Sürücüleri Bölmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

C sürücüm 135 gb D sürücüm ise 100 gb bilgisayarı aldıktan sonra hiç bölümlendirme yapmadım yani böyle geldi.Şimdi D sürücüm dolu ve ben D'ye alan açmak istiyorum C'deki alandan biraz kısmak istiyorum yani C'yi 70 gb yapıcam D'nin alanını yükselticem şimdi bunu yapmak için bi kaç sorum olcak ;

1-partition magic ile yapıcam ve c ve d'deki tüm verileri yedeklemem gerekiyormu , yedeklemeden bölemezmiyim?

2-hangi yolla yedeklemeden ve güvenilir olarak bölebilirim sürücüleri?

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tam olarak hatırlamıyorum ama yedeklemeden bölebiliyorsun sanırım.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

daha önce yapmadıysan bence hiç bulaşma onca birikim boşa gider sonra evlat acısı gibi koyuyor ağa

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

eyv hocamda yapmazsam hdd göccek gibi çok ağırlaştı format falanda kurtarmıyor şunu bi bölmem gerek D full dolu yedekleyip bölmeyi deneycem önemli belgeleri alırım tek.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

işletim sistemin ne?  vista yahut 7 ise formata gerek kalmadan bölümlendirme yapılabiliyor

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

çoğu programda Resize (boyutlandırma) özelliği olur. kafana yatan herhangi bir disk bölümleme programını indir ve dene.

ama arşivini yedeklemeni öneririm, bir de güç kaynağı almanı :D elektrik giderse soğuk su içersin.

ben bi ara 40 gb lık bir arşivde boyutlandırma denedim ve uzun sürüyodu.

boyutlandırmaktansa al bi usb hdd at onun içine dosyaları, hdd kompile sil, yeniden bölümlendir.

format at vs. bence bu daha mantıklı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Binde bir de olsa risk almayım diyorsan D olduğu gibi dursun.

C deki önemli verilerini yedekle ( Dvd olur, usb olur, arkadaşının hard disk olur ) , sonra partition magicle C'yi istediğin gibi biçimlendir.

Karamsar bakarsak en kötü sistemin çöker C ye format atıp yine sistemini kurarsın.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

anladım hocam saolun windows 7 kullanıyorum yedekleyip deniyecem.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Bu işlemleri yapmadan önce yedek alman şşart. bir de program çalışırken elektrik kesintisi olmaması için elinden geleni yap. İşlem yarıda kalırsa herşeyin gider.

Bir ikincisi C nin değerini azalt yada fazlalaştır.

Örn: D nin boyutunu artırmak istiyorsan C nin değerini kes. D nin boyutunu azaltmak istiyrosan C nin boyutunu azalt.

Hadi kolay gele..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Windows-7-De-Partition-Problemi-105413/

bak burda anlattım vista ve win7de bu şekilde çözebilirsin durumu kayıbıda yok bu işin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

win7 de Yönetimsel araçlar- bilgisayar yönetimi-disk yönetimi bu kısımda hard diskte birim küçültmesi yaparsın ve yeterli boşluk varsa veri kaybetmeden parçalayabilirsin      

başka program kullanmadan c birinini küçültüp sonra d sürücüsü birimi genişleterek çözüm olur.. ben öyle yapmıştım..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
Toplam Hit: 1534 Toplam Mesaj: 11