folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 25 Kameralı Sistem Kurdurulacak / Tekliflere Açığım

25 Kameralı Sistem Kurdurulacak / Tekliflere Açığım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

arkadaşlar selamlar;

Tavuk çiftliğimiz için yaklaşk 25 kameralı (iç + dış) sistem kurduracağız. Tavuk kümesinin uzunluğu yaklaşık 100 metre ve üzerinde güneş panelleri mevcut. Kümesin içini, dışını ve çatısını izleyebileceğim sistem kurdurtmak istiyorum. Kamera kurulacak yerde Turkcell Superbox mevcut. 60 download 20 upload civarında hız alıyorum.

sistem kurduralcak yer Bolu / Göynük'te. Tekliflere açığım. Ayrıca sistemi kurdururken nelere dikakt etmem gerekiyor ?

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Mm yani görüş açısı değeri önemli. Değer ne kadar düşerse görüş açısı o kadar genişler. Ancak görüntü doğal olarak balıkgözü efektli olur. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Öncelikle sistemi kurdurma konusunda aldım taktım işi basit bir iş sen kendin de yaparsın, önemli olan ayarlamasını yapacak sistemi düzgün çalışır şekilde ayar etmektir.

Öncelikle IP sistem öneririm;

1. Kurulum sonrası teknik desteği iyi olmalı

1.1. Montaj işinden sonra kırıldı koptu bilmem ne işleri çok mühim değil kendin de müdehale eder halledersin ama sistem işleyisinde sorun olursa işi bilen anlayan adamın bakması adına destek olayı önemli (Götü sıkışan distrübitör e dönüyor genelde, o zaman da işi bilene denk gelirsen güzel yoksa ırzına geçiyorlar sistemin)

2. Montaj öncesi bi keşif çalışması yapılmalı, keşifte birlikte dolanıp herşeyi net şekilde söylemeniz ve okeyleşmeniz lazım

2.1. Sistem kurulmadan önce sistem şemasını size atsın, kafanıza yatsın sonra onaylayın

2.2. Networkdeki cihaz bant genişliklerini iyi hesap etsinler, daralma bunalma, şişme vs. olmasın, canınızı sıkar

2.3. Kamera ve NVR seçiminde ihtiyacınız olana göre seçim yapın(siz anlatın onlar seçecek, anlattıklarınızı da yazılı şekilde onlara iletin, sözde kalmasın sonra abi sen böyle dedin bilmem ne çok oluyor)

2.4. Ucuza kaçma (Hikvision veya Dahua tercih edebilirsin, kablolama için de HCS olabilir, dandik kablolar bir zaman sonra bir şekilde can sıkabiliyor, sistemi güzelce rack kabin içine dizdir tertemiz düzenli olsun, kablo sonlandırmaları vs. herşey nizami olsun)

2.5.  Geniş alanlar için speeddome tercih et, hem devriye attırırsın, hem manuel hem oto zoom yaptırırsın, kendi preset lerini oluşturup sanki masada biri oturup bakıyormuş gibi kullandırablirin yani bot gibi (Bunların bir dezavantajı devriye yaparken kafayı sağa çevirince soldaki açılar tekrar oraya bakana kadar kör kalmakta, çok önemli yerlere sabit kamera koy)

3. Montaj bitiminde ayarlamaların düzgün yapılması lazım

3.1. FPS, Bitrate vb. değerlerin kameranın desteklediği maksimuma çekip maksimum verim ile kullanın

3.2. NVR ve kameralar sisteme dahil edilmeden önce hepsinin en son firmware leri atılıp öyle işlem yapılsın

3.3. Kurulan sistemin şemasını alın, ip bilgileri, ne nerde vs. 

3.4. Tarih/saat gibi temel sistem ayarlamaları düzgün yapılsın

3.5. Sistemde izleme yapacak kullanıcılar birbirinden ayrılıp yetkileri belirlenerek oluşturulsun

4. İşten anlamıyorsan yılda bir bakım yapılması adına sözleşmeye maddeni ekle, gelsin baksınlar ne olup bitiyor, eksik gedik var mı yok mu vs.

5. Sabitlerde motorize kullanmaya gerek yok, görüş açıları uzamayacak şekilde ardışık snatdart sabit kamera taktırsan yeterli olur. Motorizelerde fiyat artıyor.

