folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Bilgisayar Virus & Guvenlik | Metamask

Bilgisayar Virus & Guvenlik | Metamask

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Isyeri bilgisayarinda Adobe, Autodesk urunleri var. Bunlarin hepsi krekli diye dusunuyorum. Bilgisayari biizat ben kurmadigim icin emin olamiyorum ve korkuyorum. Metamask 12 phrase girmek istemiyorum ne olur ne olmaz. Sizce nasil ilerlemem gerekli? USB'den Linux calistirsam olur mu? Bu bilgisayarda virus var diyelim, Linux USB hazirligi temiz olmaz degil mi, risk icerir?

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek
    x break bunu yazdı

Isyeri bilgisayarinda Adobe, Autodesk urunleri var. Bunlarin hepsi krekli diye dusunuyorum. Bilgisayari biizat ben kurmadigim icin emin olamiyorum ve korkuyorum. Metamask 12 phrase girmek istemiyorum ne olur ne olmaz. Sizce nasil ilerlemem gerekli? USB'den Linux calistirsam olur mu? Bu bilgisayarda virus var diyelim, Linux USB hazirligi temiz olmaz degil mi, risk icerir?

hocam gönül rahatlıyla kurup geçerim diye düşünme ne olur ne olmaz 1 aksilikde sıkıntıya düşersin o pcde kişisel işlem yapma derim 

salla gitsin ölecez zaten :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    x blackhorror bunu yazdı
    x break bunu yazdı

hocam gönül rahatlıyla kurup geçerim diye düşünme ne olur ne olmaz 1 aksilikde sıkıntıya düşersin o pcde kişisel işlem yapma derim 

Bosluguma denk geldi ve sanal kart girdim bu PC'de. Diger islemleri yapamiyorum ama :)

USB'den Linux calistirsam olmaz mi? Opensea, Binane, FTX yeterli oluyor simdilik.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    x break bunu yazdı

live boot usb'nin de bozulmaya uğramadığına emin olursan olabilir, ext4 bile olsa disk mount olunca virüsü otomatik çalıştırmıyor linuxlar o bakımdan iyi

hirens boot gibi flashlar da iş görür, autorun kapalı oldukça her OS okay

eğer autorun açıksa, flaşı takmadan SATA data kablosunu(daha küçük olanı) çekmek iyi olabilir ne olur ne olmaz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Windows Sendbox

hyper v gibi sanal sistemleri bilgisayarında aktif edip, içine temiz sistem kurup kullanabilirsin. Youtube bakarak kurabilirsin

senbox kapatıp açınca herşeyi siler

hyper v normal çalışır

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    x siyahbereli bunu yazdı

Windows Sendbox

hyper v gibi sanal sistemleri bilgisayarında aktif edip, içine temiz sistem kurup kullanabilirsin. Youtube bakarak kurabilirsin

senbox kapatıp açınca herşeyi siler

hyper v normal çalışır

Arkadaş diyor ki, HOST CİHAZIM SORUNLU OLABİLİR

Host'u izliyen, sanalı da çok doğal görebilir :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Gucel.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

dert ettiğine göre mebla büyük.

bi ipad alıp ipade kurardım metamaski ben olsam. hiç karıştırmazdım

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    x yolbulucu bunu yazdı

dert ettiğine göre mebla büyük.

bi ipad alıp ipade kurardım metamaski ben olsam. hiç karıştırmazdım

OpenSea ile islem yapamiyoruz diye biliyorum yoksa iPhone uzerinden efektif olmasa da islem yaparim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek

edit

alacakaranlik tarafından 10/Eyl/22 13:54 tarihinde düzenlenmiştir

eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 3964 Toplam Mesaj: 10
linux metamask