folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 14 Cm PSU İçin Sessiz Fan?

14 Cm PSU İçin Sessiz Fan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

500W Aerocool PSU var içinde 14 cm 2 pinli fan var bu fanı değiştirmek istiyorum 2 pinli sessiz fan öneriniz ne olur?

PSU fan hızına müdahale edemiyoruz sanırım o yüzden değiştirmek istiyorum.

2 pinli soketlerde fan maksimum hızda dönüyordu galiba 3-4 pinde volt değerleri düşüyor diye biliyorum.

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Bir çözüm buldum arkadaşlar :)

Fanın pin kablosunu kestim kablo ekledim kabloyu kabloların geçtiği yerden çıkartıp molex pine bağladım molex'in 4 kablosu var "Sarı-Siyah-Siyah-Kırmızı" 

Soldan sağa 

Sarı - Siyah 12V

Siyah - Kırmızı 5V 

Devir hızı düştü ses azaldı :) Tek sorun fazla ses yapmasıydı sorun çözüldü.

OCEANUS tarafından 01/Kas/24 01:25 tarihinde düzenlenmiştir

KNOWLEDGE IS POWER!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

hocam yaptığım tehlikeli birşey bir bildikleri var ki full güçte dönmesini istemişler. İlerde power supply patladı yandı gibi bir sorunla karşılaşma ihtimalin yüksek bütçe varsa önerim yeni nesil sessiz hatta stoplayan psu lara bakman kısa vade de bu işini çözer fakat ileride başına hoş olmayan şeyler gelebilir. İşin sonunda psu gelen 220-230v daha düşük voltlara düşürmeye çalışıyor ve bu sırada ısı ortaya çıkıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    OCEANUS bunu yazdı

Bir çözüm buldum arkadaşlar :)

Fanın pin kablosunu kestim kablo ekledim kabloyu kabloların geçtiği yerden çıkartıp molex pine bağladım molex'in 4 kablosu var "Sarı-Siyah-Siyah-Kırmızı" 

Soldan sağa 

Sarı - Siyah 12V

Siyah - Kırmızı 5V 

Devir hızı düştü ses azaldı :) Tek sorun fazla ses yapmasıydı sorun çözüldü.

Fan yavaş döndüğünde PSU'yu yeterince soğutamayacak. Bu durumu göz önüne almışsındır diye umuyorum.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu fikri aerocool ile paylaşmalısın, onların aklina gelmemiştir :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam devrim niteliğinde bir çözüm bulmuşsun tebrikler. Çözümün fan hızı ayarlanmayan PSU endüstrisine darbe gibi inecek nitelikte.

Yurdum insanına imkan verilse neler yapacak ama işte..

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Sessiz fan mucidiiiii

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Onereceginiz sessiz fan varsa paylasin arkadaslar o zaman ben baktim bulamadim 2 pinli cogu suan uzerindeki gibi siradan fanlardan. Hiz ayari yapamadan maksimum seviyede donuyor.

12V ile maksimum devir hizinda inanilmaz ses oluyor.

Kanatlari ozel tasarima sahip olanlardan bulsam alayim 2 pinli

KNOWLEDGE IS POWER!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Çözüm mantıklı ama büyük riskli.. 

Ben olsam yapmazdım. 13-14 yaşında böyle bir işten yangın çıkıyordu sonra oynasmadim..

Belki otomatik hız ayarli psu vardır onlara bakmak lazım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Fan hızını ayarlayabileceğin kontrol devreleri var. Örnek: https://www.quietpc.com/fanmate2

Oyun açacağım veya 4k film izleyeceğim zaman son hıza ayarlıyordum, diğer zamanlarda düşük ayarda tutuyordum.

3 pinli olmasına aldanmayın, giriş soketini 2 pin soket girecek şekilde kestiğinizde 2 pinli fanların da hızını ayarlayabiliyor. Sadece kaç devirde döndüğü vs. bilgilerini alamazsınız.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
Toplam Hit: 651 Toplam Mesaj: 10
ses fan power supply