Bilgisayar Hiç Bir Şeyi Boot Etmiyor
-
haziranda düzgün çalışan bilgisayar eylülde geldim bastım no bootable devices found dedi bios ssd görüyor fakat boot etmiyor bende rufus ile Windows 11 flash oluşturdum onu getirdim bios görüyor usb boot denediğimde ekrana yazılar çıkıyor yeniden başlatıyor donuyor dell yazısı kalıyor. hiç bir şekilde boot edemedim bişiyi. nedendir tahmini olan var mı
-
rufus ile farklı windows sürümü dene 32 bit olsun. Yine olmazsa bios güncelle
-
Enquinx35 bunu yazdı
buraya yazarken bilgisayar kendi kalmıştı baya bekledikten sonra usb boot etti kurulum ekranı geldi bu sefer de format kısmı ssd görmüyor
-
FiL3MAN bunu yazdıEnquinx35 bunu yazdı
buraya yazarken bilgisayar kendi kalmıştı baya bekledikten sonra usb boot etti kurulum ekranı geldi bu sefer de format kısmı ssd görmüyor
sen bi bios güncelle
-
Enquinx35 bunu yazdıFiL3MAN bunu yazdıEnquinx35 bunu yazdı
sen bi bios güncelle
nasıl yapacağımı bilmiyorum zor mu
-
Şu an yüklemeye ulaşabiliyor musun? no post ya da no boot sorunun çözüldüğünü varsayarak diskpart tan SSd i görünüyor mu bakmak lazım. Windows 11 yükleme sırasında tuş kombinasyon çalışıyor mu acaba? Hiç denemedim bir bak istersen.
Yaparım kurcalarım dersem;
Yükleme ekranında disk partion bölümünde shift + f10 a bas. CMD ekranı geliyorsa "diskpart" enter sonra "list disk" yaz ile depolama sürücleri görülüyor mu bak. Görülüyorsa clean disk işlemini yap ve tekrar yüklemeyi dene.
https://www.seagate.com/tr/tr/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/ (adım 3 ten sonrası)
Diskpart yaptıktan sonra diskler görülmüyorsa depolama sürücüsünde bir hata ya da BIOS ta bazı ayalar değişmiş olabilir.
hypnot1c tarafından 10/Eyl/24 11:42 tarihinde düzenlenmiştir