6. Ses kaydı istemiyorsan ses kaydı olmayan modellerden al boşuna mikrofona bilmem ne özelliklerine para verme

7. Kameraların açıları birbirlerinin açılarına biraz girsin Mesela 1 koridor düşün en dipten yürümeye başladım CAM1 in açısında görünüyorum uzun koridoru yürümeye devam ediyorum CAM1 in açısının sonuna geldiğimde CAM2 nin başlangıcında görünmeliyim yani hem CAM1 in sonu hem CAM2 nin başında görünmeliyim ki kör nokta olmasın, bazen öyle bir açıda olay oluyor ki vay aq bura nasıl görünmüyor falan diyorsun... 

İlk aklıma gelenler bunlar. 

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

hocam konudan alakasız kapasite ne kadar kümesin

om mani padme hum
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErQun
    ErQun's avatar
    Erkek
    dcpromo bunu yazdı

Öncelikle sistemi kurdurma konusunda aldım taktım işi basit bir iş sen kendin de yaparsın, önemli olan ayarlamasını yapacak sistemi düzgün çalışır şekilde ayar etmektir.

Öncelikle IP sistem öneririm;

1. Kurulum sonrası teknik desteği iyi olmalı

1.1. Montaj işinden sonra kırıldı koptu bilmem ne işleri çok mühim değil kendin de müdehale eder halledersin ama sistem işleyisinde sorun olursa işi bilen anlayan adamın bakması adına destek olayı önemli (Götü sıkışan distrübitör e dönüyor genelde, o zaman da işi bilene denk gelirsen güzel yoksa ırzına geçiyorlar sistemin)

2. Montaj öncesi bi keşif çalışması yapılmalı, keşifte birlikte dolanıp herşeyi net şekilde söylemeniz ve okeyleşmeniz lazım

2.1. Sistem kurulmadan önce sistem şemasını size atsın, kafanıza yatsın sonra onaylayın

2.2. Networkdeki cihaz bant genişliklerini iyi hesap etsinler, daralma bunalma, şişme vs. olmasın, canınızı sıkar

2.3. Kamera ve NVR seçiminde ihtiyacınız olana göre seçim yapın(siz anlatın onlar seçecek, anlattıklarınızı da yazılı şekilde onlara iletin, sözde kalmasın sonra abi sen böyle dedin bilmem ne çok oluyor)

2.4. Ucuza kaçma (Hikvision veya Dahua tercih edebilirsin, kablolama için de HCS olabilir, dandik kablolar bir zaman sonra bir şekilde can sıkabiliyor, sistemi güzelce rack kabin içine dizdir tertemiz düzenli olsun, kablo sonlandırmaları vs. herşey nizami olsun)

2.5.  Geniş alanlar için speeddome tercih et, hem devriye attırırsın, hem manuel hem oto zoom yaptırırsın, kendi preset lerini oluşturup sanki masada biri oturup bakıyormuş gibi kullandırablirin yani bot gibi (Bunların bir dezavantajı devriye yaparken kafayı sağa çevirince soldaki açılar tekrar oraya bakana kadar kör kalmakta, çok önemli yerlere sabit kamera koy)

3. Montaj bitiminde ayarlamaların düzgün yapılması lazım

3.1. FPS, Bitrate vb. değerlerin kameranın desteklediği maksimuma çekip maksimum verim ile kullanın

3.2. NVR ve kameralar sisteme dahil edilmeden önce hepsinin en son firmware leri atılıp öyle işlem yapılsın

3.3. Kurulan sistemin şemasını alın, ip bilgileri, ne nerde vs. 

3.4. Tarih/saat gibi temel sistem ayarlamaları düzgün yapılsın

3.5. Sistemde izleme yapacak kullanıcılar birbirinden ayrılıp yetkileri belirlenerek oluşturulsun

4. İşten anlamıyorsan yılda bir bakım yapılması adına sözleşmeye maddeni ekle, gelsin baksınlar ne olup bitiyor, eksik gedik var mı yok mu vs.

5. Sabitlerde motorize kullanmaya gerek yok, görüş açıları uzamayacak şekilde ardışık snatdart sabit kamera taktırsan yeterli olur. Motorizelerde fiyat artıyor.

6. Ses kaydı istemiyorsan ses kaydı olmayan modellerden al boşuna mikrofona bilmem ne özelliklerine para verme

7. Kameraların açıları birbirlerinin açılarına biraz girsin Mesela 1 koridor düşün en dipten yürümeye başladım CAM1 in açısında görünüyorum uzun koridoru yürümeye devam ediyorum CAM1 in açısının sonuna geldiğimde CAM2 nin başlangıcında görünmeliyim yani hem CAM1 in sonu hem CAM2 nin başında görünmeliyim ki kör nokta olmasın, bazen öyle bir açıda olay oluyor ki vay aq bura nasıl görünmüyor falan diyorsun... 

