folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 1500 Robot İstanbul’A Geliyor (Robocup 2011)

1500 Robot İstanbul’A Geliyor (Robocup 2011)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dünya genelinde 40 ülkeden 3000′e yakın robot araştırmacısı, yaptıkları 1500’ü aşkın robotla, 5-11 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları’nda birbirleriyle yarışacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nden 9, gençler kategorisinde ise İzmir TAKEV Lisesi’nden 2 takım temsil edecek.

Türkiye’de ilk kez yapılacak robot olimpiyatları, 1997 yılından beri düzenli olarak her yıl başka bir kıtada gerçekleştiriliyor. Başvurular ulusal ve uluslararası ön elemelerden geçirildikten sonra Robot Olimpiyatları’na katılacak yarışmacı takımlar belirleniyor. Yarışmaya katılan takımlar bir öğretim üyesi liderliğindeki üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Geliştirilen robotların, ortamdaki nesneleri tanıyıp algılaması, ortam içerisindeki konumunu hassas bir şekilde sadece algılayıcılar kullanarak belirlemesi, engellere çarpmadan ilerlemesi, yarışmanın amacına göre örneğin futbol için top sürmesi, paslaşması, şut çekmesi, takım olarak katılınan yarışmalarda diğer robotlarla takımın amacına göre eşgüdüm sağlayarak davranışlarını belirlemesi gibi özellikler taşıması gerekiyor.

Xerox, inovasyona yönelik geleceğin teknolojilerini desteklemek amacıyla, bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları’na sponsor oldu. Xerox, RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları’na ihtiyaç duyulan teknik hizmetlerin bir bölümüne, ürün ve çözümleriyle destek sağlayacak.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Gitmek lazım arkadaşları bır organıze edıyımde ızın gunumde bır ugrayım :)

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hite bak mesaj sayısına bak ilginç :| kimse ilgilenmiyor mu yav robotlarla :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ben hakem olarak basvurdum almadilar :/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enis
    Enis's avatar
    Erkek

Standart oalrak bizler zombi ve robotvari yasadigimiz icin ilgimizi cekmiyor galiba :D :D

TBT
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

1 günle kaçırıcam :(

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ashitaka
    Ashitaka's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:
    -----------------------------

ben hakem olarak basvurdum almadilar :/

Aynen :/ Ama hazır gelmiş, gitmek lazım :)

Süngerler asla kötü bir gün geçirmez.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilyas208
    ilyas208's avatar
    Erkek

BlackApple bunu yazdı:

hite bak mesaj sayısına bak ilginç :| kimse ilgilenmiyor mu yav robotlarla :|

Biz ilgileniyoruz ya benim arkadasım hakem olarak başvurdu ve başvurusu kabul edildi ve 2 tane davetiyesi var normalde giriş ücretli gitmek isteyen olursa ayarlamaya çalılşırım söz vermiyorum ama 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

gitsinler başka yerde oynasınlar

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

robotunu da al git!

şaka bir yana da cumartesi sınavım var 12'de bitiyor o gün veya pazar gidebilirim. bilet ayarlayabilecek olan var mı?

. . .. . ... .
Toplam Hit: 1900 Toplam Mesaj: 10