Aliexpress Hakkında Bir Soru? (Sanırım Dolandırıldım)
-
Beyler selam, yaklaşık 20 gün önce http://www.aliexpress.com/store/feedback-score/413332.html bu elemanın feedbacklerine güvenerekten 20 dolara bi polo t-shirt sipariş verdim. adam kargo takip numarası falan filan yolladı. o sırada order confirmation mu neyse onu farketmeden onayladım. adamın verdiği kargo takip numarasını (hongkong post) aratıyorum ama hala sitesinde gözükmüyor, adama mesaj attım gözükmüyor ne ayak gibisinden kargo şirketi geç güncelliyor gibi konuştu. 20 gün oldu suç kargo sitesinde mi? yoksa dolandırıldım üstüne su mu içelim?
kargo numarası da bu RT256234639HK
-
Suyu çok soğuk içme dokunur hocam.
-
Hocam tekrar söylüyorum uluslar arası kargoda kargo takip numarasını kargoyu göndermeden alabiliyorsunuz
adam kargo yaptım demesi senin kargonun yola çıktığı anlamına gelmez
2. olarak bu olay bugün olduysa aliexpress e ticket açıp ödemenin durdurulmasını isteyebilirsin
onlarda sana cevap olarak ödeme siz ödeme yapabilirsiniz diyene kadar yapılmayacaktır yazacaklar
biraz dikkatli olun şu tarz sitelerde
ek olarak kaldıki hongkong post diğer kargo tiplerine göre daha güvenli ve hızlıdır 20 güne kadar kargo eline gelirdi
-
Şu siteden kargo takip noyu kontrol edebilirsin... Guvenilir sitedir..
Edit: Takip Noyu vermişsin baktım, hiçbir şey gorunmuyor. Hemen ticket ac alperin dediği gibi..
-
Hocam order e onay vermeseydin keşke, umutsuz olmamak lazim ama sanirim gitti paran. alperin de dedigi gibi şikayet ederek parayi geri alabilirsin.
-
20 gun kisa bir sure bence. elektronik malzemlerde aninda kargoya verildigi hale bana 5-6 haftada ulasiyor.
-
1 ay sonra ancak gözüken kargolarımıda bilirim hocam. Artık zaten onay vermişsin biraz beklemeye bak bence.
-
hocam ben de sipariş verdikten sonra 20 günde görebildim. 25. günde de geldi zaten. TRye giriş yapana kadar ürün gözükmüyodu :D
-
konu için çinliler bizim insanımızdan daha dürüsttür..göndermezse göndermez ama biraz bekle bakalım hocam..
ayrıca Aliexpress'te kargolama seçeneklerinden " Free ShippingtoTurkey via China Post Ordinary Small Packet Plus" olanı seçmeyin arkadaşlar..bir gönderiyi bu kargı seçeneği ile gönderilmesini kabul ettim. Yanwen denilen bi kargo ile geldi.PTT ile anlaşması yokmuş.ve online olarak sadece Çindeki hareketlerini izleyebildim.Türkiye de bu tür takipsiz kargoları Ptt çalışanları gasp edebiliyormuş.Yada adına teslim edilmediği içn ptt çalışanı uğraşmıyor bu kargo ile ve kapına ya da apartman girişlerine bırakıyor.Burda da kaybolma ihtimali doğuyor.Bu tip kargolama sadece küçük 1-2 dolarlık ürünlede var.dikkat edin
-
murdery bunu yazdı
konu için çinliler bizim insanımızdan daha dürüsttür..göndermezse göndermez ama biraz bekle bakalım hocam..
ayrıca Aliexpress'te kargolama seçeneklerinden " Free ShippingtoTurkey via China Post Ordinary Small Packet Plus" olanı seçmeyin arkadaşlar..bir gönderiyi bu kargı seçeneği ile gönderilmesini kabul ettim. Yanwen denilen bi kargo ile geldi.PTT ile anlaşması yokmuş.ve online olarak sadece Çindeki hareketlerini izleyebildim.Türkiye de bu tür takipsiz kargoları Ptt çalışanları gasp edebiliyormuş.Yada adına teslim edilmediği içn ptt çalışanı uğraşmıyor bu kargo ile ve kapına ya da apartman girişlerine bırakıyor.Burda da kaybolma ihtimali doğuyor.Bu tip kargolama sadece küçük 1-2 dolarlık ürünlede var.dikkat edin
Ben de 2 dolara bir kablo aldım. şubat' ın 2 sinde türkiye girmiş görünüyor ama senin de dediğin gibi Türkiye' de takip numarası yok.
Şu anda beklemekteyim. Senin kargo kaç günde geldi?
-
shock56 bunu yazdımurdery bunu yazdı
Ben de 2 dolara bir kablo aldım. şubat' ın 2 sinde türkiye girmiş görünüyor ama senin de dediğin gibi Türkiye' de takip numarası yok.
Şu anda beklemekteyim. Senin kargo kaç günde geldi?
daha gelmez hocam.
<info>
</info>
16 ocakta almışım.çinden daha 2 gün önce ayrılmış kargo..
başına bela gelmezse :| elime ulaşıcak..ama ne zaman bilmiyorum..satıcıya sordum 30-45 gün arası diyo..lan oha :D
bilmediğimden başa geldi işte 1 dolar verip china post ile alsaydım keşke..gerçi dandik bi game mouse ama neyse işte