250Gr Altı Drone Uçuş İçin Nasıl İzin Alınır ?
-
Arkadaşlar 2 dakikalık işlerim oluyor. bir cadde üzerinde bir dükkanı 2 dakka havadan çekmem gerekiyor. drone djı mini pro 4
iha sistemine kayıt olmuyormuş 500gr altı için..
bir form yapmışlar onu doldurup yolluyosun 2 hafta içinde geri dönüş yapıyorlarmış o da kesin değil yani onaylanması..
bunun daha hızlı bir yolu yok mu örneğin o ilin valiliği kaymakamlığına gidip hemen izin çıkarmak gibi bir prosedür yok mu bu konuda tecrübeli arkadaşlar var mı ?
-
hocam dji in kendi uygulamasında hangi alanlarda serbest uçuş yapabileceğin görünüyor, yeşil alanlar serbest, mavi alanlarda ise uçuş izne tabi, kırmzı alanlar ise yasaklı, genellikle havalimanları ve civarı kırmızı alan oluyor.
mavi alanlar ise şehir merkezlerinde yaygındır. bunun için maalesef önceden yazılı izin alman gerekiyor, eğer yakalanırsan adli süreç başlatılır.
-
250 gr :)
-
Eğer amatör İHA ehliyetin varsa biraz zor. En son İHA ehliyeti olanlara veriyorlardı izinleri şimdi değişti mi bilmiyorum. Ne yazık ki işlemi hızlandırmak için tanıdık lazım, her halükarda bekletirler. Risk alıp izinsiz uçarsan ve yakalanırsan cezası can yakar
-
ticari için ehliyet aldığımda ve sisteme pilotluk kaydı yaptığımda bu minik dronu kırmızı alanlar içinde uçurabilir miyim izin çıkıyor mu ?
biraz araştırdım kırmızı alanlar için izin alabileni duymadık diyorlşar internette..
sıkıntı şu şehrin ticari canlılığı şehir merkezinde.. havalimanı da şehir merkezine 10km mesafede. benim bütün işlerim merkezde olacak para döküp ehliyet almaya değer mi acaba..
her yer kırmızı anasını sattığımın şehrinde
-
x Hakkinen bunu yazdı
ticari için ehliyet aldığımda ve sisteme pilotluk kaydı yaptığımda bu minik dronu kırmızı alanlar içinde uçurabilir miyim izin çıkıyor mu ?
biraz araştırdım kırmızı alanlar için izin alabileni duymadık diyorlşar internette..
sıkıntı şu şehrin ticari canlılığı şehir merkezinde.. havalimanı da şehir merkezine 10km mesafede. benim bütün işlerim merkezde olacak para döküp ehliyet almaya değer mi acaba..
her yer kırmızı anasını sattığımın şehrinde
Dediğim gibi onun garantisi yok ne yazık ki. Uçurduğunda da bir şekilde düşürürler drone boş yere heba olur