Android Telefondan Veri Kurtarma
-
Arkadaşlar merhaba.
Android platformunda Keep Safe diye bir program var. Resimleri/videoları şifreleyip saklıyor. Ancak o programdan girilirse görülebiliyor. Eğer biz bu programın içerisindeyken, yani şifrelenmiş haldeyken, bir resmi/videoyu silersek tamamen siliniyor, geri getirmeye çalıştığımızda da veri kurtarma yazılımları fayda etmiyor.
Bunu yapabilecek bir yazılım biliyor musunuz? Piyasada bulunan ne kadar recovery yazılımı varsa istediğimi vermedi. Teknik olarak mümkün değil mi böyle bir şey acaba merak ediyorum.
-
bahsettiğine benzer hide it diye bir program var aynı şekilde programla fotograf videolarını şifrelenmiş birşekilde sd kartta saklıyorsun. bi fotografı facebookda paylasır gibi paylas-hide it yaptıgın zaman galeriden silip programın içine atıyor ama programın içinde unhide var unhide yaptıgın zaman tekrar galeriye atıyor. diyelim ki atmadın sd kartta sfirelenmiş bi sekilde kaldı sen telefona format attın. tekrar o programıın aynı sürümünü yuklersen gorebiliyorsun baska bi surumle sorulmuyor sende o programın aynı sürümüyle dene
-
http://www.wondershare.com/data-recovery/android-data-recovery.html bu programın tam sürümünü denesene hocam bi olacakmı
Data recovery for android (friwalldan dolayı torrent e bakamıyorum günahı çok yazıyor :} )
Hocam kullandığın uygulamanın nasıl bir şifreleme yapığı da önemli ama android olunca büyük ihtimal klasik format değiştirip
sisteme yabancı bi dosya şekline çevirme ve bunu da gizleme şeysi yapıyodur. Belki platform farklı ama Truecrypt programıyla
şifrelenip şifresi unutulan 1tb harddiski (ki full dolu ve dosyalara ne linux ne de alternatifi başka bi sistem altında göremedim)
MinitoolPowerdatarecovery programıyla veri kaybı yaşamadan kurtarabilmiştim. Belki faydası olur.
-
Yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Linkleri deneyeceğim :)