The STRAİN-Dizi Analizi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kolay gelsin müridler takip edenler bilir video montaj üzerine ders paylaşımlarına başladım bunun dışında dizi film analizi yapacağım başlangıç için bir dizi analizi yaptım ilerleyen süreçte daha kaliteli tanıtımlar yapma niyetim var yeşil perde ışık vs ayarladım doğrusu bu kadar uğraşmaya gerek var mı oda ayrı bir konu sık sık girip takip ettiğim 7-8 forum hepsindde video  montaj serisi için konu açtım 2 günde 11 abone ancak geldi 1000 abone gelmesini tabiki beklemiyorum ancak bu kadar uğraşmaya değermi diye düşünüyor insan paylaştığım ilk dizi analizi çok orjinal değil farkındayım ancak bunu bile ayarlayıp renderlamamak neredeyse iki saatimi aldı

https://www.youtube.com/watch?v=lngZVaD8G5A&feature=youtu.be

Ders paylaşımlarıma @hasan safa tosun ( youtube) , @hasato (facebook) adreslerinden ulaşabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam fotoğraf yerine diziden telif hakkına takılmayacak kadar kısa kesitler kullansan daha güzel olur. 

Bu arada diziye başlayacaklara önermem. Konusu vs iyi ama sonunu iyi bağlayamadılar. Saçma sapan bir finali var. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hocam fotoğraf yerine diziden telif hakkına takılmayacak kadar kısa kesitler kullansan daha güzel olur. 

Bu arada diziye başlayacaklara önermem. Konusu vs iyi ama sonunu iyi bağlayamadılar. Saçma sapan bir finali var. 

fragman olayı çok riskli biri şikayet ettiği an olay sarpa sarar uzun vadede mantıklı  gelmiyor o yüzden

Ders paylaşımlarıma @hasan safa tosun ( youtube) , @hasato (facebook) adreslerinden ulaşabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Neden senin analizini dinleyeyim üstat, önce beni buna ikna et,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

ona ikna etmek zor mürid analiz ettiğim diziyi izlersin görüşlerim ne kadar doğru görürsün sonrasında zten diğer paylaşımlarımıda takip edersin sırf video paylaşmak için old man logan filmine kötü diyen film kanalları var ben ister dizi ister film olsun fark etmez

1-senaryo

2-akıcılık(olaylar çok mu hızlı gelişiyor yada çok mu yavaş

3-oyunculuk ( oyuncular büründükleri karakteri ne derece oynayabilmiş

4-varsa görselk efekt

5-dizi için sezon finali film için final 

olmak üzere 5 kategoride inceleyip geçer notu verdiğim yapıtları analiz edeceğim

derisi sizlere kalmış

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

- Mikrofonun kötü, sanırım bu nedenden dolayı ses bir alçalıp bir azalıyor, mikrofona konuşurken bir ileri bir geri yapıyorsan ondan da kaynaklanıyor olabilir.

- Video montajı çok kötü olmuş, slayt gösterisi gibi epey sıkıyor.

- Giriş cümleni değiştirmeni tavsiye ederim, "merhaba arkadaşlar ben x" şeklinde girişler 3. saniyeden sonra videoyu kapatma isteği uyandırıyor.

- Çok hızlı konuşuyorsun. 

- Kelimeleri yutuyorsun.

- Video sıkıcı bir ödev sunumu tadında ilerliyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

- Mikrofonun kötü, sanırım bu nedenden dolayı ses bir alçalıp bir azalıyor, mikrofona konuşurken bir ileri bir geri yapıyorsan ondan da kaynaklanıyor olabilir.

- Giriş cümleni değiştirmeni tavsiye ederim, "merhaba arkadaşlar ben x" şeklinde girişler 3. saniyeden sonra videoyu kapatma isteği uyandırıyor.

- Kelimeleri yutuyorsun.

Yyapıcı ve faydalı eleştiri için tşk ederim aslında resimlerde zoom in ve out efekti vat ancakçok farkedilmedi sanırıım mikrofon çok iyi değil ancak mesafeyiayarlayamadığımdan böyle oldı sanırım emin ol 20 dk düşündüm girişi nasıl yapsam diye artık sonraki videolarda birşeyler bulacağım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    hasato bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

- Kelimeleri yutuyorsun.

Yyapıcı ve faydalı eleştiri için tşk ederim aslında resimlerde zoom in ve out efekti vat ancakçok farkedilmedi sanırıım mikrofon çok iyi değil ancak mesafeyiayarlayamadığımdan böyle oldı sanırım emin ol 20 dk düşündüm girişi nasıl yapsam diye artık sonraki videolarda birşeyler bulacağım

Resimlere zoom in-out efektinden ziyade dizinin içerisindeki yorumladığın sahneleri kesip koymanı tavsiye ederim. Girişi de müzikle yapabilirsin.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    hasato bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

- Kelimeleri yutuyorsun.

Resimlere zoom in-out efektinden ziyade dizinin içerisindeki yorumladığın sahneleri kesip koymanı tavsiye ederim. Girişi de müzikle yapabilirsin.

tavsiye için tşk ederim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    hasato bunu yazdı

ona ikna etmek zor mürid analiz ettiğim diziyi izlersin görüşlerim ne kadar doğru görürsün sonrasında zten diğer paylaşımlarımıda takip edersin sırf video paylaşmak için old man logan filmine kötü diyen film kanalları var ben ister dizi ister film olsun fark etmez

1-senaryo

4-varsa görselk efekt

olmak üzere 5 kategoride inceleyip geçer notu verdiğim yapıtları analiz edeceğim

derisi sizlere kalmış

İzledim diziyi bitirdim, düdük gibi bir sonla bitmedi bana göre hatta iyi bile bitti denile bilir, ama anlatım tarzın koyduğun resim filan 15-20 sn zor dayandım, umarım yanlış anlamaz ve kendini olumlu yönde geliştirirsin neden senin analizini dinleyeyimdem kastım oydu, neden dinlemeliyim seni, onlarca forum var konuları var hepsinde tartışılıyor filan,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hasato bunu yazdı

1-senaryo

4-varsa görselk efekt

derisi sizlere kalmış

İzledim diziyi bitirdim, düdük gibi bir sonla bitmedi bana göre hatta iyi bile bitti denile bilir, ama anlatım tarzın koyduğun resim filan 15-20 sn zor dayandım, umarım yanlış anlamaz ve kendini olumlu yönde geliştirirsin neden senin analizini dinleyeyimdem kastım oydu, neden dinlemeliyim seni, onlarca forum var konuları var hepsinde tartışılıyor filan,

yok dostum eleştirin diye koydum zatenona göre düxeltmeler yapacağım bende

Toplam Hit: 1084 Toplam Mesaj: 11
the strain yabancıdizi