Bir Site Açılışta Hangi Sitelere Erişiyor Nereden Görebilirim ?
-
İyi günler hocalar
2 saattir kafa patlatıyorum ama başlıkta yazan sorumu googlea soracak doğru cümleyi bir türlü bulamadım.
İstediğim şey tam olarak şöyle. Örnek veriyorum www.tahribat.com adresine girdiğimde tarayıcı alttan hangi sitelere istek gönderiyor, tarayıcı hangi sitelere gidiyor bunu liste halinde nerede görebilirim. Chrome geliştirici seçeneklerini kurcaladım muhtemelen orada var ama nereye bakacağımı bilemediğimden tıkandım. Bi el atın size zahmet kafam şişti. Ne mal adammışım dicem kesin buraya cevap yazıldığında buna eminim :(
-
+
-
ya da wireshark kurarak tüm istekleri görebilirsin. Ancak cok fazla detay oldugu icin filtreleme yapma isin zor..
-
Chrome da F12 bas sonra Network sekmesine gel sonra tahribat.com a gir
-
EmQceR bunu yazdı
Chrome da F12 bas sonra Network sekmesine gel sonra tahribat.com a gir
Allahım ya böyle bişey olamaz. f5 çekmemiştim ben. Diyorum buralar hep boş. Allah razı olsun hocam buldum sayende.
-
unbalanced bunu yazdı
ya da wireshark kurarak tüm istekleri görebilirsin. Ancak cok fazla detay oldugu icin filtreleme yapma isin zor..
chrome geliştirici seçenekleri işi çözdü hocam. Wireshark çok karışık geliyor bana bi türlü anlamıyorum :)
-
Aslında sitelere erişiyor demeyelim de, özellikle CSS ve JS kodları varsa bir sitede, öncelikle o kodların kaynak adresleri çağırılıyor. Bu aslında çok farkedilen bir durum değil, ama dikaktli birisiniz demek ki hocam.
Sonra, varsa üzerindeki görsellerin ( farklı site reklam görselleri , cdn hizmet varsa oralardaki kaynak url'ler vs.. ) adresleri çağrılıyor.
Son olarakta, istatistik , reklam ağı ( google adsense ) gibi hizmetler kullanmaktaysa, Google hizmetlerine ulaşıyor.
Ama cidden buna bu kadar çok dikkat eden az. Tebrikler :) -
C_e_Z_a bunu yazdı
Aslında sitelere erişiyor demeyelim de, özellikle CSS ve JS kodları varsa bir sitede, öncelikle o kodların kaynak adresleri çağırılıyor. Bu aslında çok farkedilen bir durum değil, ama dikaktli birisiniz demek ki hocam.
Sonra, varsa üzerindeki görsellerin ( farklı site reklam görselleri , cdn hizmet varsa oralardaki kaynak url'ler vs.. ) adresleri çağrılıyor.
Son olarakta, istatistik , reklam ağı ( google adsense ) gibi hizmetler kullanmaktaysa, Google hizmetlerine ulaşıyor.
Ama cidden buna bu kadar çok dikkat eden az. Tebrikler :)Çalıştığım firmada PfSense firewall kurulumu felan yapıyorum hocam :)
Sadece firma sahibinin yada yetkilisinin izin verdiği siteleri personelin kullanıma açıyorum.
Bu başlığını açtığım sorunla çoğu kez karşılaştım ama firewall loguna her düşen siteyi tek tek açıyodum.
Bazı siteler o loga düşmüyordu. Bugün özel yazılmış bi muhasebe, ürün takip sitesi ayıptır söylemesi sikti belamı.
Adam farklı veritabanlarını aynı sunucudaki farklı sitelere kurmuş. Onu açıyorum o hata veriyor. Bunu açıyorum öteki hata veriyor.
Mal gibi hissettim kendimi en son dayanamadım konu açtım :))
Squid proxy bu konuda beni en çok yoran şeydi artık öğrenmiş oldum :)