[Android] Hafıza Kartını Telefon Hafızası Gibi Kullanma (Rootsuz)
-
BU İŞLEM HAFIZA KARTINDAKİ TÜM VERİLERİ SİLER. İŞLEME BAŞLAMADAN ÖNCE YEDEK ALINIZ. TELEFONDAN SÖKÜLEN HAFIZA KARTINI BAŞKA BİR TELEFON VEYA BİLGİSAYAR TANIMAYACAKTIR. ZİRA ANDROİD HAFIZA KARTINI GÜVENLİK İÇİN ÖZEL OLARAK ŞİFRELİYOR. O YÜZDEN DAİMA YEDEK. ;)
---------------------------------------------------------------------
Bu işlem için telefon Android 6 sürümünde olmalıdır. Root gerekmez. Telefon uygulama yüklendikten kısa bir süre sonra otomatik hafıza kartına taşıyacaktır uygulamayı. Kasma yapmaması için en az Class 10 sınıfı hafıza kartı kullanın.
Öncelikle buradan adb.exe indirin :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118
Lise terk İngilizcesi olan biri bu programın dediklerini anlar o yüzden yüklemeyi atlıyorum.
Sonra Başlat > Çalıştır > cmd yazın enter.
adb.exe yazın enter.
Sonra sırasıyla tek tek
adb shell sm list-disks adb shell sm list-volumes all adb shell sm set-force-adoptable true adb shell sm partition disk:179,64 private adb shell sm set-force-adoptable false adb shell sm list-volumes all
yazıp enter diyoruz. 179 rakamlı kodu yazdıktan sonra biraz bekleyin telaşa gerek yok.
Olay tamamdır. Telefonu kapatıp açın. Depolama menüsünden hafıza kartını bulun. Telefona göre değişir ancak depolama için biçimlendir gibisinden bi şey yazması gerek.
KARTTAKİ HER ŞEY SİLİNECEK VE UYGULAMALARI HAFIZA KARTINA KURMAYA HAZIR HALE GELECEK.
Hadi hayırl olsun :)
mkyb tarafından 07/Haz/16 22:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Eğer kast edilen uygulamaları mağazadan doğrudan hafıza kartına kurmaksa şöyle bir yol daha var. 1 dakikalık bile değil.
Samsun S2, Tab4 üzerinde bizzat denedim. Yetersiz hafıza uyarısından kurtuldum.
Bilgisayarda Android SDK yükl olmalıı. Yanlış hatırlamıyorsam özellikle de Android SDK Tools, Android SKD Platform Tools paketleri yüklü olmalı.
Daha sonra
adb shell pm set-install-location 2
Bu kadar. Artık uygulamalar marketten doğrudan hafıza kartına yüklenecek. -
lazım olur çizik
-
Android 4.4.2'de var mı hocam?
-
ne işe yarar peki ?
-
cptprice bunu yazdı
Android 4.4.2'de var mı hocam?
+11111
-
Güzel bilgiler teşekkürler
-
-
LinkinMeTiN bunu yazdı
ne işe yarar peki ?
8 ve 16 GB hafızaya sahip telefon sahiplerinin işine yarar.
Android sürümü en az 6 olmalı aşağısı olmaz. Kitkat'tada olur ancak çoğu yine telefon hafızasında kalıyor ve onun yöntemi farklı.
-
SkynetX bunu yazdı
Eğer kast edilen uygulamaları mağazadan doğrudan hafıza kartına kurmaksa şöyle bir yol daha var. 1 dakikalık bile değil.
Samsun S2, Tab4 üzerinde bizzat denedim. Yetersiz hafıza uyarısından kurtuldum.
Bilgisayarda Android SDK yükl olmalıı. Yanlış hatırlamıyorsam özellikle de Android SDK Tools, Android SKD Platform Tools paketleri yüklü olmalı.
Daha sonra
adb shell pm set-install-location 2
Bu kadar. Artık uygulamalar marketten doğrudan hafıza kartına yüklenecek.J5 denendi olumsuz :(