14 Cm PSU İçin Sessiz Fan?
-
-
Bir çözüm buldum arkadaşlar :)
Fanın pin kablosunu kestim kablo ekledim kabloyu kabloların geçtiği yerden çıkartıp molex pine bağladım molex'in 4 kablosu var "Sarı-Siyah-Siyah-Kırmızı"
Soldan sağa
Sarı - Siyah 12V
Siyah - Kırmızı 5V
Devir hızı düştü ses azaldı :) Tek sorun fazla ses yapmasıydı sorun çözüldü.
-
hocam yaptığım tehlikeli birşey bir bildikleri var ki full güçte dönmesini istemişler. İlerde power supply patladı yandı gibi bir sorunla karşılaşma ihtimalin yüksek bütçe varsa önerim yeni nesil sessiz hatta stoplayan psu lara bakman kısa vade de bu işini çözer fakat ileride başına hoş olmayan şeyler gelebilir. İşin sonunda psu gelen 220-230v daha düşük voltlara düşürmeye çalışıyor ve bu sırada ısı ortaya çıkıyor.
-
OCEANUS bunu yazdı
Bir çözüm buldum arkadaşlar :)
Fanın pin kablosunu kestim kablo ekledim kabloyu kabloların geçtiği yerden çıkartıp molex pine bağladım molex'in 4 kablosu var "Sarı-Siyah-Siyah-Kırmızı"
Soldan sağa
Sarı - Siyah 12V
Siyah - Kırmızı 5V
Devir hızı düştü ses azaldı :) Tek sorun fazla ses yapmasıydı sorun çözüldü.
Fan yavaş döndüğünde PSU'yu yeterince soğutamayacak. Bu durumu göz önüne almışsındır diye umuyorum.
-
Bu fikri aerocool ile paylaşmalısın, onların aklina gelmemiştir :)
-
Hocam devrim niteliğinde bir çözüm bulmuşsun tebrikler. Çözümün fan hızı ayarlanmayan PSU endüstrisine darbe gibi inecek nitelikte.
Yurdum insanına imkan verilse neler yapacak ama işte..
-
-
-
Çözüm mantıklı ama büyük riskli..
Ben olsam yapmazdım. 13-14 yaşında böyle bir işten yangın çıkıyordu sonra oynasmadim..
Belki otomatik hız ayarli psu vardır onlara bakmak lazım.
-
Fan hızını ayarlayabileceğin kontrol devreleri var. Örnek: https://www.quietpc.com/fanmate2
Oyun açacağım veya 4k film izleyeceğim zaman son hıza ayarlıyordum, diğer zamanlarda düşük ayarda tutuyordum.
3 pinli olmasına aldanmayın, giriş soketini 2 pin soket girecek şekilde kestiğinizde 2 pinli fanların da hızını ayarlayabiliyor. Sadece kaç devirde döndüğü vs. bilgilerini alamazsınız.