folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Yeni Projemiz: "Akademik Portal" Hakkında



Yeni Projemiz: "Akademik Portal" Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Selam arkadaşlar,

    Part time bir projeye giriştik birkaç arkadaş ile. Akademik dünyadan haberler, duyurular, ilanlar, etkinlikler vs gibi içerikleri bir yerde toplayıp yayınlama üzerine bir girişim. Birden fazla rakip de var bu arada, onun farkındayız.

    Web tarafında WordPress altyapısını kullanıyoruz, ücretsiz bir tema ile. Çok hızlı olmayan bir hostingimiz var. Yazılım ile arası olmayan ama gelişime açık 3 tane de editörümüz var. Yeterli talebi (ışık) görürsek sitenin yanına Android ve iOS uygulamalarını da eklemek istiyoruz. Push ile kullanıcıya haber vermeceler vs var kafamızda. Siteye her gün girmelerine gerek yok :)

    Web ve sosyal medya ile aram iyidir dersem yalan olur. Wordpress'i de derdimi anlatacak kadar biliyorum, eksiğim çok olabilir. Bu konularda tavsiye almaya geldim.

    Wordpress tema konusundaki iyileştirmeler, olmazsa olmaz eklentiler ve güvenlik konularında bilgili arkadaşların tavsiyeleri çok kıymetli olacak benim için. Ayrıca orta ve uzun vade stratejiler konusunda da yorumlarınızı esirgemeyin. Siteyi şimdilik Facebook ile destekliyoruz ama orda nelere dikkat etmemiz konusunda da tam bilgili/tecrübeli olduğumuzu düşünmüyoruz. Neyse işte anladınız siz olayı :)

    Site adresi: http://www.akademikportal.com

    Facebook: https://www.facebook.com/AkademikPortalCom/

    JPriest tarafından 22/Tem/17 14:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Sen hiç kaval çaldın mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2012
    Erkek

    Valla hocam bilim dunyasininda ki yenilikleri buluşları icatlari vs universitelerin yaptiklari kampanya vs vs Türkçe olaraktan takip edilebilecek site lazim varsa ben bilmiyorum bakindim ama bulamadim kafamda bunun gibi bisey yapmak vardi benimde siyasete girmeden 

    Çünkü bilim siyaset ve diplomasi  üstü biseydir


    Memento Mori
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Tebrik ediyorum iyi fikir ancak çok eksik var.

    Sitenin tasarimindan başlarsam çok itici soğuk duruyor ( mobilden). Ve fazla acemice..

    Upuzuuun başlığa gerek yok. Zaten ilgili adam içerigi okur. Çarpıcı kisa başlıklar yapın.

     

    Resimlerde karışık duruyor. Orada grafik dizayna ihtiyaciniz olacak.

    Siteye tabi akademik merakı olanlar gireceği için ne ciddi ne cocuksu yapida olmalı ama yinede görsellik önemli.

    Simdi icerik için.

    Birşey araştırırken kendimi kaybettiğimden , adını bile telaffuz edemediğim bir üniversitenin  (japonya, ingiltere...)  Sitesini kurcalarken buluyorum. Sağolsunlar başlık var içerik yok.. maillesecek kadar önemli olmazsa vazgeçiyorum. 

    Yerinde olsam üşenmem tek tek bütün üniversitelerin bilgilerini arşivlerim.  Etkinlikler, duyurular, tezler, projeler, okuldaki bölümler,, akademisyenler isim ve uğraşları ve iletişim bilgileri... ( Tabi üniversiteden izin al) 

    Mesela  OECD sitesi çok hoş buluyorum. Onun benzerini yapacaksın ancak içerik akademik haber ve bilgiler olacak.

    Birisi birşey aradığında direk senin sitene bakacak. 

    Atıyorum. Bilgisayarcısın ve image processing yada iktisatçısın teknoloji ve ekonomi hakkında yazılmış bütün tezlere bir tıkla ulaşmak istiyorum. En azından üniversitesine... ( Üniversite içeriğine izin vermezsede bile ad olarak koyarsın. Zaten ciddi olan bu kadardan sonra arar bulur kişiyi)

    Mekatronik müh. İçin diyelim Lisans, yüksek lisans ve doktora egitimi veren üniversiteler... Tek sayfada listelenebilir...

    Mesela uludağ üniversitesi cok güzel bir sistem yapmış tebrik ediyorum. Onun gibi yapabilirsin.

    Bunun gibi bir arama ( Google gibi düşün) sitesi kur. Köşeyi bir değil iki kere dönersin.

    Biraz acele kaba anlattım ama umarım anlasıldı.

     

    Yani global yapmaya çalış. Dil seceneği koy.

     

    futurist tarafından 22/Tem/17 15:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Konsept güzel görünse de site cok karisik geldi. Düzgün bir cati yok hocam.. 

    Sana daha profesyonel bir fikir vereyim gerci diger arkadaslar da ögrenecek ama olsun önemli olan ülkemiz icin bir seylerin yapilabilmesi :)

    Ben isvicre'de okudum ve burada bazi ortak catilar var bir cok üniversinin altinda oldugu. türkiye de biraz edu internet bu isi yapiyor. 

