Yunanistan Adalarını Satıyor
-
Türkiye'nin uzun süreli mücadelesine rağmen ozan Anlaşması ile "Silahsızlandırılması koşuluyla" Yunanistan'a terketmek zorunda kaldığı Ege adaları, komşunun yaşadığı krizle özelleşmek üzere.
İngiliz Guardian gazetesi, hükümetin adaların kamuya ait bölümünün bir kısmını, zenginlere ve lüks turistik tesis inşa edecek girişimcilere satmayı ya da uzun süreli kiralamayı düşündüğünü bildirdi.
Habere göre; Yunanistan, bu strateji sayesinde bölgeye yeni yatırımlar çekerek istihdamı ve vergi gelirlerini artırmak istiyor.
ÜNLÜ OLİGARK DA PEŞİNDE
Guardian, hükümetin ayrıca yapılacak yatırımlarla adalardaki altyapı sorunlarını çözmek istediğini yazdı . Emlak uzmanları bazı adaların zaten satılık olduğunu ve bu adalara daha çok Rus ve Çinli zenginlerin ilgi gösterdiğini belirtiyor.
Yunan adalarıyla ilgilenenler arasında Rusya'nın en zengin kişilerinden Roman Abramoviç'in de ismi geçiyor.
Yunanistan'ın özelleştirmeyi düşündüğü bölgeler arasında ünlü Mikanos Adası da bulunuyor. Adanın üçte biri kamuya ait ve hükümet, bu bölge için yapılacak teklifleri değerlendirmeye hazır görünüyor.
Yunanistan'ın irili ufaklı yaklaşık 6 bin adası bulunuyor. Ancak bunlardan yalnızca 227'sinde yerleşim görülüyor.------------------
bence milli mesele haline getirilmeli o adaları türkler almalı
-
Bence de hoca. İlerde param olursa hep bi ada almayı hayal etmiştim ama olmadı.
Türklere wermezler onları -
The-ExTaCy bunu yazdı:
-----------------------------
Bence de hoca. İlerde param olursa hep bi ada almayı hayal etmiştim ama olmadı.
Türklere wermezler onları
-----------------------------parayı weren düdüğü çalar olayına getirirlerse öle de bi werrler ki..
yıllıardır adalar yüzünden dır dır yediler beynimizi şimdide satıolar mı :S
-
Bu adamlara sağlam bi gusül abdest şart. Önce felaket bi yangın, şimdi ekonomik kriz.. Bakalım sırada ne var?..
-
ne kadar ?
-
adamlar türkmü zengin yunan ve turizmci birine satacaklarmış
-
tigin59 bunu yazdı:
adamlar türkmü zengin yunan ve turizmci birine satacaklarmış
-----------------------------ruslar ilgilenmezdi o zaman :)
-
tahribat olarak para toplayalim, soyle marmaris e nazir guzel bir ada alalim, adini TBT adasi koyariz, sadece tahribat muritleri tatil icin kullanabilir. Cok ragbet olursa yine para toplar bu sefer pansiyon dikeriz. Iyi olmazmi?
-
alan türk vatandaşı olmaz b izde öyle yaparız
-
Türklere vermezler o adaları hocam...
-
sniperscope bunu yazdı:
tahribat olarak para toplayalim, soyle marmaris e nazir guzel bir ada alalim, adini TBT adasi koyariz, sadece tahribat muritleri tatil icin kullanabilir. Cok ragbet olursa yine para toplar bu sefer pansiyon dikeriz. Iyi olmazmi?
çok güzel fikir bende düşünmüştüm kaç para olacakta sanki bana toplar alırız bir tanesini icara veririz olmadı minik paralar karşılığında kiralarız kamp kurdururuz paraya para demeyiz :D