Bad Sector'lü Diski Ayırmak Yada Düzelten Yazılım
-
Araştırdığım kadarıyla bad sector oluşmuş disk lerde bad sectorlu kısmı biçimlendirmeyip kullanıyorlar.
Bu olayı hazır yapan yazılım varmı ? ne önerirsiniz?
Mod: Tagleri düzgün kullanmaya ve konuyu ozetleyecek kadar tag girmeye dikkat edelim.
-
Taglerin tezeğini çıkartmasak??
Hdd regerenator kullanabilirsin ama tavsiyem kurtul o diskten yoksa elinde patlayabilir.
http://www.cozumpark.com/forums/thread/83853.aspx
Yukarıdaki makaleyede bi göz at istersen
Hirenboot cd içinde bir çok tool var buna benzer onlarıda kullanabilirsin.
KaptaN tarafından 02/Haz/17 08:36 tarihinde düzenlenmiştir -
DE5TROY3R bunu yazdı
Araştırdığım kadarıyla bad sector oluşmuş disk lerde bad sectorlu kısmı biçimlendirmeyip kullanıyorlar.
Hocam verilerini yedekle diskten kurtul yazılımla falan olacak iş değil 2 kez başıma geldi , alacaksan wd marka hdd al
-
d3lete bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
Hocam verilerini yedekle diskten kurtul yazılımla falan olacak iş değil 2 kez başıma geldi , alacaksan wd marka hdd al
2 kez wdigital disk aldım ikisinde de verilerimi kaybettim. 2 diskte de kafa vurma sorunu oldu. Bad sector oluşturdu. Seagate dan başkası yalan.
-
https://www.tahribat.com/forum/hdd-regenerator-hakkinda-fikir--228720
-
ZaZu bunu yazdıd3lete bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
2 kez wdigital disk aldım ikisinde de verilerimi kaybettim. 2 diskte de kafa vurma sorunu oldu. Bad sector oluşturdu. Seagate dan başkası yalan.
aynen hocam. biri harici bidi hdd olmak üzere iki kere WD başımı yaktı.
Şu an harici verbatim. hdd hitachi.
Maşallahları var diyelim :)
-
dün bendede badsector oluştu totelin %5 kadar hdd genetor ile halletim şuan %0,10 luk kadar kaldı oda çok sıkıntı değil
-
VEXTA bunu yazdı
dün bendede badsector oluştu totelin %5 kadar hdd genetor ile halletim şuan %0,10 luk kadar kaldı oda çok sıkıntı değil
Bad sektör olunca ne gibi etkileri oluyor ? %5 ile %0.10 arasındaki fark nedir ?
-
DE5TROY3R bunu yazdıVEXTA bunu yazdı
Bad sektör olunca ne gibi etkileri oluyor ? %5 ile %0.10 arasındaki fark nedir ?
1 tb lik diskte %5 lik badsector varsa 50 gb veri kaybı yaşarsın, %0,1 de ise 1gb lik kayıp yaşarsın. %5 ise diski hdd generetor yaparsın vede 950 gb olarak kullanaya devam edersin