Açıköğretim Yardım !
-
Arkadaslar MYO de bilgisayar programcılığı okuyorum allah kısmet ederse bu sene okul bitiyor açık ogretme geçiş hakkım oldugunu bliyorum 4 seneye tamamlamak için fakat hangi bolumlere geçiş yapılabiliyor bnm bitirdiğim bölümden ve hangi bölüme geçsem benim için daha avantajlı ve iş imkanı bol yararlı bir bölüm hangisi olur.kafam cok karısık sudan cıkmış balık gibiyim kendime guvenim kayboldu sayısalım da iyi denemez napmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olmanızı bilgili ve tecrubeli arkadasların bu konuda fikirlerini paylaşmasını istiyorum bölelikle kafamda birşeyler şekillenebilir diye dusunuyorum geyik konusu haline getirmeyin eğlenmek isteyen varsa başka konularda eğlensin ayrıca açıkogretimde atiyorum x bölüme yerleştim aktif ogrencimi olsam daha kolay geçerim sınıfı yoksa bir açıkogretim dersanesine yazılarak mı? yardımlarınız için şimdiden teşekür ediyorum.
-
Bende ayni senin gibi geçiş yaptım. Ve şuan İktisat 4. sınıf öğrencisiyim...
İşletme ve İktisat bölümlerinden birine geçiş hakkın var. Ve bir sene hazırlık okuyorsun... Sonra normal 3. sınıftan devam ediyorsun. Hazırlık notların genel not ortalamanı etkilemiyor...
-
Evet sadece İşletme veya İktisata geçiliyor. Sayısal iyi ise İktisat sözel iyi ise İşletme iyi diyorlar. Bende 2. sınıf myo öğrencisiyim. Kısmetse bende işletme secicem.
-
uluslar arası ilişkler seçme sansımız falan yok yani ? diplomadaki ortalamam bisi değistiriyormu peki yksek veya dsuk olması
-
Malesef suanda sadece bu 2 bölüme geçilebiliyor. Olsa keske. Bende uluslarası ilişkilere geçmek isterdim işletme yerine. Ama malesef. Ortalama 4.00da olsa yönetmelik böyle.
-
sınavsız dikey geçiş ile işletme ya da iktisat'a geçebilirsin, başka bölüme giremiyorsun...
1 yıl intibak(hazırlık: toplam 4 ders var) okuyorsun + 2 yıl(3. ve 4. sınıf) okuyorsun yani myo'dan mezun olduktan sonra 3 yıl daha okuyacaksın :)) dersler çok kasıyo a.q örgün öğretimden bir farkı yok...
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------sınavsız dikey geçiş ile işletme ya da iktisat'a geçebilirsin, başka bölüme giremiyorsun...
1 yıl intibak(hazırlık: toplam 4 ders var) okuyorsun + 2 yıl(3. ve 4. sınıf) okuyorsun yani myo'dan mezun olduktan sonra 3 yıl daha okuyacaksın :)) dersler çok kasıyo a.q örgün öğretimden bir farkı yok...
-----------------------------peki aktif ogrenci olsak mı daha makbul olur yoksa aöf dersanesine gidip sınavlara grsek mi daha basarılı olur ? ayrıca mezun olduktan sonra cevre faktarunude ele alarak ne gibi sektorlerde ne gbi maas ve islerde calisabiliriz... ?