ASP.Net Te Garip Bir Sorun
-
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı
aşağıdaki sorguda birim parametresine gridview den veri alarak sorgu yapmak istiyorum fakat olmuyor. sonuç 0 geliyo fakat gridview den vri almak verine elle bi değer girdiğim zaman sonuç doğru geliyo grivviewden aldığım veriyi ekrama yazdırdığım zaman istediğim değer ancak sorgu cümlesinde çalışmıyo nedeni ne olabilir yanlış yada eksik yazdığım bi yermi var çözemedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
SelectCommand="SELECT COUNT(unvanı) AS adet FROM AkademikPers WHERE (birimi = '<%=GridView2.Rows[i].Cells[0].Text%>') AND
(unvanı = 'Profosör')">
-
SelectCommand="SELECT COUNT(unvanı) AS adet FROM AkademikPers WHERE (birimi like '" + GridView2.Rows[i].Cells[0].Text + "') AND
(unvanı = 'Profosör')">
seklinde dene. brde cell'n value'sini string olarak mi aliyorduk yoksa text ozelligi varmiydi onu hatirlamiyorum
-
rakkoc bunu yazdı
SelectCommand="SELECT COUNT(unvanı) AS adet FROM AkademikPers WHERE (birimi like '" + GridView2.Rows[i].Cells[0].Text + "') AND
(unvanı = 'Profosör')">
seklinde dene. brde cell'n value'sini string olarak mi aliyorduk yoksa text ozelligi varmiydi onu hatirlamiyorum
windows application'larda value şeklinde ama web de bilmiyorum :)
Ercan tarafından 03/Kas/12 23:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Text var normal yazdırma işlemi yaparken yazıyo ama sorguda parametre olarak kullanırken olmuyo o kodda olmaadı
-
zaten parametre yapacaksan kullanimi daha farkli :s
burayi incele : http://www.csharp-station.com/Tutorial/AdoDotNet/lesson06
bu arada sana tavsiye SQL kolonlarinda turkce karakterler kullanma