Win7 Ye 2. İşletim Sistemini Kurma / Yardım
-
Selamın Aleyküm Müritlerim,
Benim win7 leptopum var ve ben buna ikinci işletim sistemi olarak backtrack5 kurmak istiyorum. Ancak, leptopumun cd girişinde problem var. Şuan açılmıyor. Be. Bu bilgisayara 2. İşletim sistemi olarak cdsiz backtrack5 i nasıl kurabilirim?
Bilgisi olan ve yardım edecek olan varsa şimdiden Teşekkürler...
-
Çiziktirik olsun :)
Anlatacak olan detaylı anlatsın ama bı zahmet :D -
eğer bir flash belleğin ve backtrack'in iso'su elinde ise http://www.chip.com.tr/blog/vista/flashdisk-usb-ile-linux-kurmak_3552.html şu makaleyi okuyabilirsin hocam ..
tabiki masaüstü kullanıyorsan anakartında usb'den boot desteği olması lazım laptop'sa zaten vardır.
-
Elysion bunu yazdı
eğer bir flash belleğin ve backtrack'in iso'su elinde ise http://www.chip.com.tr/blog/vista/flashdisk-usb-ile-linux-kurmak_3552.html şu makaleyi okuyabilirsin hocam ..
tabiki masaüstü kullanıyorsan anakartında usb'den boot desteği olması lazım laptop'sa zaten vardır.
Peki windows7 format atarken genelde izin vermiyor sistemin silinmesine. 2. Sistemi kurarken problem çıkarır mı?
Apolitik tarafından 02/Mar/14 23:56 tarihinde düzenlenmiştir -
diski biçimleme kısmına geldiğinde Windows'un C'de yüklü diyelim , D' kısmını bölmen gerek bi kısmını Linux kurmak için ayırmalısın , ayırdığını varsayıyorum , linux'dada windows gibi disk bölümleme alanı var o kısımda böldüğün alanı seçersen windows işletim sistemine zarar gelmez.
-
Elysion bunu yazdı
diski biçimleme kısmına geldiğinde Windows'un C'de yüklü diyelim , D' kısmını bölmen gerek bi kısmını Linux kurmak için ayırmalısın , ayırdığını varsayıyorum , linux'dada windows gibi disk bölümleme alanı var o kısımda böldüğün alanı seçersen windows işletim sistemine zarar gelmez.
Peki anladım, çok teşekkürler.
-
Resimli anlatmıyım zaten gayet kolay
Ubuntu için anlatıyorum
usbTransfer programı var Oguz kirat'ın onu indiriyorsun iso nu ve flashını seçiyorsun sonra devam diyorsun o atıyor sonra usb ile başlatıyorsun gerisini zaten yaparsın olmadı Usb den çalışan yapmak istiyorsan oda şöyle
Lili Usb Creator indiriyorsun -
Ka1nsha bunu yazdı
Resimli anlatmıyım zaten gayet kolay
Ubuntu için anlatıyorum
usbTransfer programı var Oguz kirat'ın onu indiriyorsun iso nu ve flashını seçiyorsun sonra devam diyorsun o atıyor sonra usb ile başlatıyorsun gerisini zaten yaparsın olmadı Usb den çalışan yapmak istiyorsan oda şöyle
Lili Usb Creator indiriyorsunSende saol hocam ellerin dert görmesin.
-
herhangi bir flash belleği bootable olarak ayarlayabilirsin. içersinde backtrack 5 in kurulum dosyalarını yapılandırırsın(kopyalarsın demiyorum)
ama benim önerim backtrack5 in desteğini çektiler ve offensive security ekibi artık kali linux u destekliyor. aynı tooların tamamı artık kali üzerinde.
o yüzden kali linuxun son versiyonunu kurman yegane tavsiyemdir.
kolay gelsin.
-
Milamber bunu yazdı
herhangi bir flash belleği bootable olarak ayarlayabilirsin. içersinde backtrack 5 in kurulum dosyalarını yapılandırırsın(kopyalarsın demiyorum)
ama benim önerim backtrack5 in desteğini çektiler ve offensive security ekibi artık kali linux u destekliyor. aynı tooların tamamı artık kali üzerinde.
o yüzden kali linuxun son versiyonunu kurman yegane tavsiyemdir.
kolay gelsin.
Teşekkürler hocam, kaliyi de kurarım. 1 TB harddisk var üçüne de yeter sanırım. Peki kali ile bactrack5 arasında ki farklar nedir?
Apolitik tarafından 03/Mar/14 00:42 tarihinde düzenlenmiştir -
similator kur yada modexp tarzında bi program