folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Yeni Bir Laptop Geldi Win7 Kurmam Lazım Yardım!

Yeni Bir Laptop Geldi Win7 Kurmam Lazım Yardım!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

muridler almanya dan bi arkadaşım laptop almış kendine.pek anlamıyor.şuanda lisanslı win7 home edition yüklü.fakat windows almanca.benden türkçe win7 kurmamı istedi.yapmam gereken nedir.laptop yeni birşey olduğu için pek kurcalamak istemedim.nette biraz araştırdım.bana tam olarak yardımcı olacak bişey bulamadım.değişik özellikleri var.modelini yazayım.

TOSHİBA SATELLİTE A500-19D

ne yapmam gerekiyor.adım adım yazarsanız iyi olur.açıkçası daha win7 hiç kurmadım.

twitter.com/KezzapliMakarna
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

arkadasım istege baglı guncellemelerde dil dosyaları var onların ıcınden turkceyı secıp yuklersen dırek donuyor

ben daha once turkce yuklenen bi tanesine direk oyle yapıp ıngılızce yuklemıstım

edit:alttaki mesajı tasıdım yukarı

hacım planzero nabtın ya niye formatlayacan ki 50*60 mb lık turkce dıl dosyasını yukle tertemiz oluyo

http://www.mediafire.com/?8rgol3pdl8t70ne

al hocam sen buna bak :D 8 adımda dil degıstır formata gerek yok

edit:hocam ben basta gizledigim icin direk gizli dosyaları geri yukle dedım

sen bu işi 8 resimdeki gibi yapamıyosan direk guncelleme sayfasına gelince istege baglıya bak zaten orda duruyo dil onu sec dırek yukle

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bilie_jean bunu yazdı:
    -----------------------------

muridler almanya dan bi arkadaşım laptop almış kendine.pek anlamıyor.şuanda lisanslı win7 home edition yüklü.fakat windows almanca.benden türkçe win7 kurmamı istedi.yapmam gereken nedir.laptop yeni birşey olduğu için pek kurcalamak istemedim.nette biraz araştırdım.bana tam olarak yardımcı olacak bişey bulamadım.değişik özellikleri var.modelini yazayım.

ne yapmam gerekiyor.adım adım yazarsanız iyi olur.açıkçası daha win7 hiç kurmadım.

Hocam İst Demisin ?

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

Planzero bunu yazdı:

bilie_jean bunu yazdı:

Hocam İst Demisin ?

hayır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

NOT: Windows 7 RC sürümünün geçerli kullanım tarihi bittiğinden linkler microsoft sitesinden kaldırılmıştır.RTM sürümü linklerini netten bulabilirsiniz.

Geçelim kurulum aşamalarına.Ben windows 7'yi wmware sanal makine içinde kurup denedim.Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor.Kurulum süresi windows xp'den daha kısa ve daha basit.Kurulum için indirdiğin iso dosyasını dvd ye yazdırıp dvdden kurmalısın.

Kurulum aşamaları:

1.Windows kurulum dosyalarını yüklüyor.

2. Kurulum dosyaları hazırlandıktan sonra kurulum dilini, zaman ve yerel ayarlar için  ülkeyi ve klavye dilini seçiyoruz.

3.Sonraki adımda kurulumu başlatmak için Install Now yazısına tıklıyoruz.

4. Karşımıza lisans ve kullanım koşulları geliyor.I accept the license terms kutusunu işaretleyip next düğmesine tıklayalım.

5.Bu aşamada Upgrade seçeneği ile önceki windows sürümlerinden yükseltme yapabiliriz.Ya da Custom (advanced) seçeneği ile yeni bir kurulum yapabiliriz.Bu seçeneği seçip devam ediyoruz.

6.Windows 7'yi kuracağımız sabit disk bölümünü seçip next düğmesine tıklayalım.

7.Bu ekranda windows kopyalanacak dosyaları ayıklıyor.Bu adımda biraz beklemelisiniz.

8.Ayıklama ve kopyalama işlemi devam ediyor.

9.Dosyaları ayıklama ve kopyalama bitti.Ek özellikler yükleniyor.Bu işlemden sonra bilgisayarınız kapanıp tekrar açılacaktır.

10.Registry ayarları yükleniyor. Türkçeyse Ayarlar Yapılıyor Gibi Bişey Yazar

11.Kurulum tamamlanıyor.

12. Görsellik Ayarlanıyor

13.Windows 7 için kullanıcı hesabı oluşturuyoruz.

14. Bu Pencerede AskMe Leatheri Seçiyoruz.

15. Saat Tarihi Ayarlıyoruz.

16. Masa Üstü Hazırlanıyor

17. Hayırlı Olsun

İşte windows 7 yi kurduk ve masaüstü açıldı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

iş çıktı bak sana ne güzel :))

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gumusservi bunu yazdı:

iş çıktı bak sana ne güzel :))

:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

hacım planzero nabtın ya niye formatlayacan ki 50*60 mb lık turkce dıl dosyasını yukle tertemiz oluyo

http://www.mediafire.com/?8rgol3pdl8t70ne

al hocam sen buna bak :D 8 adımda dil degıstır formata gerek yok

edit:hocam ben basta gizledigim icin direk gizli dosyaları geri yukle dedım

sen bu işi 8 resimdeki gibi yapamıyosan direk guncelleme sayfasına gelince istege baglıya bak zaten orda duruyo dil onu sec dırek yukle

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

sana kurtarma ortamı vermediler mi yada bilgisyara açılırken f8 bas orda kurtarma ortamı yazar biraz bekle kurtarma ortamı açılacak TOSHIBA Recovery Media Creator seç adımları takip edeceksin eğer türkçe win7 yüklüyse olur yoksa bir win7 bulacaksın kolay gelsin.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

pardon almayadan gelmiş istersen sana orjinal bir kopyasını yollarım toshibanın

istiyorsan pm at

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

saolun hocam.aslında laptop yeni dil paketi yüklemek daha mantıklı.biraz uraşiyim sorun yaşarsam yazarmı tekrar.

Toplam Hit: 1550 Toplam Mesaj: 11