folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Hiç Bir Şeyi Boot Etmiyor

Bilgisayar Hiç Bir Şeyi Boot Etmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

haziranda düzgün çalışan bilgisayar eylülde geldim bastım no bootable devices found dedi bios ssd görüyor fakat boot etmiyor bende rufus ile Windows 11 flash oluşturdum onu getirdim bios görüyor usb boot denediğimde ekrana yazılar çıkıyor yeniden başlatıyor donuyor dell yazısı kalıyor. hiç bir şekilde boot edemedim bişiyi. nedendir tahmini olan var mı 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

rufus ile farklı windows sürümü dene 32 bit olsun. Yine olmazsa bios güncelle

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

buraya yazarken bilgisayar kendi kalmıştı baya bekledikten sonra usb boot etti kurulum ekranı geldi bu sefer de format kısmı ssd görmüyor 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek
    FiL3MAN bunu yazdı
    Enquinx35 bunu yazdı

buraya yazarken bilgisayar kendi kalmıştı baya bekledikten sonra usb boot etti kurulum ekranı geldi bu sefer de format kısmı ssd görmüyor 

sen bi bios güncelle

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı
    FiL3MAN bunu yazdı
    Enquinx35 bunu yazdı

sen bi bios güncelle

nasıl yapacağımı bilmiyorum zor mu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Şu an yüklemeye ulaşabiliyor musun? no post ya da no boot sorunun çözüldüğünü varsayarak diskpart tan SSd i görünüyor mu bakmak lazım. Windows 11 yükleme sırasında tuş kombinasyon çalışıyor mu acaba? Hiç denemedim bir bak istersen.

Yaparım kurcalarım dersem;

Yükleme ekranında disk partion bölümünde shift + f10 a bas. CMD ekranı geliyorsa "diskpart" enter sonra "list disk" yaz ile depolama sürücleri görülüyor mu bak. Görülüyorsa clean disk işlemini yap ve tekrar yüklemeyi dene. 

https://www.seagate.com/tr/tr/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/ (adım 3 ten sonrası)

Diskpart yaptıktan sonra diskler görülmüyorsa depolama sürücüsünde bir hata ya da BIOS ta bazı ayalar değişmiş olabilir.

hypnot1c tarafından 10/Eyl/24 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
Toplam Hit: 348 Toplam Mesaj: 6
boot sorunu