16F877 İle Servo Motor Hız Ayarı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZodoR
    ZodoR's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar 

pic16f877 ile servo motor hızını değiştirmek istiyorum şuanda yaptığım proğram ile istediğim açıya dönüş sağlayabiliyorum

ancak bu dönüş hızını bi türlü değiştiremedim kare dalgaların genliği ile oynamak geldi aklıma anca bu sefer motorun gücü düşücek 

pic çıkış voltajını nasıl düşürebilirim ? veya başka bi hızı nasıl değiştirebilirim fikri olan kaynakta bulamadım nette

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habitrail
    habitrail's avatar
    Erkek

mesela:D

set_pwm_duty(240);

Düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

servoya gönderdiğin değeri bir kerette arttırırsan datasheetinde belirtilen değerde ki hızda hareket eder...ama diyelim 40 dereceden 90 dereceye çıkartacan açıyıbunu yaparken bir döngü kur ona göre for netx ile arttır değeri istediği hızda...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZodoR
    ZodoR's avatar
    Erkek

ricin bunu yazdı:
    -----------------------------

servoya gönderdiğin değeri bir kerette arttırırsan datasheetinde belirtilen değerde ki hızda hareket eder...ama diyelim 40 dereceden 90 dereceye çıkartacan açıyıbunu yaparken bir döngü kur ona göre for netx ile arttır değeri istediği hızda...

pause ile beklete beklete yap diyorsun sanırım döngünün içerisinde.. ama o işime yaramıyor çok fazla titreme yapıyor çizgi çizdiricem ona uygun olmalı

habitrail bunu yazdı:

mesela:D

set_pwm_duty(240);

araştırıyorum pwm ile servo motor sürmek galiba..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://320volt.com/mikrodenetleyici-uygulamalari-bilgiler-pic-c-pic16f877/

burdaki notlarda istediğin hız ayarı var sanırım

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 1653 Toplam Mesaj: 5