Ubuntu İçin Dokcy [Dock Bar] (Güzel Birşey)
-
Dock bar ile ilk mac'te tanıştım daha önce merak edip yüklememiştim.NEdir ne değidlir neden ihtiyaç olur araştırmadım.Anladığım panel gibi birşeydi.MAc'te bune len bi tek burdan mı yönetiliyor herşey dedikten sonra anladım ki güzel birşey.
Ubuntu için docky var.(6 farklı şey var cairo dock vardı beğenmedim) docky hafif, hızlı performanslı birşey.Biraz macleştirmiştim masaüstümü ve şu görüntü çıkmıştı (5 dk önceye kadar)
ASlında normal masaüstümde soldaki kısayollar üstte olurdu, pencereler altta olurdu.Dock bar geldiği için tamt ersi bir olay yaptım.
Dedim chrome'u nasıl ekliyoruz beceremedim.Sonra fark ettim ki chrome'u direkt ekleyebilirmişsin.Sağ tıklayıp "pin to dock" (ilk seçenek) dediğinizde otomatik orda durur.Şu win7 de gelen olaylar var ya daha öncesi var burda.Yani yeni pencere açtığınızda chrome simgesinde toplanır vs..
Bütün herşeyi kaldırdım.Aynen mac gibi bütün olaylar docky'de şimdi.Synaptic'ten idnirebilirsiniz.Sürekli başlatmak yerine , ayarlardan (soldkai çapa) start when computer starts derseniz tamamdır.
Oldukça kullanışlıdır.
tek sorun: compiz gerekir.Tamamen değil, (msaüstüne sağ tıklayıp arka planı değiştirirken) visual effect normal olmalıdır.Bunun için, sistem administorden donanımlrdaki ekran karıtını (önerileni yükleyin) yüklemeniz gerekmektedir.
10.04 lts ile mükemmel bir kombinasyon.Bunca yıldır forumlarda sürkeli soruyorlar, mal gibi niye bakmamışım... :/
yeni birşey eklemek için : önce açın ne açacaksanız (mesela firefox yada nautilus) daha sonra altta çıkınca sağ tıklayıp pin to dock..Tamamdır
Son hali ;
-
değişim birşey olursa yazarım
-
gunaydin la :)
ubuntu 11.04 :)
awn manager :)
ben dock'u direk system cubugu olarak kullaniyorum :)
http://i.minus.com/idPGIg.png
-
güzelmiş abi eklenti isimlerini falanda verde lazım olanlar kullansın
-
ben hemen hepsini denedim kastırdı bende
iste unity kasmıyo da oda suan editleyemedimden bi boka yaramıyo
-
Pardusta kullanabilirmiyiz?
-
program merkezine dock yaz belki cıkar
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
gunaydin la :)
ubuntu 11.04 :)
awn manager :)
ben dock'u direk system cubugu olarak kullaniyorum :)
http://i.minus.com/idPGIg.png
-----------------------------abi ne kadar skype kullanan arkadaşın varmış :W
ben o kadar geçiremedim milleti.
-
Oskar bunu yazdı:
Pardusta kullanabilirmiyiz?
-----------------------------pisi paket yöneticisinden docky yazar mısın ? varsa kurarsın direkt
cairo dock falan var sanırım.Dock bar yaz çıkar yada dock.Olmazsa pardus forumlarına bir göz atarsın
-
sırf msn ve web camerası için döndüm windowsa ama geri dönecem sana ubuntu. bekle beni
-
VagaTroy bunu yazdı:
sırf msn ve web camerası için döndüm windowsa ama geri dönecem sana ubuntu. bekle beni
-----------------------------:S
cheese var direkt kamerayıu görüntüleyebiliyorsun.Amsn yada emesene hatırlamıyorumda, görüntülü konuşma var.Daha iyisi var ; skype ?