Altyapı Olmayan Yerde İnternet?
-
Merhaba hocalar.
Bulunduğum bölgede yalnızca Türk Telekom altyapısı var o da maksimum 4.5mbit civarı hız veriyor. Komşuyla konuştuk dün gece screenshot attı.
Göknet'ten sorgulama yapınca yalnızca Türk Telekom ADSL altyapı gözüküyor.
Alternatiflere bakayım dedim.
Superbox tamamen kotalıya geçim 1TB kota için 2500, 500gb kota için 1500tl civarı istiyor
Türk Telekom magnet'e baktım 800TL 15Mbit limitsiz kota veriyor ancak iletişime geçtiğimde yalnızca altyapı olmayan yerlere veriyorlarmış. ADSL altyapı olduğundan yatıyor.
Vodafone Redbox'ın müşteri hizmetleri rezalet ve kopukluk yaşanıyormuş.
Alternatif aklıma gelmiyor bir türlü.
Yeni yapılaşan bir bölgedeyiz ve müstakil ev var etrafımda hep.
Cimer, Açıkkapı vs sonuç çıkar mı bilmiyorum.
Deneyimi ve tavsiyesi olanları bekliyorum.
-
4mbit güzel bence
en sorunsuz o olacaktır
şöyle bir durum var . ağaç dalı çarpar hat kopar . araba çarpar hat kopar . butür yerlerde ttnet candır . işini birşekilde hallederler . diğerleri anca mail at der .
https://www.hipernet.com.tr/kablosuz-internet-kampanyalari
buda alternatf
samaccc tarafından 06/Tem/24 11:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Merhaba Hocam.. Saha planlamasındayım. Tam olarak lokasyonunuzu belirtirseniz size alt yapınız ile ilgili bilgi sağlayabilirim.
Altyapı yoksa üst yapı var :) Bir mikrotik veya AP siz ve çevrenize 100MB üstü interneti sağlar.
-
İnternet alt yapısı olmadığı yerlerde Çanaktan İnternet, AP veya POP merkezlerinden interneti 30 km kadar sağlanabilir.
Tüm bunlarda rağmen coğrafi özellikler veya lokasyon şartları zor olsada en yapılacak olan Türk Telekomun boş hat sözleşmesidir. boş hattınız olduğunda İnternet Sağlayı firmalar size boş hattan internet sağlayacaktır. Emin olun Türk Telekomdan daha iyi internet hizmeti alırsınız. -
Superbox vb kendinden modemli sistemleri önermem, azıcık hareket ettğinde ya da bir sebeple baz istasyonu değiştiğinde gün içinde hızın 1 mb sınrılanıyor, sistem çok saçma mobil olacaksan vınn lazımmış superbox belirli kordinata tanımlanıyormuş ve baz istasyonundan sana yer ayrılıyormuş başka baz istasyonuna geçince sıkıntı oluyormul ama demiyorki elektrik gidip geldiğinde ya da bi yüklenme odluğunda diğer baz istasyonuna otomadik geçiyor bunlar bunu baştan düzeltelim.
Ayrıca telefona verdikleri bandla data hattına verdikleri band yanı olmuyor, data hattı durmadan data çektiği için stabil ama düşün internet alıyor telefon parça parça çektiğinden maksimum hızda alıyor.
Kota sorunu varsa türktelekom öneririm kota sorunu yok bana 50 gb bile yeter diyosan türkcell data hattı öneririrm.
Data hattını aldıktan sonra da TP link Tr-Mr6400 mr200- mr400 çok zenginsen mr600 router alıcaksın ve simi takıcaksın sonra da telefonun çektiği ehryerde çeken ve rahatlıkla gezebileceğin bir internetin olucak. Ancak Simi taktıktan sonra müşteri temsilcisini 1 hafta boyunca günde.3 defa arayıp internetimin hızı düştü diye şikayet edebilirisin, taki gerçektne işten anlayan birine denk gelinceye kadar, bizde öyle oldu, en son kavga edince birisiyle görüştüm bana hattın neye takılı olduğunu sordu ben de modeme takılı deyince modemin içinden ayar yaptırttı ve sistemlerine tablet değil modem olarak akydettirdi ondan sonra hız problemim kalmadı.
Gemilerde bile bu router ve data hattını kullanıyolar, aslında en optimumu vodafone ama vodafone artık data hattı vermiyormuş sıradan halka.
-
Maalesef en iyisi superbox, benzerlerini denedim ve cok kotu calisiyorlar
-
hocam uydu internet işinde 2 ay kadar çalıştım.
hocam hiç bir alternatif alt yapı olmadığı yerde en iyi çözüm uydu internet bırak adsl vdsl i 4
uydu interneti türkiye de veren 2 firma var
1.si uzynet ( uydu internetin %99 aboneleri uzaynet kullanıyor )
fiyatlar
2.si vodafone uydu internet
önemli nokta şu
uydu interneti adı üstünde uydu ile haberleştiği için çanak kurulumu yapılıyor ve internet size öyle ulaştırılıyor.
download ve upload hızları güzel olsada ping süresi çok yüksek bu ne demek ?
youtube iptv dosya indirme torrent vb. sıkıntı yaşamazsınız fakat online oyun oynayamazsınız zira ping süreleri yüksek.
ayrıca hava şartlarından da etikilendiğini eklemeliyim.
kurulum yaptığımız yerler genelde superbox un bile çalışmadığı alt yapının 0 olduğu yerlerdi.
-
yaw hocam bu gsm hatlarının 3g muhabbetiyle internete girilmiyor muydu derken arattım bulduğum;
https://www.turktelekom.com.tr/blog/tum-blog-yazilari/tasinabilir-internet-nedir-nasil-kullanilir
bu sayfada tarife ve paketleri incleyebilirsiniz diye linki var. işini görür heralde.
-
samaccc bunu yazdı
4mbit güzel bence
en sorunsuz o olacaktır
şöyle bir durum var . ağaç dalı çarpar hat kopar . araba çarpar hat kopar . butür yerlerde ttnet candır . işini birşekilde hallederler . diğerleri anca mail at der .
https://www.hipernet.com.tr/kablosuz-internet-kampanyalari
buda alternatf
Öyle gibi duruyor hocam. Simetrik upload alabilseydik iyi olacaktı. 0.7mbit kadar görünüyor. SQM vs olmadan iyice sıkıntı yaratır gibi geliyor.
TeLeVoLe bunu yazdıMerhaba Hocam.. Saha planlamasındayım. Tam olarak lokasyonunuzu belirtirseniz size alt yapınız ile ilgili bilgi sağlayabilirim.
Altyapı yoksa üst yapı var :) Bir mikrotik veya AP siz ve çevrenize 100MB üstü interneti sağlar.
Mesaj yolladım hocam adresi size.
BerkayCit bunu yazdıMaalesef en iyisi superbox, benzerlerini denedim ve cok kotu calisiyorlar
Limitsiz pakedi kaldırmasalardı alacaktım ama 1TB, 500GB gibi kotalar getirmişler.
500GB Kotalı pakedi limitsiz paketle aynı fiyata veriyorlar şu an.
-
Son kez up!