Bilgisayar Virus & Guvenlik | Metamask
-
Isyeri bilgisayarinda Adobe, Autodesk urunleri var. Bunlarin hepsi krekli diye dusunuyorum. Bilgisayari biizat ben kurmadigim icin emin olamiyorum ve korkuyorum. Metamask 12 phrase girmek istemiyorum ne olur ne olmaz. Sizce nasil ilerlemem gerekli? USB'den Linux calistirsam olur mu? Bu bilgisayarda virus var diyelim, Linux USB hazirligi temiz olmaz degil mi, risk icerir?
-
x break bunu yazdı
Isyeri bilgisayarinda Adobe, Autodesk urunleri var. Bunlarin hepsi krekli diye dusunuyorum. Bilgisayari biizat ben kurmadigim icin emin olamiyorum ve korkuyorum. Metamask 12 phrase girmek istemiyorum ne olur ne olmaz. Sizce nasil ilerlemem gerekli? USB'den Linux calistirsam olur mu? Bu bilgisayarda virus var diyelim, Linux USB hazirligi temiz olmaz degil mi, risk icerir?
hocam gönül rahatlıyla kurup geçerim diye düşünme ne olur ne olmaz 1 aksilikde sıkıntıya düşersin o pcde kişisel işlem yapma derim
-
x blackhorror bunu yazdıx break bunu yazdı
hocam gönül rahatlıyla kurup geçerim diye düşünme ne olur ne olmaz 1 aksilikde sıkıntıya düşersin o pcde kişisel işlem yapma derim
Bosluguma denk geldi ve sanal kart girdim bu PC'de. Diger islemleri yapamiyorum ama :)
USB'den Linux calistirsam olmaz mi? Opensea, Binane, FTX yeterli oluyor simdilik.
-
x break bunu yazdı
live boot usb'nin de bozulmaya uğramadığına emin olursan olabilir, ext4 bile olsa disk mount olunca virüsü otomatik çalıştırmıyor linuxlar o bakımdan iyi
hirens boot gibi flashlar da iş görür, autorun kapalı oldukça her OS okay
eğer autorun açıksa, flaşı takmadan SATA data kablosunu(daha küçük olanı) çekmek iyi olabilir ne olur ne olmaz
-
Windows Sendbox
hyper v gibi sanal sistemleri bilgisayarında aktif edip, içine temiz sistem kurup kullanabilirsin. Youtube bakarak kurabilirsin
senbox kapatıp açınca herşeyi siler
hyper v normal çalışır
-
x siyahbereli bunu yazdı
Windows Sendbox
hyper v gibi sanal sistemleri bilgisayarında aktif edip, içine temiz sistem kurup kullanabilirsin. Youtube bakarak kurabilirsin
senbox kapatıp açınca herşeyi siler
hyper v normal çalışır
Arkadaş diyor ki, HOST CİHAZIM SORUNLU OLABİLİR
Host'u izliyen, sanalı da çok doğal görebilir :)
-
Gucel.
-
dert ettiğine göre mebla büyük.
bi ipad alıp ipade kurardım metamaski ben olsam. hiç karıştırmazdım
-
x yolbulucu bunu yazdı
dert ettiğine göre mebla büyük.
bi ipad alıp ipade kurardım metamaski ben olsam. hiç karıştırmazdım
OpenSea ile islem yapamiyoruz diye biliyorum yoksa iPhone uzerinden efektif olmasa da islem yaparim.
-