folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkiye'nin Yakın Tarihi Ve Siyasal İslam



Türkiye'nin Yakın Tarihi Ve Siyasal İslam

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Merhabalar müridler.

    Öncelikle bayramınız mübarek olsun diyerek başlayayım, gerçi burda bayram namazı yarın kılınacak henüz bayram değil.

    Ekşi'de gezinirken bu yazı dizisini gördüm ve baya hoşuma gitti. Sizlerle de paylaşmak istedim. Yalnız yazıda farkedeceğiniz üzere " ülkenin yarısı gerizekalı" tipinde gerzek yorumlar yok. Bu konunun da aynı şekilde devam etmesini istiyorum. Lütfen konu çöpe dönmesin, bu verdiğim linkteki gibi paylaşacak güzel bilgileriniz varsa yazın, şahsi fikirlerinizi mümkün olduğu kadar belirtmeyin.

    https://eksisozluk.com/entry/45841898

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    notum bulunsun .

    0:15sn dikkat 

    buda yakın tarih delileriyle video başlığına aldanmayın paraların nasıl nereye gittiğinin çok güzel bir örneğidir

    http://www.youtube.com/watch?v=2heRANHRomg

     

    samaccc tarafından 04/Eki/14 23:22 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Hocam kişisel görüş yazmayın demişsin ama yazının sahibine ithafen birkaç şey yazmak istiyorum. Avrupa ve ABD üniversitelerinin kalitesi ve tercih anlamında gördüğü rağbet bugün bile tartışmasız bir gerçektir. İnsanları okudukları üniversiteler, kurdukları ilişkiler üzerinden komplo karakteri gibi sunmak pek doğru değil. İsmi geçen kişi ve kurumların belirli odaklara hizmet etmesi, otonom olmamaları bir gerçek dahi olsa bu tür iddialar mesnet olarak kabul edilemez.

    Arkadaş yazıda Siyasal İslam ve temsilcilerinden de bahsetmiş fakat ABD devlet başkanları ile her el sıkışan, yanyana poz vereni kafir dostu olarak yaftalayan aynı kesimin bağnaz mensuplarından pek bir farkı kalmamış. Türk Siyasi Tarihi'nde kimin kime göre hareket ettiğini anlamak için en basit anlamda, kriz anlarında kimin hangi safa yarayacak tavır belirlediğine bakmak bile bu yazılanlardan çok daha tutarlı ve rasyonel veriler sunar.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Şu sayfayı da not alayım.

    https://eksisozluk.com/buyuk-ortadogu-projesi--824294?p=20

    Müridler benim kafam bu konuda aşırı derecede karışmış durumda. Yani işer şu an batı'nın planladığı gibi gidiyor mu gitmiyor mu bu konuda resmen yarı yarıya bölünmüş durumdayım. Yani bir yandan "işler boka sardı" diyorum, bir yandan tam düşündükleri gibi gidiyordur diyorum. AKP konusunda da aynı düşünceler devam ediyor, yani evet batı tarafından uzun dönem kullanıldı, ama şu an mı batı'ya karşı direniyorlar yoksa geçmişte mi bunu da tam kestiremiyorum. Ama galiba saddam veya kaddafi gibi önceleri piyon olarak çıkan "biri" ( veya birileri ) şu an kontrolden çıktı galiba, kopan yaygaralar da bunların yansıması.

    Açıkçası kafam ciddi manada karışık, bir çok konuda tam yarı yarıya bölünmüş durumdayım inanılmaz bir kaos var, ama bir yandan da bu kaos mükkemel bir düzen içerisinde gidiyor. Konuyu da biraz bu sebepden açtım, mümkün olduğu kadar farklı görüşler okuyup kendimce mantıklı olanlar üzerinde düşünebilmek için.

    Edit: İşin içinde Avrupa, Abd, Rusya, Çin, Türkiye ve tüm ortadoğu ülkeleri var. Sonuçta oturduğum yerden bu kadar devletin planını çözmek gibi bir niyetim yok :P Sadece konu hakkında daha net fikirlerimin oluşması açısından konuyu açtım.

    pcdoktor636 tarafından 05/Eki/14 04:23 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1237 Toplam Mesaj: 4