İlk aklıma gelenler bunlar. 

dcpromo detaylı bir şekilde yazmış.IP kamera sistemi önceliğiniz olsun.dcpromo yazdıklarına ek olarak. kullanılacak disk 7/24 güvenlik diski dediğimiz ürün olmasına mutlaka dikkat edin. Refurbished(yenilenmiş) disk olmayacağının garantisini isteyin. önerim seagate skyhawk serisi olabilir ben müşterilerime skyhawk bazende wd purple kullanıyorum.Kamera sisteminde markada da aynı şekilde Hikvision ya da dahua markalarına öncelik verebilirsiniz. NVR(IP sistem için) cihazınızın birden fazla disk desteğinin olmasına dikkat edin.  Bakım sözleşmesi yapın ve cihazlarınızın firmware updatelerinin güncel olmasını kurulumcu tarafından talep edin.

Dışarıdan sabit ip ile izleyecekseniz ki süperbox ile 32 li hikvision ip sistem kurduğum bir yer var 32 kamera 4mpli sistem sabit ip ile gayet akıcı şekilde izlenmekte.Dışarıdan erişim için kare kod yerine sabit ip izleme durumunuz portlarda NAT yapılmasını isteyin. örneğin 8000 portunu 8811 yada 8855 gibi bir porta translate ettirin. ben uzaktan dvr a tarayıcı ile erişeceğim zaman da 80 portunu belirlediğim farklı bir port ile erişmekteyim. (http://xx.xx.xx.xx:5588) gibi.

Sesli kamera kullanmanız gerekirse Hikvisionda dahili mikrofonlu 4mp modellerin mikrofon ses kaliteleri iyi. ip kamerada harici mikrofon eklenen kamera modellerinde ben ses kalitesini iyi alamadım birden fazla marka model mikrofon kullanmama rağmen.

Kameralarda ip için konuşuyorum dikkat edilmesi gerken en önemli kısım. kamera desteğine göre gece-gündüz geçiş ayarı, WDR, HLC-yüksek ışık dengeleme gibi mod ve ayarları var bunları düzgün ayarladıkları süre sıkıntısı gece ve gündüz görüntü kayıtları alırsın.

Son olarak, elektrik kesintiler voltaj dalgalanmaları gibi durumlara karşı poe switch ve nvr cihazının önüne mutlaka Online UPS koymanızı öneririm. cihazların uzun süre kullanmanız adına.

Bazen ne kadar az bakarsan, o kadar çok görürsün!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahramann
    Kahramann's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Düşündüğün bütçe ne kadar hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

Söylenenlerin hepsini yapmaya kalksan 100 bin gibi bir maliyet çıkar sanirim ayrıca 25 kamera 4 MP  1 aylık kayıt tutayım dersen 20 TB en az bir disk lazım nvr ile kameralar arasında uzaklık varsa mecburen fiber kullanman gerekir ara swichler 10/100 kurtarır herhalde 

Dahua

Univew

Kullanıyorum kameralar konusunda 8 li swichler 10/100 

16 li swichler 10/100/1000 bunlar fiber kablo ile bağladım yaklaşık bir senedir sorunsuz uzaktan izleme oluyor 3-5 bakma yakında bir işletmeye kurdurman senin karina gibi duruyor 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek
    Foxxxxxx bunu yazdı

Söylenenlerin hepsini yapmaya kalksan 100 bin gibi bir maliyet çıkar sanirim ayrıca 25 kamera 4 MP  1 aylık kayıt tutayım dersen 20 TB en az bir disk lazım nvr ile kameralar arasında uzaklık varsa mecburen fiber kullanman gerekir ara swichler 10/100 kurtarır herhalde 

Dahua

Univew

Kullanıyorum kameralar konusunda 8 li swichler 10/100 

16 li swichler 10/100/1000 bunlar fiber kablo ile bağladım yaklaşık bir senedir sorunsuz uzaktan izleme oluyor 3-5 bakma yakında bir işletmeye kurdurman senin karina gibi duruyor 

Bende köye 8 li kamera sistemi kurucam.Forumlarda gezdim. Dahua, haikon ile hikvision  herkes öneriyor. İşten anlayan müritlerin başka tavsiyeleri varsa söylerse sevinirim.
    Konuyu açan arkadaşım bence kameranı kendin kur , o kadar zor birşey değil. 

Toplam Hit: 923 Toplam Mesaj: 8
kamera güvenlik güvenlik