Askerlik Tecilini Bozduracağım Bir Kaç Sorum Var
-
İyi Akşamlar
Askerlik şubesine gidemiyorum çünkü çalışıyorum,
Mümkün mertebe sorularımın cevaplarını alsam pazartesi izin alıp gideceğim
Ona göre de izin almadan tek sefer de işlemleri halletmek istiyorum.
Yani boşu boşuna gitmeyeyim sıkıntı olacak işten.
Açık Öğretim Lisesin de ( 22 Yaşımdayım ) Okuyorum,
Tecil ettiriyordum 3. kez ettireceğim bu yıl sonu ama vazgeçtim.
Şimdi Celp Dönemlerine Baktım da, İnternette yazan bilgiye göreCopy/Paste
Örnek 1: Diyelim ki siz Şubat celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. 30 kasıma kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz şubat celp döneminde askere gidebilirsiniz fakat
Siz 1 aralık ve sonrasında başvuru yaparsanız şubat celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi mayıs celp dönemine yazarlar.Örnek 2 : Diyelim ki siz mayıs celp döneminde askere gitmek istiyorsunuz. Bu durumda 28 şubat tarihine kadar askerlik şubesine başvuru yaparsanız siz mayıs celp döneminde askere
Gidebilirsiniz fakat siz 1 mart ve sonrasında başvuru yaparsanız mayıs celp döneminde askere gidemezsiniz. Sizi ağustos celp dönemine yazarlar.
Şimdi ben şubatta değil mayısta askere gitmek istiyorum. Ödemem gereken iki bin küsür bir borç var işsizim şuan
Parça parça onları halledip ailemin üstüne yıkılmadan azda şehir de sıcak kahve yudumlayıp öyle gideyim diyorum.
Üstte yazanlara göre doğru mudur bu bilgi ? Doğru ise Pazartesi gidip tecili bozduracağım.
Ama gittiğim de şubat askersin derseler ayvayı yerim. Zar zor geçim sağlayan aileye borç yıkıp gitmeyi yediremem.
Varan 2-
Ne tür belge götürüceğim ? Ve de muayene işlemleri o gün mü oluyor ?
Daha sonra mı ?
Ssk'm yok, ve de gss'ye borcum var,
Muayeneyi nerede nasıl ücretle mi ücretsiz mi nasıl yapacağım ?
Tecili bozdurduğum gibi hızlıca muayene mi gerekiyor, Yoksa bozdurmadan önce mi gerekiyor
Gerekli belgeler nelerdir çözemiyorum.
Ufak ve kısa bilgi aktarabilecek olan varsa
Artık bizde yolumuza bakalım :)
Moda Not ; Konuyu buraya uygun olarak gördüm, Lakin başka bir yere aitse silmeyip taşırsan sevinirim. -
Valla celp tarihlerini bilmiyorum ama muayene için ben sağlık ocağına gitmiştim aynı gün. Evrak hatırlamıyorum hiç bi kimlikle gitsen yeter heralde. Onlarda vardır.
Up olsun.
-
livane bunu yazdı
Valla celp tarihlerini bilmiyorum ama muayene için ben sağlık ocağına gitmiştim aynı gün. Evrak hatırlamıyorum hiç bi kimlikle gitsen yeter heralde. Onlarda vardır.
Up olsun.
Şimdi kuzenimle konuştum, Oda tam emin değil ama sağlık raporu götürmüştüm diyor ( 5 Sene önce ) Sağlık ocağından alabilirsin dedi.
Ssk olmadığı için merak uyandırmıştı. -
AYRICA NOT ;
Tsk'nın sitesinde " Celp Dönemleri " menüsünden indirdiğim .xls belgesin de
" 2018 Askerlik Celp Dönemleri " Kısmında
Oturduğum Şehir İstanbul İlçe Bahçelievler de Şubat 2018 Yazıyor+ Benim tek sıkıntım, Gittiğim de Şubatta Askersin demeleri
EricNorthman tarafından 09/Ara/17 20:25 tarihinde düzenlenmiştir
Onca işi gücü sıkıntıyı aileye yükleyip gidemem. Bozdurduktan sonra geri de dönemeyiz.
Bu Tsk'da baktığım Celp Dönemlerin de yazan Şubat 2018 Beni çelişkiye düşürdü.
Benim Askerlik şubem Şubat dönemimi alıyor şuan sadece ?
Gidersem Mayıs'a değil de Şubat'a mı gömecekler beni acaba ?
Çünkü " Mayıs " ayın da gitmem gerek. -
Sen şuan bozarsan en yakın şubat celp var onda gidersin. Ama şuda var sen bozdn şubatta gitmek istiosun belki çok talep olcak seni sonraki celpe atıycaklar bilemezsin. Ama şuan bozarsan ilk celp şubat olduğu için onda %90 gidersin. Sen o celp yani şubat celp başvurusu bittikten sonra mayıs açıldığında bozdur. Ama mayıs celpte çok yoğun olursa seni sonrakine atma durumları var unutma. Askerdeyim çok giremiyorum siteye.
-
archair23 bunu yazdı
Sen şuan bozarsan en yakın şubat celp var onda gidersin. Ama şuda var sen bozdn şubatta gitmek istiosun belki çok talep olcak seni sonraki celpe atıycaklar bilemezsin. Ama şuan bozarsan ilk celp şubat olduğu için onda %90 gidersin. Sen o celp yani şubat celp başvurusu bittikten sonra mayıs açıldığında bozdur. Ama mayıs celpte çok yoğun olursa seni sonrakine atma durumları var unutma. Askerdeyim çok giremiyorum siteye.
Hocam çok teşekkür ederim. Sana da hayırlı teskereler dilerim
Şubat Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım
Mayıs Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat
Ağustos Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs
Kasım Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos
Yazıyor internette. O zaman ne geç ne de erken gideyim.
Şubat celbinin kapanması için Ben Şubat 15'e kadar bekleyeyim.
Mayıs celbi için son tarih de 28 Şubat.
Ben 15 Şubatta gidip bozdurayım. Heral de 15 gün kala da askere almazlar -
telefon açıp askerlik şubesine sorabilirsin
-
Hocam selamlar. Ne Şubatı ne mayısı. Devrelerinle gidersen devre kaybı olmazsin.Askere asker lazim sen tecilini bozarsan hemen askere gönderirler seni buda şubat celp i demektir. Mayis ayında gitmezsin. Borcum var dersin. Borcunu öde bırak herşeyin akışına. Tecil hakkin biterse Askere gidersin. Bi sene kadar sürer buda. Hem çalışır bi yerde birikim yaparsın öyle askere gidersin olmammı
-
hocam mayıs'ta gitmek istiyorsan hiç riske atma, ocak ayında gider bozarsın acelen ne?
edit: işsizim demişsin ama öncesinde de pazartesi işten izin alcam filan demişsin. kafam karıştı. ssksız filan mı çalısıyorsun?
dbcooper tarafından 10/Ara/17 00:31 tarihinde düzenlenmiştir