24 Aylık İnternet Taahhüt Süresinin Bitiminden Önce Fesih Hk.
-
Merhabalar, 2023 yılının mart ayının sonlarında 24 aylık türk telekom 24 mbps internete başvurmuştum.
ancak ofisten ayrılmam sonucu diğer ortaklar benden sonra kullanmaya ve yerime faturayı ödemeye devam ettiler.
şimdi onlar da iş yerinden ayrılacaklar internet boşa düşecek.
sonuç olarak 11. aydayız. mart ayının sonunda 1. yılımız sona erecek.
ben de 12. ayın sonunda sözleşmeyi uzatmka istemiyorum deyip sözleşmeyi fesih etmeyi düşündüm.
bugün türk telekom 3900 civarı bir miktar bana cezai bedel çıkardılar.
24 aylık taahhüt süresinin usûl ve Yasa'ya uygun olmadığından, Thh'ye başvuruyu düşünüyorum ama konu hakkında tecrübesi olan ve 12 aylık süre sonunda fesih başvurusunda bulunması hâlinde cezai bedel ödemeyen birileri var mı aramızda ?
-
Onun çözümünü çoktan buldular. 24 aylık değilde 1 sene için 1. dönem, diğer sene içinde 2. dönem diyorlar. Yani iki partide taahhüt yapıyorlar. 1 ay için o kadar ceza çıkarmazlar onu salllamışlar. Tabi sıfırdan kurulum yaptırmadıysanız.
-
mkyb bunu yazdı
Onun çözümünü çoktan buldular. 24 aylık değilde 1 sene için 1. dönem, diğer sene içinde 2. dönem diyorlar. Yani iki partide taahhüt yapıyorlar. 1 ay için o kadar ceza çıkarmazlar onu salllamışlar. Tabi sıfırdan kurulum yaptırmadıysanız.
1 ay için o kadar çıkarmazlar derken hocam ?
kullanılan ay kadar x kullanılan indirim süresi üzerinde hesaplıyorlar, işte 11 ay kullandınız biz size aylık 500 lira yerine 250 tl den verdik diyorlar, aradki fark 250₺ diyor o zaman kullanılan ay kadar farkı ver diyor.
250x11 gibi bir hesap.
ben şimdi 11. aydayım. 12. ay içinde fesih edersem benden cezai bedel alabilirler mi alamazlar mı ? sorum aslında bu.
-
Normalde 1 yıldan fazla taahhüt yasal olarak olmuyor fakat tarifeyi yüksekten yapıp indirim olarak ve indirimlerin geri iadesi olarak talep ediyorlar ali veli veli ali olayı.
Şimdi sana ne yapacağını söyleyeyim. Base..
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
-
Hocam onuda çözdüler onda da şöyle bir şey yapıyorlar
Örnek veriyorum 12 aylık sözleşmen var ya sen 2. ay da iptal etmek istedin kullandığın süremi daha fazla kalan süren mi 2 ay kullandın 10 ay kaldı bu yüzden 2 ayı baz alıyorlar normalde 500 yerine 250 den 2 ay boyunca verdik diyip 2 aylık toplam indirim tutarı olan 500 tl yi isteyebilirler
Ama 12 aylık sözleşmende geldin 11. aya kalan ayın 1 ay bu seferde kalan ayın az olduğu için onu baz alıyorlar 1 ay kaldı ödemediğin 1 ay ne kadar 250 tl mi senden max onu alabiliyorlar
Yani kalan ay yada kullanılan aydan hangisi daha az ücret çıkıyor ise o baz alınır
-
ille de ibnelik yapmak istersen ofisin adresini bir köye taşı fiber olmadığı için sözleşme fesh olur bişey alamazlar senden :)
-
Alt yapı olmayan bir yere nakil talebinde bulun ama ibnelik yapıp ikamet istiyorlar bazen ayarlayabileceğin bir yer olsun.
-
LNAU bunu yazdı
Alt yapı olmayan bir yere nakil talebinde bulun ama ibnelik yapıp ikamet istiyorlar bazen ayarlayabileceğin bir yer olsun.
doğrulanabilir belge istiyorlar, e-devletten alınan belgelerde karekod var, eğer üzerinde oynama yaparsanız bilgiler uyuşmazsa yapmazlar, üzerine bir de resmi belgede sahtecilikten suç duyurusunda bulunabilirler, büyük sıkıntı...
-
ikametgahı altyapı olmayan adrese taşıdığınızda istenen ikametgah adresini banka üzerinden ikametgah değişikliği yapın işlem tamamlanana kadar bekleyin ve işlem tamamlandığında ikametgahıızı geri taşıyın.
-
mchacker bunu yazdı
ikametgahı altyapı olmayan adrese taşıdığınızda istenen ikametgah adresini banka üzerinden ikametgah değişikliği yapın işlem tamamlanana kadar bekleyin ve işlem tamamlandığında ikametgahıızı geri taşıyın.
Bu ne demek?
Banka uzerinden derken resmi ikametle bankanin nasil bir iliskisi var?