiriklerden:
Coca Cola : Bırrrrrrr Hiç beyenmiyorum bu reklam türevlerini. Ancak Nuri alçolu olan hoşuma gidiyor açıkçası :D
Var mı nazo gibisi?? : Yok a.k. :P
-
Ha bide eklemek istiyorum ilk mesaj değiştirilmiyor sanırım Beğenmediklerim arasında (aslında lavuğu beğenmiyorum) Braun: Kısalar sana çok yakışıyor :D :D :D
-
orkid
karılar hop oturup hop kalkıo:D
-
bugün gördüm, türkiye iş bankası reklamı güzel olmuş.
sprite reklamını beğenenler de çıkacak eminim ki ama ben onun kültürümüzü sindirmemiz için yapılmış olduğunu düşünüyorum...
coca-cola reklamı iyi bir stratejiyle yapılmış. reklamda şebek herifler bırrrr deyince "ortamların matrak delikanlısı" olan kişiler de bunu kazma arkadaşlarını güldürmek amacıyla yapacak ve sadece reklamı izleyince değil bu denyo adamlarla takılınca bile aklınıza coca-cola gelmiş olacak. sevmedim reklamı. zaten arık yeni bir özelliği yok ki colanın onu tanıtsınlar. bildiğin kola yıllardır. anca böyle şebek reklamlar yapıyorlar işte...
-
iş bankası nın reklamı güzel bir görsellik yok ama sözler çok güzel en sn soz güzel iş türkiyenin bankası olmakta iki anlam çıkıyor
-
reklamlardan nefret ederim reklam arası film izlemektende
-
Bi ara vardı.Bazıları 4 çeker.Bazıları boeing 747... Peugeot reklamı..
Bi de reno clio reklamı hani reklamı kesiyo motorun yanına yapıştırıyo.. Kızı 2 dk da tavlıyo :)
beyenmediğim de yok 60 cm saç uzarmış yok yok ferrollinin garantisi bitmezmiş...
-
doritos un ki güzeldi ama
ama artıgın yok :D
-
LostDream bunu yazdı:
-----------------------------Bi ara vardı.Bazıları 4 çeker.Bazıları boeing 747... Peugeot reklamı..
Bi de reno clio reklamı hani reklamı kesiyo motorun yanına yapıştırıyo.. Kızı 2 dk da tavlıyo :)
beyenmediğim de yok 60 cm saç uzarmış yok yok ferrollinin garantisi bitmezmiş...
-----------------------------o 4 çeker reklamı vosvosundu hoca pejo nun değil :D
-
"bilinçaltı reklamlar" ;) dolayısıyla hangi reklam olduğunu bilemiyorum. "bilinçaltı reklam" nedir diye soran olursa şu yazıyı okusun.
Arkadaşlar bilinçaltı reklam nedir?Sanal reklam nedir? Ben herikisi için de geniş çaplı bir araştırma yaptım..ve çeşitli bilgiler edindim..Bunları sizinle paylaşmak istiyorum.. Yazıyı okurken kimi yerde hayrete düşeceksiniz..." Wayy be" dediğiniz yerler olacak elbette..çünkü bende öyle dedim :D Sanal Reklam : Sanal reklam dediğimz reklam türü ; bilgisayar ortamında görüntü arasına istenilen digital görüntüyü koyarak yapılan reklamlar..Bilirsiniz vadi dizisindeki çanak reklamları gibi.. Bilinçaltı Reklam : Bilinçaltı reklam ise siz görüntüyü izlerken farkında olmadan size aktarılmak istenen şeyin bilinç altınıza yerleştirilmesidir..Yani tabiri caizse gözünüzün algılayabileceği frekstan daha yüksek ama beyninizin algılayabildiği görüntüler... Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde yasak olmasına rağmen bilinçaltı reklam gizli olarak uygulanmaktadır.Ve insanlara istenilen duyguları aşılamaktadırlar..tabi siz farkında olmadan.. Biraz daha detaya girecek olursak ; mesela biz, normal şartlarda gözümüzün fovea hareketleriyle beynimizde depolanan şeylerin çok azını hatırlıyoruz. Ama markete gittiğimizde 10 tane deterjan arasından 1 tanesini çekip alıyoruz. Yani gördüğümüzün ve de duyduğumuzun farkında olmadığımız şeylerin, bilinç yüzeyine çıkarak bize o malı satın aldırması söz konusu..Yani tabiki ben reklamı gördüm gidiyim hemen alıyım gibi birşey söz konusu değil..Bu sadece bilinçaltımızda o ürünü tercih etmemizi sağlıyor yada reklamı yapılan ürün hakkında hissettiğimiz duyguları...sebebini bilemediğimiz duyguları.. İnsan beyninde bilinçaltının tepki verdiği iki önemli olay var doğum ve ölüm..Beyin bu iki olaya daha fazla duyarlı.. bunlardan "sex" doğumu "kill" ise ölümü karşılıyor.. Şimdi bunları resimlerle ve somut bilgilerle açıklayalım... Örneğin "kuzuların sessizliği" filminin afişini ele alalım.. Gördüğünüz gibi kelebek figirünün kurukafadan meydana geldiği dahası bu kurukafanın kadın resimlerinden oluştuğu görülüyor..Böylece bu afiş insan beyninde öncelikli yer ediniyor. Mesela 5 Temmuz 1971 tarihli Time’ın arka kapağında çıkmış Gilbey’s London Dry Gin reklamı. Reklamda bardaktaki buzlar üzerinde "SEX" yazıyor..Bu reklam sayesinde Gilbey’s’in 1.5 milyon dolarlık satış yaptığı tespit edilmiş. Bunun üzerine reklamla ilgili bir araştırma yapılmış. Bu reklam deneklere gösterildiğinde yüzde 60’ı reklamın kendilerinde uyandırdığı etkiyi doyuma ulaşma’, sex düşkünlüğü’, heyecanlanma’,romantizm’, duyguları okşayıcı’ gibi ifadelerle tanımlamış. Reklamın gizli mesaj içermeyen versiyonu ise denekler tarafından bu şekilde tanımlanmamıştır. Mesala Camel’in tek hörgüçlü devesinin ön bacağında dik duran bir erkek figürü var. Dikkatli bakıldığında bu erkek figürünün çıplak olduğu görülecektir.Camelin bu sayede satışlarını %5 den %30 a çıkardığı bilinmektedir. Ve son bir örnek daha "Fight Club "filmini defalarca izleyen arkadaşlar vardır belki aranızda..Bide şimdi ben anlattıktan sonra izleyin bakalım neler göreceksiniz :) Filmde alakasız sahnelerde yer alan sigara içen bir Brad Pitt var..Sigaraya özenti amaçlanmış.. ve filmin 32.dk -33dk arasında (Brad pitt ile Adward 'ın bar kapısında konuştukları anın hemen bitiminde) bir erkek cinsel organı ekrana geliyor ve kayboluyor..yine filmin bitimine doğru 1 saatlik bir bölümü geride bıraktıktan sonra Adward elele tutuşup kulelerin yıkılmasını seyrederken yine aynı erkek cinsel organı resmi ekranda aniden belirip kaybolmaktadır..ARtık filmin karelerine de siz bakarsınız..burda yayınlamam doğru olmaz.. Bununla ilgili birçok örnek mevcut...ben sadece bir kaçını sizlere aktarabildim..Bu arada Sakın bu yazıyı okuduktan sonra kendi resminiz üzerinde oynama yaparak bilinçaltı reklam uygulamaya çalışmayın :) çünkü insanın aklına hemen böyle birşey geliyor..Bu arada bu yazıyı yazmak çok zor oldu..tam 45 dk dır bunu hazırlamak için uğraşıyorum..Umarım birşeyler aktarabilmişimdir..Yorumlarınızı ve katkılarınızı bekliyorum... :arrow:
not: internette bir yerlerden alıntı işte
-
boraks ın dediği subliminal reklamcılık sanırsam..
reklam olarak bi cumhuriyet gazetesinin reklamlarını beeniom ama o da çıkmıo uzun zamandır :|