    Simdi her üniversite SWITCHaai denilen bir login platformunu destekliyor. Yani üniversitede ile ilgili bir websitesine "kendi üniversite" hesabimi kullanarak login olabilirim.  Mesela bilimsel bir arastirma yapmam lazim ve atiyorum makaleleri yayinlayan acm digital library e erismem lazim ( http://dl.acm.org/ ) bunun icin direk kendi üniversite hesabimla login olabilmeliyim. Bu size aai yi ile login olmami destekliyor. Böyle olunca siteye üye olmadan kendi üniversite login bilgimi kullanarak SWITCHaai üzerinden login olabilirim ve esktra bir seye gerekmeden de ögrenci oldugumu kanitlamis olurum.  https://www.switch.ch/en/aai/  

    Bu kisim anlatmak istedigimin bir basamagiydi aslinda :) gelelim asil meseleye: Bir cok sey artik online oldugu icin üniversiteler de, derslerde gösterilen slaytlari, notlari vs online olarak paylasiyor. Tabi ki ödevler vs varsa da onlar da online olarak paylasiliyor ve ögrenci ödevini yaptiktan sonra zip olarak siteye ekleyebiliyor. Aldigi puani vs görebilir falan..

    Böyle bir platform da kullaniliyor. Buna da ILIAS deniyor. Benim gittigim üniversitelerde bu sistem vardi. Yine Switchaai ile login olup üniversitenin tüm bölümlerinin slayt ve notlarina erisebiliyorum (tabi hakkim varsa). Böylece her hoca gereksiz yere bir site acip oradan paylasma zahmetine girmiyor. Hangi dersi takip etmek istiyorsan o derse subscribe olabilirsin. Olduktan sonra o dersin notlarini vs görebilirsin, ayni zamanda sorular sorabilirsin. Dersi alan ögrencilere ya da hocaya (kullanicilara) mesaj yollayabilirsin. Ayrica subscription hoca isterse sifre de koyabilir böylece sifre sahibi kisiler sadece o derse subscribe olabilir notlari görebilmek icin. Ben mezun oldugum icin artik hesabim aktif degil o yüzden gösteremiyorum ama demosunu buldum, asagida linki verdim

    burada bir kac kullanici tipi var. Hangisiyle giris yapmak istiyorsan onla giris yapip anlattigim seyleri görebilirsin. Ben cok pratik buldum bu isi. Kimse özel bir websitesiyle ugrasmiyor, mail yollamayla vs ugrasmiyor. Herkes biliyor ki dersten sonra/once o slaytlar orada yayinlanir, hoca ödev verirse orada yayinlanir vs. Hoca degisse bile baska ders alsan bile hepsi ayni sistemi kullandigi icin ekstra bir arayis icine girmiyorsun. 

    Bu tarz bir sey bildigim kadariyla türkiye'de yok ya da yaygin degil. Ama böyle bir seyi okullara uygulayabilrsen iyi bir katkida bulunmus olursun. Tabi üniversitelerin birlikte calismasi gerekecek bu iste. Bizim kullandigimiz sistemin öncülügünü bern universitesi yapmisti. Onlarin domaini üzerinden AAI ile login olup kendi derslerimizi görüyorduk. Tabi böyle bir sey olmasina gerek yok. Her üniversite kendi ILIAS platformunu kurabilir. Avrupanin en iyi üniversitesi (ya da birisi) ETH zurich de bunu kullaniyor. Bu sistem bir cok universitede kullanilan php tabanli bir open-source sistem. 

     SwitchAAI demosu icin buraya bakabilirsin https://www.switch.ch/aai/demo/ 

    ILIAS icin demo https://www.demo.ilias.de/login.php?target=&client_id=demo&cmd=force_login&lang=en 

    SwitchAAI aslinda shibboleth altyapisini kullaniyor   https://shibboleth.net/about/basic.html

    Alternatif olarak OpenAthens var http://www.openathens.net/ 

     

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2012
    Homo

    Her şeyden önce Türkçe karakter sorunu çözün. Henüz girer girmez kaliteyi etkiliyor font sorunu.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Bildiğim kadarıyla akademikpersonel.org bu işte en önde geliyor. Saat geç olduğu için projenizi detaylı inceleyemedim. Fakat fikir verebilir diye paylaştım. Aranızda yetkin ve kıdemli akademisyenler yoksa eğer, yani doçent ve prof, işiniz baya zor. Akademi camiasının geçmişini, temayüllerini vs bilen isimlerin olması önemli diye düşünüyorum.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2016
    Erkek

    açabilirim hosting ?


    Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Fikirleri ve geri bildirimleri için herkese teşekkürler. Hepsini göz önünde bulunduracağım.

    @visualeffects

    Hangi tarayıcı/işletim sistemi kombinasyonu ile gördün hocam tr karakter problemini? Ya da sitede hangi sayfada/kısımda?

    @unbalanced

    Hocam fikirler güzel ama hem biraz bizim misyonumuz dışında hem de boyumuzu aşar gibi görünüyor. Doğrudan üniversiteler değil ama ülkedeki kurumların ortak çalışması gereken platformlarda bulundum daha önce, bizim kültürümüze pek uygun değil anlattığın şeyler :) Ayrıca ciddi operasyon yükü var. Part time bir proje için fazla korkutucu göründü bana.

    @RimPalace

    Hocam ihtiyacımız olduğunda ilk senin kapını çalarız. Çok teşekkürler teklifin için.


    Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 1966 Toplam Mesaj: 8
wordpress facebook