16F877 İle Servo Motor Hız Ayarı
-
Merhaba arkadaşlar
pic16f877 ile servo motor hızını değiştirmek istiyorum şuanda yaptığım proğram ile istediğim açıya dönüş sağlayabiliyorum
ancak bu dönüş hızını bi türlü değiştiremedim kare dalgaların genliği ile oynamak geldi aklıma anca bu sefer motorun gücü düşücek
pic çıkış voltajını nasıl düşürebilirim ? veya başka bi hızı nasıl değiştirebilirim fikri olan kaynakta bulamadım nette
-
mesela:D
set_pwm_duty(240);
-
servoya gönderdiğin değeri bir kerette arttırırsan datasheetinde belirtilen değerde ki hızda hareket eder...ama diyelim 40 dereceden 90 dereceye çıkartacan açıyıbunu yaparken bir döngü kur ona göre for netx ile arttır değeri istediği hızda...
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------servoya gönderdiğin değeri bir kerette arttırırsan datasheetinde belirtilen değerde ki hızda hareket eder...ama diyelim 40 dereceden 90 dereceye çıkartacan açıyıbunu yaparken bir döngü kur ona göre for netx ile arttır değeri istediği hızda...
-----------------------------pause ile beklete beklete yap diyorsun sanırım döngünün içerisinde.. ama o işime yaramıyor çok fazla titreme yapıyor çizgi çizdiricem ona uygun olmalı
habitrail bunu yazdı:
-----------------------------mesela:D
set_pwm_duty(240);
-----------------------------araştırıyorum pwm ile servo motor sürmek galiba..
-
http://320volt.com/mikrodenetleyici-uygulamalari-bilgiler-pic-c-pic16f877/
burdaki notlarda istediğin hız ayarı var sanırım