Yeni Bir Laptop Geldi Win7 Kurmam Lazım Yardım!
-
muridler almanya dan bi arkadaşım laptop almış kendine.pek anlamıyor.şuanda lisanslı win7 home edition yüklü.fakat windows almanca.benden türkçe win7 kurmamı istedi.yapmam gereken nedir.laptop yeni birşey olduğu için pek kurcalamak istemedim.nette biraz araştırdım.bana tam olarak yardımcı olacak bişey bulamadım.değişik özellikleri var.modelini yazayım.
TOSHİBA SATELLİTE A500-19D
ne yapmam gerekiyor.adım adım yazarsanız iyi olur.açıkçası daha win7 hiç kurmadım.
-
arkadasım istege baglı guncellemelerde dil dosyaları var onların ıcınden turkceyı secıp yuklersen dırek donuyor
ben daha once turkce yuklenen bi tanesine direk oyle yapıp ıngılızce yuklemıstım
edit:alttaki mesajı tasıdım yukarı
hacım planzero nabtın ya niye formatlayacan ki 50*60 mb lık turkce dıl dosyasını yukle tertemiz oluyo
http://www.mediafire.com/?8rgol3pdl8t70ne
al hocam sen buna bak :D 8 adımda dil degıstır formata gerek yok
edit:hocam ben basta gizledigim icin direk gizli dosyaları geri yukle dedım
sen bu işi 8 resimdeki gibi yapamıyosan direk guncelleme sayfasına gelince istege baglıya bak zaten orda duruyo dil onu sec dırek yukle
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------
muridler almanya dan bi arkadaşım laptop almış kendine.pek anlamıyor.şuanda lisanslı win7 home edition yüklü.fakat windows almanca.benden türkçe win7 kurmamı istedi.yapmam gereken nedir.laptop yeni birşey olduğu için pek kurcalamak istemedim.nette biraz araştırdım.bana tam olarak yardımcı olacak bişey bulamadım.değişik özellikleri var.modelini yazayım.
ne yapmam gerekiyor.adım adım yazarsanız iyi olur.açıkçası daha win7 hiç kurmadım.
-----------------------------Hocam İst Demisin ?
-
Planzero bunu yazdı:
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------Hocam İst Demisin ?
-----------------------------hayır
-
NOT: Windows 7 RC sürümünün geçerli kullanım tarihi bittiğinden linkler microsoft sitesinden kaldırılmıştır.RTM sürümü linklerini netten bulabilirsiniz.
Geçelim kurulum aşamalarına.Ben windows 7'yi wmware sanal makine içinde kurup denedim.Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor.Kurulum süresi windows xp'den daha kısa ve daha basit.Kurulum için indirdiğin iso dosyasını dvd ye yazdırıp dvdden kurmalısın.
Kurulum aşamaları:1.Windows kurulum dosyalarını yüklüyor.
2. Kurulum dosyaları hazırlandıktan sonra kurulum dilini, zaman ve yerel ayarlar için ülkeyi ve klavye dilini seçiyoruz.
3.Sonraki adımda kurulumu başlatmak için Install Now yazısına tıklıyoruz.
4. Karşımıza lisans ve kullanım koşulları geliyor.I accept the license terms kutusunu işaretleyip next düğmesine tıklayalım.
5.Bu aşamada Upgrade seçeneği ile önceki windows sürümlerinden yükseltme yapabiliriz.Ya da Custom (advanced) seçeneği ile yeni bir kurulum yapabiliriz.Bu seçeneği seçip devam ediyoruz.
6.Windows 7'yi kuracağımız sabit disk bölümünü seçip next düğmesine tıklayalım.
7.Bu ekranda windows kopyalanacak dosyaları ayıklıyor.Bu adımda biraz beklemelisiniz.
8.Ayıklama ve kopyalama işlemi devam ediyor.
9.Dosyaları ayıklama ve kopyalama bitti.Ek özellikler yükleniyor.Bu işlemden sonra bilgisayarınız kapanıp tekrar açılacaktır.
10.Registry ayarları yükleniyor. Türkçeyse Ayarlar Yapılıyor Gibi Bişey Yazar
11.Kurulum tamamlanıyor.
12. Görsellik Ayarlanıyor
13.Windows 7 için kullanıcı hesabı oluşturuyoruz.
14. Bu Pencerede AskMe Leatheri Seçiyoruz.
15. Saat Tarihi Ayarlıyoruz.
16. Masa Üstü Hazırlanıyor
17. Hayırlı Olsun
İşte windows 7 yi kurduk ve masaüstü açıldı.
-
iş çıktı bak sana ne güzel :))
-
gumusservi bunu yazdı:
iş çıktı bak sana ne güzel :))
-----------------------------:)
-
hacım planzero nabtın ya niye formatlayacan ki 50*60 mb lık turkce dıl dosyasını yukle tertemiz oluyo
http://www.mediafire.com/?8rgol3pdl8t70ne
al hocam sen buna bak :D 8 adımda dil degıstır formata gerek yok
edit:hocam ben basta gizledigim icin direk gizli dosyaları geri yukle dedım
sen bu işi 8 resimdeki gibi yapamıyosan direk guncelleme sayfasına gelince istege baglıya bak zaten orda duruyo dil onu sec dırek yukle
-
sana kurtarma ortamı vermediler mi yada bilgisyara açılırken f8 bas orda kurtarma ortamı yazar biraz bekle kurtarma ortamı açılacak TOSHIBA Recovery Media Creator seç adımları takip edeceksin eğer türkçe win7 yüklüyse olur yoksa bir win7 bulacaksın kolay gelsin.
-
pardon almayadan gelmiş istersen sana orjinal bir kopyasını yollarım toshibanın
istiyorsan pm at
-
saolun hocam.aslında laptop yeni dil paketi yüklemek daha mantıklı.biraz uraşiyim sorun yaşarsam yazarmı tekrar.